Na het stoppen, is dit de reden waarom Natalie Portman besloot de 'MCU' nog een kans te geven

Inhoudsopgave:

Na het stoppen, is dit de reden waarom Natalie Portman besloot de 'MCU' nog een kans te geven
Na het stoppen, is dit de reden waarom Natalie Portman besloot de 'MCU' nog een kans te geven
Anonim

Het is veilig om te zeggen dat vrouwen eindelijk de MCU overlopen. Maar Natalie Portman ondersteunt al jaren vrouwen in de franchise. Portman is een Marvel-veteraan en weet hoe het is om tussen goden en superhelden te wandelen. Ze is ook geen onbekende in gendergelijkheid, een van de vele dingen die ze ondersteunt, vooral in de showbizz-industrie.

Het is dus echt niet verrassend om te horen dat ze Marvel heeft verlaten omdat ze vond dat sommige vrouwen in de franchise niet eerlijk werden behandeld, waaronder een vrouwelijke regisseur, Patty Jenkins, die werd ontslagen. Onthoud dat dit de vrouw is die een cape droeg met de namen van alle vrouwelijke regisseurs die over het hoofd werden gezien bij de 2020 Academy Awards.

Maar blijkbaar iets dat Taika Waititi, regisseur van Thor: Love and Thunder, zei dat ze terugkwam om Jane Foster opnieuw te spelen. Misschien keert ze terug omdat Marvel veel meer door vrouwen geleide films begint op te nemen, en geregisseerd door vrouwelijke regisseurs, en dat kon ze niet missen.

We weten allemaal dat Portman de hamer van Thor niet nodig heeft om een verschil te maken in de filmindustrie. Ze kan het allemaal alleen.

Portman, Waititi en Hemsworth
Portman, Waititi en Hemsworth

Terugkijkend op waarom Portman in eerste instantie Marvel verliet

Volgens rapporten was Portman niet al te blij met het werken met Marvel aan Thor: The Dark World omdat ze Patty Jenkins (nog niet bekend van het regisseren van Wonder Woman) hadden ontslagen vanwege 'creatieve meningsverschillen'.

Bronnen zeiden dat Portman het geweldig vond dat de franchise hun eerste vrouwelijke regisseur had gecast, maar toen Jenkins eenmaal was ontslagen, veranderde haar houding ten opzichte van Marvel snel. Ze kon de film niet echt verlaten, dus moest ze het volhouden tot het voorbij was.

Dit werd echter niet rechtstreeks door Portman bevestigd en ze heeft nooit gezegd dat ze helemaal klaar was met Marvel. Ze vertelde destijds aan ScreenRant: "Ik sta volledig open voor alles, maar daar heb ik geen nieuws over. (Lacht)" en ze had ook nooit iets slechts te zeggen over Marvel in andere interviews.

Portman in Thor
Portman in Thor

Maar toen vertelde Portman aan The Wall Street Journal: "Voor zover ik weet, ben ik klaar. Ik weet niet of ze op een dag misschien om een Avengers 7 of wat dan ook zullen vragen. Ik heb geen idee! Maar voor zover ik weet, ben ik klaar." Toen zagen we haar niet in andere films, waaronder Thor: Ragnarok, en nauwelijks in Avengers: Endgame.

Er moet dus iets zijn gebeurd, maar Marvel noch Portman hebben expliciet onthuld wat er aan de hand was.

Taika Waititi redde de dag… Of deed hij dat?

Waititi's visie voor Thor 3 must-have intrigeerde Portman. Haar personage wordt een vrouwelijke Thor, en elke kans die Portman krijgt om vrouwen te promoten, grijpt ze aan. Er was maar één ontmoeting met Waititi nodig om haar blijkbaar te overtuigen.

"We hadden contact met Natalie", zei Kevin Feige, de president van Marvel. "Ze maakt deel uit van de MCU-familie en we hebben haar en Taika bij elkaar gebracht. Er was één ontmoeting voor nodig en ze stemde ermee in om het te doen."

Er wordt aangenomen dat Waititi's versie van vrouwelijke Thor, Mighty Thor, nauw aansluit bij de strips en daarom een verhaal zal vertellen over empowerment van vrouwen, waarbij Jane Foster van Portman erachter zal komen dat ze Mjolnir kan hanteren en net zo krachtig kan worden als Thor zelf.

Portman en Waititi
Portman en Waititi

Maar het was misschien niet helemaal aan Waititi's overtuiging dat ze terugkwam. Het idee van een door vrouwen geleide Marvel-film, vrijwel helemaal voor haarzelf (nou ja, samen met Tessa Thompson's Valkerie) moet ook een rol hebben gespeeld.

We weten, alleen al door Portman's uitgesproken mening over het ontslag van Jenkins en haar outfitbeslissingen, dat ze al jaren een voorstander is van de gelijkheid van vrouwen. Toen ze samen met regisseur Ron Howard de beste regisseur aankondigde tijdens de Golden Globes van 2018, zei Portman: "en hier zijn de volledig mannelijke genomineerden", omdat er geen enkele vrouwelijke regisseur was genomineerd.

Ze is ook tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de industrie, heeft de MeToo-beweging gesteund en heeft ook een productiebedrijf met de naam knappecharlie, dat volgens Vogue is opgericht zodat ze meer kon creëren rollen voor vrouwen, door vrouwen.”

Portman regie
Portman regie

Portman vertelde de Hollywood Reporter: "Ik heb een paar keer de ervaring gehad om vrouwelijke regisseurs te helpen aannemen voor projecten die ze vervolgens moesten verlaten vanwege de omstandigheden waarmee ze op het werk werden geconfronteerd. Dus ik wil zeggen, Ik heb het geprobeerd en ik zal het blijven proberen. Hoewel het me nog niet is gelukt, heb ik goede hoop dat we een nieuwe dag ingaan."

Dus het spelen van Foster op deze nieuwe, krachtige manier klonk waarschijnlijk heel goed. Met hoe succesvol door vrouwen geleide superheldenfilms de laatste tijd zijn geweest, wie zou nee kunnen zeggen, vooral iemand die opkomt voor vrouwen.

Ze is waarschijnlijk ook blij om een stap terug te doen in het spelen van een personage dat een vrouwelijke wetenschapper is. Een van Portmans vele passies met betrekking tot de gelijkheid van vrouwen is het opkomen voor meisjes om STEM-lessen (Science, Technology, Engineering and Mathematics) te volgen.

Ze begon zelfs een mentorprogramma genaamd Ultimate Mentor Adventure, samen met Marvel, dat middelbare scholieren en STEM-professionals bij elkaar bracht.

Portman als Machtige Thor
Portman als Machtige Thor

Portman heeft zelf een lange geschiedenis met wetenschap, net als Foster, die astrofysicus is. Ze studeerde af aan Harvard University met een graad in psychologie, en daarvoor schreef ze een paper op de middelbare school met de titel "A Simple Method To Demonstrate the Enzymatic Production of Hydrogen from Sugar", samen met wetenschappers Ian Hurley en Jonathan Woodward.

Dus Jane opnieuw spelen was waarschijnlijk een overwinning voor haar, waardoor ze de kans kreeg om meisjes te inspireren om weer wetenschappers te worden, terwijl ze een krachtig vrouwelijk personage speelde dat net zo sterk is als een man.

We weten niet precies wat Portman gaat doen in haar terugkeer naar Marvel, noch wat er zal gebeuren in Thor: Love and Thunder, maar we zijn gewoon blij dat ze terug is. Er komen massa's door vrouwen geregisseerde en door vrouwen geleide films naar Marvel, dus Portman mag trots zijn.

Aanbevolen: