De reden waarom internet plotseling geobsedeerd is door Jennifer Connelly

Inhoudsopgave:

De reden waarom internet plotseling geobsedeerd is door Jennifer Connelly
De reden waarom internet plotseling geobsedeerd is door Jennifer Connelly
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Jennifer Connelly een grotere ster zou zijn geweest als ze niet één sterrol had afgewezen. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen respectabele carrière heeft gehad. Jennifer heeft zelfs deel uitgemaakt van enkele van de meest unieke en geliefde films aller tijden, waaronder A Beautiful Mind en Requiem For A Dream. Haar ontroerende relatie met Paul Bettany van de MCU heeft haar ook veel aandacht opgeleverd. Toch blijft ze weg van de schijnwerpers, vrij om haar kinderen op te voeden en door te gaan met acteren zonder het gedoe van de paparazzi of de roddelbladen.

Ondanks het relatief rustige leven van Jennifer, lijdt het geen twijfel dat haar niveau van beroemdheid de afgelopen twee jaar is veranderd. Tijdens de pandemie begonnen nieuwe fans aandacht te schenken aan Jennifer. Het was niet vanwege haar uitstekende rol in Snowpeircer of de opwinding voor haar terugkeer naar de Top Gun-franchise later dit jaar. Het was een van haar allereerste rollen die de aandacht van internet trok. Specifiek shots van een 18-jarige Jennifer die op een mechanisch paard rijdt en na sluitingstijd rond een Target schaatst terwijl ze verliefd wordt op Frank Whaley's Jim. De beelden van de film Career Oppurnitites uit 1991 in combinatie met Mr. Kitty's etherische en humeurige synthpop-hit "After Dark" hebben haar internetsterrendom absoluut opgeblazen. Dit is waarom…

Een door fans gemaakte muziekvideo voor Mr. Kitty's "After Dark" met Jennifer Connelly is een absolute sensatie geworden

Austin, de in Texas wonende muzikant Forrest LeMaire begon in 2008 met het uitbrengen van mini-albums van zijn epische synthpop-tunes. In 2012 kreeg hij veel aandacht onder synthpopfans voor het nummer "Destroy Me", dat inkapselen wat de muzikant, die vooral bekend staat als Echo Strobe of Mr. Kitty (in de mainstream), beschrijft als zijn "zelfvernietigende" toon. Maar misschien heeft geen enkel nummer van hem dat beter gedaan als "After Dark". Hoewel het oorspronkelijk werd uitgebracht in 2014, vond "After Dark" zijn weg uit de undergroundscene en in de mainstream dankzij een fanvideo die in 2019 werd uitgebracht.

De video, gemaakt door "Diana Darkangel", is op het moment van schrijven meer dan 46 miljoen keer bekeken op YouTube. En volgens Spotify's "Artist Wrapped" -lijst werd het nummer een absolute sensatie in 2020 en reed het tot nu toe de hele pandemie door. Ongetwijfeld gedeeltelijk vanwege de video met een compilatie van dromerige, zeer romantische en uiteindelijk nostalgische clips van Bryan Gordon en John Hughes' Career Opportunities… Specifiek foto's van Jennifer Connelly die op een voetstuk wordt gezet als de ultieme verliefde tiener.

Hoewel de film het redelijk goed deed toen hij in 1991 werd uitgebracht, lijdt het geen twijfel dat de Google-zoekopdrachten ernaar zijn gestegen dankzij de combinatie met Mr. Kitty's "After Dark". Natuurlijk is de "Diana Darkangel"-video niet de enige "After Dark"-muziekvideo die door fans is gemaakt. Een met beeldmateriaal van Silver Linings Playbook en een met beeldmateriaal van Drive maakte ook een plons. Maar niet vergeleken met die met clips uit Career Opportunities. Het heeft niet alleen de sensationele hit van Mr. Kitty voortgestuwd, maar het heeft fans op YouTube en Reddit die geobsedeerd zijn door Jennifer Connelly.

Hoe Jennifer Connelly de muze van internet werd en wat meneer Kitty ervan vindt

Hoewel Jennifer Connelly een van de twee acteurs is in de door fans gemaakte Mr. Kitty "After Dark" muziekvideo, staat zij centraal. Jennifer's connectie met muziek is niet specifiek voor Mr. Kitty's "After Dark". Ze heeft tenslotte ooit een Japans nummer uitgebracht zonder zelfs maar Japans te kennen. Wat nog belangrijker is, haar werk in Carrièremogelijkheden is hergebruikt voor veel door fans gemaakte muziekvideo's.

Maar "After Dark" is wat Reddit- en YouTube-gebruikers ertoe bracht om erachter te komen wie Jennifer is. Degenen die het wel wisten, zijn nu geobsedeerd. Ze hebben plotseling een muze gevonden en bewerkten haar vroege filmwerk tot hun eigen door fans gemaakte muziekvideo's van andere liedjes die spreken over jonge romantiek en droommeisjes.

Ondanks dat er talloze moderne mainstream schoonheden zijn waar synthpopfans geobsedeerd door kunnen raken, is het een jonge Jennifer Connelly die tot hun verbeelding spreekt. Een gebruiker op YouTube schreef zelfs dat Jennifer de "jonge romantiek die we allemaal wilden" inkapselt.

Hoewel er zeker een mate van sexappeal is, geïnspireerd door zowel het nummer 'After Dark' als het shot van haar op een mechanisch paard, is het duidelijk Jennifer's zelfverzekerde maar onschuldige jeugdige uiterlijk dat de harten van fans heeft veroverd. Zelfs de heer Kitty zelf, die een trots lid is van de LGBTQ+-gemeenschap, is geobsedeerd door Jennifer. Hoewel hij volgens 3rd Lamar een hekel heeft aan Carrièremogelijkheden en het een "vreselijke film" noemt. Hij verklaarde ook dat hij niet houdt van de implicatie dat er een door fans gemaakte muziekvideo nodig is om sterrenkracht zoals Jennifer Connelly bij zijn werk te betrekken.

"Het is cool om Jennifer Connelly te zien, maar het is alsof ik nu misschien het budget heb om te zeggen: 'Hé, ik zou Jennifer Connelly echt in mijn video kunnen krijgen.'"

Mocht meneer Kitty zijn toch al indrukwekkende carrière naar nieuwe hoogten willen tillen, dan zou hij slim zijn om een manier te vinden om met Jennifer samen te werken. En gezien hoeveel meer bekendheid zijn lied haar heeft gebracht, zou ze slim zijn om hetzelfde te doen.

Aanbevolen: