‘Mayor Of Kingstown’ en nog 9 films, tv-series en muziekvideo’s gefilmd in de Kingston Penitentiary

Inhoudsopgave:

‘Mayor Of Kingstown’ en nog 9 films, tv-series en muziekvideo’s gefilmd in de Kingston Penitentiary
‘Mayor Of Kingstown’ en nog 9 films, tv-series en muziekvideo’s gefilmd in de Kingston Penitentiary
Anonim

Toronto en Vancouver staan bekend als ' Hollywood North', en nu brengt The Kingston Film Office de stad en de 178 -jarige gevangenis voor gebruik in multimedia, met indrukwekkende resultaten. Ze schatten dat dit jaar meer dan $ 1 miljoen in de stad zal worden gepompt. Gevangenen bouwden 80% van de kalkstenen gebouwen die 'The Pen' vormen, daterend van vóór de Canadese Confederatie (1867). Het stond majestueus aan de oevers van het Ontariomeer en stond model voor andere gevangenissen. Het heeft de meest beruchte criminelen van Canada gehuisvest, zoals Paul Bernardo (de meeste Canadezen kennen de naam van deze duivel) en Grace Marks (Margaret Atwood 's inspiratie voor Alias Grace).

Zes jaar lang heeft de inmiddels ter ziele gegane instelling rondleidingen gegeven, waaronder de nieuwe filmtour. Maar dit is niet de eerste keer dat burgers door de spookachtige celblokken hebben gezworven. In het begin tot het midden van de 19e eeuw stond de nieuwe gevangenis de 'betere klassen' toe om de gevangenen binnen te gaan en de gevangenen te onderzoeken en om getuige te zijn van ophangingen buiten de poorten. Zelfs Charles Dickens dwaalde er nieuwsgierig doorheen. Klaar om te ontsnappen naar een mythisch fort? Dit is de eerste film die binnen de dramatische muren is opgenomen, tot aan wat momenteel in productie is.

10 'Ga door, sergeant!' (Film 1928)

Dit drama uit de Eerste Wereldoorlog staat tiende op de lijst, maar eerst in de line-up van Kingston Penitentiary (KP). De film uit 1928 was de maagdelijke productie voor de gevangenis. Het raakte bijna in de vergetelheid (zoals de meeste gevangenen in die tijd) totdat de Library and Archives of Canada een prent herstelde die was geschonken door adjunct-directeur Gordon Sparling. Onder de financiers bevonden zich twee premiers, Arthur Meighen en R. B. Bennett.

Ga door, sergeant! was destijds de duurste langspeelfilm ($ 500K) en is een essentieel onderdeel van de Canadese filmgeschiedenis.

9 'Vendetta' (film uit 1999)

Oscarwinnaar en Shakespeare-acteur Christopher Walken speelde in meer dan 100 tv-shows en films, en zijn films hebben alleen al in de VS meer dan $ 1 miljard opgebracht. Hij is een echte kameleon en kan elke rol op zich nemen, inclusief zeven stints als gastheer van SNL. De stem van deze ex-leeuwentemmer is direct herkenbaar en kan in gelijke doses angst of troost injecteren. Als je geen fan bent, heb je hem waarschijnlijk nog niet in actie gezien. Vendetta, een HBO Original, toont de gebeurtenissen rond een van de grootste massale lynchpartijen in de Amerikaanse geschiedenis.

8 'Murdoch Mysteries' (TV Series 2008) Seizoen 13, Aflevering 14

Het is niet verwonderlijk dat Yannick Bisson de rol van rechercheur William Murdoch in deze langlopende serie kreeg. Hij vertelde Zoomer in 2017: Ik speelde moordscènes voor mijn moeder om thuis te komen … Ik dood, met overal bloed, en ze heeft het nooit gekocht. Het lijkt erop dat hij nu liever de onderzoeker speelt dan het slachtoffer. De shoot in september 2019 verwelkomde enkele honderden mensen voor de waarderingsdag van fans. De bemanning verhuisde vervolgens naar The Pen, waar Murdoch een moord onder katholieke en protestantse spanningen onderzoekt.

7 'Father Of Hockey' (Documentaire 2014)

CNR Radio was de eerste die in 1931 Hockey Night in Canada uitzond. Toen, in 1952, bracht de kracht van televisie de games en spelergevechten in onze huizen, waardoor een natie van hockeyfanaten ontstond. Maar lang daarvoor was James T. Sutherland de pionier van het spel in Kingston en hielp hij de Ontario Hockey Association (hij speelde in de inaugurele wedstrijd en werd later president van de OHA). Hij begon een beweging om te bewijzen dat Kingston de geboorteplaats was van hockey en dat dit de locatie zou moeten zijn van The Hockey Hall of Fame.

6 'Alias Grace' (TV-miniserie 2017)

Alias Grace is het waargebeurde Canadese verhaal van Grace Marks, een 16-jarige meid die is veroordeeld tot ophanging voor de gruwelijke moorden op haar baas en zwangere minnaar in 1863. Het proces bruiste van ongeoorloofde seksualiteit en bloed, hoewel Marks weinig emotie toonde. Desalniettemin hebben ambtenaren haar straf omgezet in levenslange gevangenisstraf, mogelijk omdat er nog steeds vragen waren over de betrokkenheid van Grace. Was ze een gewillige of onwillige deelnemer? Velen dachten dat ze onschuldig was - een pion die werd gebruikt in het spel van een schurk.

5 'Star Trek: Discovery' (TV Series 2017-) Seizoen 3 Aflevering 11

Sonequa Martin-Green heeft aan enkele van de vreemdste productiesets gewerkt. Op AMC's The Walking Dead als Sasha reisde ze door de desolate overblijfselen van een door Walker geteisterd Georgië en belandde toevallig in een gevangenis. In CBS's Discovery als Michael doorkruist ze het universum en probeert ze te ontsnappen aan verschillende demonen - die uit haar verleden.

Dit was de eerste shoot waarbij KP niet werd afgeschilderd als een gevangenis. De productieploeg glipte zo heimelijk de stad in en uit, en niemand wist dat ze er waren totdat ze weg waren. Een geweldige ontsnapping!

4 'Titans' (TV Series 2019-) Seizoen 2 Afleveringen 10 & 11

Een van de grotere producties om KP te bezoeken, er was niets stiekems over 300 cast- en crewleden die in augustus 2019 in Kingston aankwamen om Titans te filmen, een Netflix DC-superheldenserie. Ze lieten maar liefst $ 250K vallen tijdens hun verblijf in het gebied, vernieuwden het toelatingsgebouw en vervingen meer dan 80 stookruimteramen! Nadat ze 100 meter hekwerk hadden geïnstalleerd, 'doneerden' ze het aan KP (hoewel een gevangenisgids opmerkte dat ze het niet wilden nemen).

3 Grafstenen - "Leave It All Behind" (Music Video 2019)

In januari 2020 kondigde de stad 15 muziekvideo's aan die het hele jaar door zullen worden opgenomen, mogelijk als gevolg van het succes van de meervoudig platina punkband The Leave It All Behind-video van de Headstones die het jaar ervoor bij KP is opgenomen voor hun Peopleskills album. Ze hielden ook een uitverkochte benefietshow die meer dan $ 365 K ophaalde voor de lokale The United Way. De leadzanger van Badass en Hugh Dillon, geboren in Kingston, is geen onbekende in de schijnwerpers. Hij acteert sinds 1996 (Yellowstone, The Expanse) en is samen met Taylor Sheridan (Yellowstone) co-creator/executive producer van Paramount's Mayor of Kingstown, die ook bij KP filmt.

2 'Burgemeester van Kingstown' (TV-serie 2021-)

Kingston heeft de grootste concentratie gevangenissen in Canada, met zeven instellingen in de stad, wat het uitgangspunt weerspiegelt van het fictieve Kingstown, Michigan, namelijk dat opsluiting lucratief is. Star en uitvoerend producent Jeremy Renner beschreef zijn karakter in een interview met Deadline: "In een wereld die anders in de samenleving wordt vergeten, fungeert Mike als een gebrekkig systeem van checks and balances." Hij speelt Mike McLusky – de burgemeester van Kingstown – een man die probeert de fouten van een gebrekkig systeem recht te zetten.

Bekijk de première op zondag 14 november op Paramount+.

1 'Jack Reacher' (TV-serie 2021-)

Ex-soldaat, Jack Reacher, komt groots naar de televisie! Alan Ritchson (Titans) neemt de leiding, en hij is 6'4,” en 235 lbs. - veel groter dan Tom Cruise's 5'7 in de films - een probleem dat fans altijd hadden met betrekking tot het casten van het personage. Elk seizoen zal een van de 25 boeken in de serie van Lee Child bevatten, dus deze productie heeft het potentieel om jarenlang in de lucht te blijven. De Reacher-franchise is al meer dan $ 1 miljard waard, dus Child lacht hysterisch de hele weg naar de spreekwoordelijke bank.

Behoudens eventuele complicaties, zouden de 8-afleveringen in het voorjaar of de zomer van 2022 op Amazon Prime moeten worden uitgezonden.

Aanbevolen: