10 Acteurs die leerden zingen voor een rol (en het vermoorden!)

Inhoudsopgave:

10 Acteurs die leerden zingen voor een rol (en het vermoorden!)
10 Acteurs die leerden zingen voor een rol (en het vermoorden!)
Anonim

Voor velen van ons is zingen een activiteit die het beste kan worden gereserveerd voor de douche of de privacy van onze eigen auto's, terwijl we onze favoriete hits uitbrengen in de veiligheid van de stomende douche of bij een rood licht. De gedachte om voor mensen te zingen is zo zenuwslopend dat het genoeg is om je lunch te verliezen. Dus het idee om voor mensen te zingen, om het vervolgens op film te vereeuwigen zodat iedereen het voor de rest van de tijd kan zien? Vergeet het. Net zoals zingen in het openbaar voor velen van ons eng is, is het ook intimiderend voor sterren die de rol op zich nemen die vereist dat ze zingen… terwijl ze het nog nooit eerder hebben gedaan.

Als kijkers kan het spannend zijn wanneer een acteur die we kennen geweldige zangkunsten blijkt te hebben, of het kan pijnlijk zijn als we erachter komen dat ze dat niet hebben. Maar of het nu American Idol-materiaal is of niet, we kunnen het er in ieder geval over eens zijn dat zingen op het scherm, voor een niet-zanger, moeilijk is. Er is lef voor nodig, er is chutzpah voor nodig. Deze sterren hebben bewezen dat ze klaar waren voor de taak. Hier zijn 10 acteurs die hebben geleerd om voor een rol te zingen en deze volledig hebben vermoord.

10 Meryl Streep

Is er iets dat Meryl Streep niet kan? De iconische actrice volgde als kind operalessen en keerde als volwassene terug naar haar zangroots toen ze in 2008 in Mamma Mia was. Ze kon haar vaardigheden opnieuw goed gebruiken in Into the Woods uit 2014, waarin ze The Witcg speelde, en Florence Foster Jenkins uit 2016.

9 Anne Hathaway

Weinigen zullen de grote to-do rond de filmversie van Les Miserables uit 2012 vergeten, geregisseerd door Tom Hooper en met in de hoofdrol veel acteurs met bekende namen. Anne Hathaway was een van die sterren en ze leerde zingen voor haar rol als Fantine. Opmerkelijk genoeg stond de film niet alleen bekend om het feit dat de acteurs niet alleen zongen, maar dat ze ook live zongen in plaats van dat hun vocale nummer eerder in een studio werd opgenomen. Het hartverscheurende optreden van Anne Hathaway heeft een stempel gedrukt op velen, die onder de indruk waren van haar geweldige zangkunsten en de authenticiteit waarmee ze de wanhopige en onderdrukte Fantine speelde.

8 Tom Cruise

Tom Cruise is een andere ster die leerde zingen voor een rol. Voordat hij begon te filmen voor Rock of Ages, waarin hij Stacee Jaxx speelde, volgde hij zanglessen bij Ron Anderson, onder toeziend oog van Rock of Ages-regisseur Adam Shankman. En dat is niet de enige vaardigheid die hij moest verbeteren om dit personage tot leven te brengen. Hij nam ook gitaarlessen en dat wierp echt zijn vruchten af. Zijn "Elke roos heeft zijn doorn" is er een voor in de boeken!

7 Sissy Spacek

Als haar Academy Award en Golden Globe een indicatie zijn, heeft Sissy Spacek geweldig werk geleverd door te zingen om countrylegende Loretta Lynn te spelen in The Coal Miner's Daughter in 1980. Haar stem zou net als Loretta klinken van Lynn. Behoorlijk indrukwekkend

6 Reese Witherspoon

Reese Witherspoon stond voor de uitdaging om te leren zingen als dat betekende dat ze een vlezige rol als June Carter Cash moest spelen. In Walk the Line (2013) zingt ze samen met Joaquin Phoenix als Johnny Cash, en fans waren opgetogen over hoe geweldig ze samen waren. Toch was het moeilijk, zegt ze. "Ik was zo nerveus dat ik een emmer in de buurt moest hebben voor het geval ik mijn lunch kwijt zou raken voordat ik op het podium stond." Ze vroeg zelfs Jim Mangold, de regisseur van de film, of hij LeAnn Rimes voor haar kon laten zingen. We zijn blij dat hij er niet voor is gegaan!

5 Bradley Cooper

Misschien is een van de meest verbluffende recente voorbeelden van een acteur die is verdwenen-zanger Bradley Cooper, die het uitbracht voor A Star is Born uit 2018. Het griezelige, lage register van zijn personage vergde 18 maanden vocale training om te perfectioneren, en het resultaat is verbluffend. Het kan niet gemakkelijk zijn geweest om je staande te houden met Lady Gaga die naast je zong, maar hij maakt het helemaal af.

4 Kevin Spacey

Kevin Spacey pronkte met zijn pijpen in Beyond the Sea uit 2004, waarin hij Bobby Darin speelde. De talentvolle acteur ging de uitdaging met grote stappen aan en klonk geweldig toen hij als de beroemde zanger jazzklassiekers deed met het perfecte effect en de toon.

3 Renée Zellweger

Renee Zellweger nam de rol van Judy Garland op zich in de film Judy uit 2019 en deed al haar eigen zang. Gelukkig was ze voorbereid op de uitdaging, nadat ze in 2002 haar eigen zang had geleend aan haar personage Roxie Hart in Chicago. Haar optreden als Judy Garland bewees dat zingen is als fietsen - ze was er bijna twee decennia van weg en nog steeds genageld het!

2 Demi Moore

Bobby van 2006, geregisseerd door Emilio Estevez, zag Demi Moore een aangespoelde, alcoholische zangeres spelen, en je had nooit geweten dat ze niet eerder kon zingen. Ze moest "Louie Louie" zingen voor de film en ze speelt de rol zo perfect dat je in een oogwenk wordt vervoerd.

1 Emily Blunt

Emily Blunt was nerveus over zingen toen ze tekende voor Into the Woods, maar ze maakte het waar. Ze heeft "veel zanglessen" gevolgd voordat ze de film filmde, en bovendien deed ze het allemaal terwijl ze zwanger was!

Aanbevolen: