Sarah Paulson en haar 'ratched' co-sterren vernietigen een seksistische gids uit 1940 om vrouwen aan te nemen

Inhoudsopgave:

Sarah Paulson en haar 'ratched' co-sterren vernietigen een seksistische gids uit 1940 om vrouwen aan te nemen
Sarah Paulson en haar 'ratched' co-sterren vernietigen een seksistische gids uit 1940 om vrouwen aan te nemen
Anonim

In de pilot voor Ratched - de nieuwe show van Ryan Murphy over het beginverhaal van de vreselijke verpleegster van One Flew Over The Cuckoo's Nest - doet het personage van Sarah Paulson er alles aan om een baan in een psychiatrische instelling te krijgen.

De Netflix-serie speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog en ziet hoe Mildred Ratched (Paulson) haar neergaande spiraal naar het kwaad begint in een gesticht in Noord-Californië. Naast de ster van American Horror Story beschikt Ratched over een groot aantal geweldige artiesten, waaronder Sharon Stone, Cynthia Nixon en Judy Davis.

'Ratched'-sterren verscheuren seksistische gids

Nadat de show op 18 september beschikbaar kwam, kwamen de dames van Ratched weer samen voor een hilarische video waarin ze een seksistisch boek uit elkaar scheuren. De titel in kwestie is een gids uit de jaren 40 met advies over waarom mannen vrouwen wel of niet zouden moeten inhuren.

“Bij het maken van de show realiseerden we ons dat werkgevers en de samenleving in het algemeen een behoorlijk interessante kijk hadden op de rol van vrouwen in de wereld van de jaren veertig”, zegt Stone.

Paulson leest fragmenten voor uit de Guide To Hiring Women uit 1940, waarin hij suggereert dat mannelijke werkgevers de voorkeur geven aan "oudere vrouwen die op een bepaald moment in hun leven buitenshuis hebben gewerkt". Aan de andere kant zijn degenen die nog nooit contact hebben opgenomen met het publiek "chagrijnig en kieskeurig". Nee, we verzinnen dit niet.

“Omdat je een leeftijd bereikt waarop het je niets meer kan schelen”, zegt Davis.

1940s Guide beveelt aan om jonge getrouwde vrouwen aan te nemen

“Neem alleen jonge getrouwde vrouwen aan”, leest Cynthia Nixon. Volgens de gids van Dr. John James, Esq., zijn getrouwde vrouwen meer verantwoordelijk en hebben ze minder kans om te flirten.

"Ik voel me een beetje flauw", zegt Stone - en eerlijk gezegd hetzelfde.

En zet je schrap voor de vetfobie.

“Algemene ervaring wijst uit dat ‘husky’-meisjes evenwichtiger en efficiënter zijn dan hun ondergewicht-zusters,” vervolgt Nixon, terwijl iedereen gewoon ongelovig is.

“Je ideale vrouwelijke aanwerving zou een jonge, getrouwde, magere persoon zijn”, vat de Sex And The City-ster het samen.

Ten slotte adviseerde het boek dat elke vrouw die in de jaren veertig werd aangenomen, een "speciaal lichamelijk onderzoek" zou ondergaan, wat, eerlijk gezegd, griezelig genoeg klinkt.

Dit is nog tragischer als je bedenkt dat het boek in 2008 op een vreemde manier werd herdrukt.

"Dit is een tijd waarin we moeten onthouden dat, weet je, vrouwen naar psychiatrische instellingen werden gestuurd toen ze mensen niet bevielen," merkte Stone op.

"We moeten nadenken over hoeveel tijden zijn veranderd en hoe belangrijk vrouwenrechten werkelijk zijn en hoe belangrijk het is dat we deze dingen niet terugdraaien", vervolgde ze.

Aanbevolen: