Tragedies in de jeugd van Andie MacDowell hadden haar kunnen vernietigen, in plaats daarvan maakten ze van haar een enorme ster

Inhoudsopgave:

Tragedies in de jeugd van Andie MacDowell hadden haar kunnen vernietigen, in plaats daarvan maakten ze van haar een enorme ster
Tragedies in de jeugd van Andie MacDowell hadden haar kunnen vernietigen, in plaats daarvan maakten ze van haar een enorme ster
Anonim

Actrice en model Andie MacDowell is een bekende naam in Hollywood, tenslotte kan niet iedereen opscheppen over een succesvolle carrière die bijna vier decennia omspant. In 2021 speelde de actrice samen met haar dochter, Margaret Qualley, in de Netflix-dramaserie Maid, die bewees dat de dochter van MacDowell net zo getalenteerd is als haar beroemde moeder.

Vandaag nemen we het begin van Andie MacDowell's jeugd en carrière onder de loep. Met welke problemen had de beroemde actrice op jonge leeftijd te maken, en tegen welke wereld moest ze nee zeggen toen haar carrière begon? Blijf scrollen om erachter te komen!

Andie MacDowells moeilijke jeugd en relatie met haar moeder

Andie MacDowells jeugd was alles behalve idyllisch. De moeder van de actrice, Pauline "Paula" Johnston, was een muziekleraar die graag meer drankjes genoot dan ze aankon. In een interview met The Guardian opende de actrice over haar jeugd. MacDowell groeide op in Gaffney, South Carolina, samen met drie oudere broers en zussen.

Volgens de actrice hadden zij en haar moeder "een geweldige relatie" en "voelde ze zich altijd geliefd". Haar moeder dronk echter vaak, wat een tol eiste van de actrice. Toen ze tien was, werd ze 's nachts wakker om te kijken of haar 'moeders sigaretten goed waren uitgedoofd'.

"Er waren brandplekken op de vloer en op de bank; het is verbazingwekkend dat we niet zijn afgebrand", onthulde Andie MacDowell aan The Guardian. "Ik denk dat ik me mijn hele leven verantwoordelijk heb gevoeld. Maar ik ben er goed in. Ik train al heel lang."

Als tiener werkte MacDowell samen met haar moeder bij McDonald's, die uiteindelijk werd ontslagen omdat ze dronken op het werk verscheen. Toen ze 17 was, schakelde MacDowell - die zich realiseerde hoe gevaarlijk het drinken van haar moeder was geworden - artsen in in de hoop haar moeder te helpen van haar verslaving af te komen.

"Dat was een slechte beslissing, want toen kon ik niet met haar communiceren. En ik communiceerde heel goed met haar. We hadden haar kunnen binden, we hadden gewoon het lef niet. De dokter vertelde ons dat ze zou sterft over vijf jaar. Het vreemde is dat ze dat deed."

Andie MacDowells moeder stierf op 53-jarige leeftijd aan een hartaanval en de actrice woonde op dat moment in Parijs. "Ze zei dat ze was gestopt met drinken en dat ze zo trots op me was", vertelde MacDowell aan The Guardian.

"Dat was het laatste jaar van haar leven en ik kon er niet echt bij zijn, wat super triest was. Ik denk erover om terug te gaan naar Gaffney. Ik zou graag terug willen gaan en proberen te vinden van andere mensen hoe dat jaar, dat ik niet heb meegemaakt, was."

Andie MacDowell's carrière begon met een donkere kant

Andie MacDowell begon haar carrière als model eind jaren '70. Destijds verhuisde de amper 20-jarige naar New York City, dat 'midden in het Studio 54-tijdperk' was. Andie MacDowell kreeg al snel een contract bij het Elite-modellenbureau en ze begon meteen optredens te krijgen. Met de carrière van een model kwamen echter veel duistere kanten.

"Er was veel cocaïne in de buurt. Ik had in het begin een kleine ervaring en haatte het. Ik haatte het! Het was maar een maand. Ik vond het echt niet leuk hoe het voelde, " gaf MacDowell toe. "Ik voelde me er niet goed door en ik kon niet slapen. Ik ging eigenlijk naar mijn bureau en zei dat ik naar huis wilde, en ze zeiden: 'Je hebt nieuwe vrienden nodig. Je bent in de buurt van de verkeerde mensen.'"

De beroemde actrice gaf toe dat ze het verhaal van het uitproberen van drugs niet met het publiek heeft gedeeld, dus voegde ze eraan toe: "Ik heb dat verhaal nog nooit aan iemand verteld, dus laat het alsjeblieft niet klinken alsof ik een grote verslaafd omdat ik dat echt niet was."

Het model luisterde naar het advies van het bureau en ging weg van mensen die haar uitnodigden om de ondeugden van het nachtleven van New York City te ervaren. Na talloze acteerlessen te hebben gevolgd, beleefde MacDowell eind jaren '80 haar grote doorbraak in Hollywood. Ze werd gecast om Ann Bishop Mullany te spelen in Steven Soderbergh's 1989 onafhankelijke dramafilm Sx, Lies, and Videotape. Voor haar optreden verdiende MacDowell een nominatie voor een Golden Globe Award voor Beste Actrice - Motion Picture Drama.

Na deze rol maakte MacDowell de soepele overgang van de mode- naar de filmindustrie, en in de loop van de afgelopen drie decennia speelde ze in projecten als Groundhog Day, Four Weddings and a Funeral en The End of Geweld. Tegenwoordig staat ze bekend als een van de meest getalenteerde sterren van haar generatie als het gaat om zowel modelleren als acteren.

Aanbevolen: