Firestarter' is een mislukking, aangezien fans van Stephen King nog steeds de voorkeur geven aan een andere filmaanpassing

Inhoudsopgave:

Firestarter' is een mislukking, aangezien fans van Stephen King nog steeds de voorkeur geven aan een andere filmaanpassing
Firestarter' is een mislukking, aangezien fans van Stephen King nog steeds de voorkeur geven aan een andere filmaanpassing
Anonim

De release van Firestarter was niet gemakkelijk, aangezien fans van Stephen King ongetwijfeld de nieuwste King-aanpassing zullen vergelijken, niet alleen met de originele Firestarter-film uit 1984 met in de hoofdrol Drew Barrymore, maar de film ook meten met iedereen Stephen King-aanpassingen. Er is altijd een hoge verwachting wanneer een van King's horrormeesterwerken in een film wordt omgezet, en de 2022-aanpassing van Firestarter met in de hoofdrol Zac Efron, die de vader speelt in zijn allereerste horrorfilm, heeft al harde kritiek gekregen.

zac efron firestarter
zac efron firestarter

Tot nu toe zeggen critici dat Firestarter niet voldoet, maar het is begrijpelijk als sommige fans sympathie voelen voor de film die wordt beschouwd als een "doorweekte Stephen King-remake" die "worstelt om te ontbranden", aangezien de kansen tegen leken het was vanaf het begin niet zomaar een remake, maar een bewerking van een van Stephen King's romans met een stijlfiguur die vaak wordt bezocht sinds Firestarter, dat in 1980 werd geschreven. Een van de meest recente soortgelijke voorbeelden zou Stranger Things zijn, waarin ook een jong meisje speelt met angstaanjagende buitengewone krachten.

Hoeveel Stephen King-filmaanpassingen zijn er?

Er zijn minstens 86 Stephen King-aanpassingen, van films tot tv en miniseries, en van een paar van zijn beste boeken zijn in de afgelopen decennia minstens drie verschillende films gemaakt. IT was bijvoorbeeld een boek dat in 1986 werd geschreven en in 1990 werd omgezet in een 2-delige miniserie, die vervolgens in 2017 en 2019 opnieuw werd verfilmd in 2 films.

Afbeelding
Afbeelding

Carrie, de eerste roman van Stephen King, werd uitgebracht in 1972 en werd verfilmd in 1976, 1999, 2002 en 2013. Carrie is zeer succesvol geweest sinds de publicatie ervan, wat bijna niet gebeurde omdat Stephen verloor geloof in het idee en gooide zijn manuscript in de prullenbak. Het was zijn vrouw die het uitviste en hem inspireerde om Carrie te blijven schrijven, en godzijdank deed ze dat! Terwijl Carrie een zeer succesvolle carrière voor King begon in de horror- en suspense-genres.

Welke Stephen King-film is de beste aanpassing?

Firestarter is niet de eerste Stephen King-film die flopt aan de kassa, maar veel van de verfilmingen van Stephen King's boeken zijn zeer succesvolle, veelgeprezen films geworden, zoals Stand By Me, The Shawshank Redemption, The Green Mile en The Shining. Verrassend genoeg is Misery tot nu toe de enige King-filmaanpassing die een Oscar heeft gewonnen, dankzij de geweldige uitvoeringen van Kathy Bates en James Caan als Annie Wilkes en Paul Sheldon.

Fans zijn in de loop der jaren naar Reddit gegaan om te proberen het onmogelijke te beslissen: wat is de beste Stephen King-aanpassing?

"Shawshank Redemption. Silver Bullet. Cujo. Stand By Me. Dat zijn mijn favorieten", zei een Stephen King-fan, "en waren vaste klanten op tv toen ik opgroeide."

10 beste hondenfilms aller tijden
10 beste hondenfilms aller tijden

"Cujo is een terecht ondergewaardeerde film IMO", zei een andere fan, verwijzend naar de film uit 1983 over een Sint-Bernard die wild werd van hondsdolheid, waardoor huisvrouw Donna moest proberen zichzelf en haar jonge zoon Tad te redden.

"Dit is misschien een onpopulaire mening, maar ik vond The Langoliers best aardig", merkte een andere fan van Stephen King op. " Ja, het was een special gemaakt voor tv. Ja, de CGI-gruwelen zijn slecht weergegeven. Nee, het is niet goed verouderd. Ja, de eindscène was cheesy. Maar ik dacht dat de film redelijk trouw was aan de bron materiaal, en ik genoot van de spanning."

"Gerald's Game. Misery en Dolores Claiborne zijn mijn persoonlijke favorieten", zei een fan, terwijl een andere antwoordde dat Dolores Claiborne, met in de hoofdrol Kathy Bates, niet het respect krijgt dat het verdient.

Verschillende fans in een paar verschillende Reddit-threads hebben de verfilming van The Mist (2007) geprezen en gezegd dat ze het einde leuk vonden, dat anders was dan hoe de originele roman eindigde.

Afbeelding
Afbeelding

"Voor mij is het The Mist. Het is niet alleen een goede aanpassing, maar de regisseur heeft ook de juiste beslissing genomen om het einde te veranderen", zei een Redditor, "waardoor het meer impact had."

"Stephen King zelf zei zelfs dat hij dat einde beter vond!" een andere fan reageerde.

"The Mist 2007. [Het einde] is geweldig en anders dan het boek, " beaamt een andere fan.

"Ik hou van de boeken die eindigen voor de mist. Het is een sprankje hoop", zei een andere King-fan. "De film was goed gedaan met de wezens en het verhaal, het einde was schokkend."

via: rollingstone.com
via: rollingstone.com

Misery, Dolores Claiborne, The Mist en The Shawshank Redemption lijken de films te zijn die het meest werden genoemd in verschillende Reddit-threads.

Het is een moeilijke beslissing als je probeert de kampioen Stephen King-filmaanpassing te kronen, aangezien er zoveel zijn, maar wat denken Stephen King-fans op Reddit?

'The Mist' is de beste Stephen King-filmaanpassing, volgens Reddit

Met Dolores Claiborne schijnbaar een goede tweede en een zeer ondergewaardeerde film genoemd, lijkt de 2007-aanpassing van The Mist een favoriet bij de fans.

The Mist volgt David en zijn zoon, die vastzitten in een supermarkt wanneer de mist komt, een hele stad overspoelt en bloeddorstige wezens verbergt. Het is een klassieke horrorfilm op het puntje van je stoel, met Thomas Jane en Nathan Gamble als David en Billy Drayton. Het is geen verrassing dat fans er zo dol op zijn!

Aanbevolen: