8 Acteurs die een instrument leerden voor een rol

Inhoudsopgave:

8 Acteurs die een instrument leerden voor een rol
8 Acteurs die een instrument leerden voor een rol
Anonim

Er zijn maar weinig dingen die een film zo maken of breken als muziek. Hoewel veel regisseurs hoeken en verlichting zullen gebruiken om de handen van de acteur te ruilen voor die van een professional, geven sommigen in het veld er de voorkeur aan het werk zelf te doen. Deze acht acteurs namen hun rol serieus en namen de tijd om te studeren en zich voor te bereiden om hun instrumenten op het scherm te bespelen.

8 Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon liepen een lijn

Technisch gezien een dubbele inzending, deelden Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon de schijnwerpers in Walk the Line, een biopic die de levens van Johnny Cash en June Carter volgt. De twee tekenden voor de film en brachten enkele maanden door met trainen voor de muzikaliteit van de rollen onder Roger Love. Door constant werk en toewijding leerde het duo zowel gitaar als zang, ondanks de geruchten dat het moeilijk was om beide ambachten onder de knie te krijgen. Wie had kunnen weten dat zo'n geweldige chemie en muziek op het scherm zoveel werk vergen?

7 Adrien Brody raakte serieuze noten

Adrien Brody was bereid om wat emotionele punten te scoren toen hij zich aanmeldde voor The Pianist, maar zijn muzikale vereisten waren een heel ander balspel. Om zich voor te bereiden op zijn rol van Szpilman, die in wezen een pianowonder was, moest Brody in de maanden voorafgaand aan de productie vier uur per dag op de toetsen oefenen. Brody gaf ook zijn appartement, vriendin, auto en bedrijf op om te begrijpen hoe diep de man leed in honger en alleen. Hij won uiteindelijk een Oscar voor de rol, maar het kostte nogal wat om daar te komen.

6 Robert Downey Jr. nam een bocht naar links

Hoewel hij nu vooral bekend is vanwege zijn decennium van dienst als Marvel's Iron Man, Robert Downey Jr.heeft een behoorlijk uitgebreide carrière achter de rug. In de jaren '90 stapte Downey Jr. in de schoenen van de iconische (en tragische) filmster Charlie Chaplin. Om de rol te nagelen, studeerde Downey Jr. maandenlang om niet alleen de viool te spelen waarvan bekend was dat Chaplin hem droeg, maar hij leerde hem ook linkshandig. De acteur nam die linkshandige vaardigheden ook mee naar de tennisbanen in de film, waardoor hij na de training heen en weer kon schakelen.

5 Rachel Weisz bloeide op de set

Het is veel gevraagd van een acteur om één instrument of nummer te leren, maar in The Brothers Bloom deden de acteurs hun best door vier instrumenten te leren voor een korte scène. De totale muzikale scène duurde slechts enkele seconden, maar in die tijd speelde Weisz accordeon, viool, gitaar en banjo. Hoewel het niet bekend is of de daadwerkelijke noten die in de film te horen zijn van Weisz zijn, is alle vingerzetting correct gebleken en haar inspanningen werden zeker opgemerkt.

4 Nicolas Cage gaf een getalenteerde prestatie

Nicolas Cage staat misschien bekend om zijn wilde acteerkeuzes, maar zijn tijd die hij besteedde aan het leren van mandoline voor Captian Corelli's mandoline werd goed gebruikt. De acteur stapte in de rol na lessen van Paul Englishby en bracht maanden door met leren, en nam zelfs een weekend Englishby mee naar Italië om te blijven leren. De film laat Cage prachtig spelen en Englishby heeft nog meer onbewerkte beelden opgevoerd van Cage die op de set optreedt.

3 Keira Knightly sloot zich aan bij grote namen om opnieuw te beginnen

De wereld kende Keira Knightly via Pirates of the Caribbean en Love Actually, maar de actrice vergrootte haar vaardigheden in 2014 toen ze zich bij Adam Levine en Mark Ruffalo voegde in Begin Again. Knightley nam de hoofdrol in een ongelooflijk muzikale film en bracht tijd door met leren zingen en gitaar spelen, wat niet gemakkelijk ging. Het harde werk wierp zijn vruchten af en haar solonummers troffen de plek in elk nummer.

2 Miles Teller gaf iedereen een whiplash

Miles Teller heeft een paar rollen onder zijn riem die wat muzikale vaardigheden voor hen vereisten. De acteur voegde zich bij J. K. Simmons in Whiplash en dwong hem uren met Nate Lang door te brengen om aan zijn drumvaardigheden te werken om het volledige potentieel van het personage te bereiken. Terwijl Teller al sinds zijn 15e speelde, deed hij zijn tijd om elk nummer te nagelen en een ongelooflijke uitvoering te leveren. De acteur leerde ook wat pianovaardigheden voor zijn rol in Top Gun: Maverick toen hij Jerry Lee Lewis' Great Balls of Fire uitvoerde. Hoewel hij heeft gezegd dat hij geen meester is, kan hij de rol vol vertrouwen spelen zonder een dubbelganger in de buurt.

1 Samuel L. Jackson leverde een soulvolle uitvoering

Hoewel Samuel L. Jackson misschien niet het best bekend staat om zijn films buiten het actiegenre, omvatte de carrière van de acteur een verscheidenheid aan films. Black Snake Moan zag hem uitreiken naar zijn innerlijke bluesartiest voor de rol van Lazarus. Jackson besteedde zeven maanden aan de voorbereiding van de soulvolle en complexe rol, waarbij hij zes tot zeven uur per dag nodig had om de gitaar te leren spelen op tijd voor de opnames. Jackson zou zelfs het instrument eruit halen tijdens het filmen van Snakes on a Plane om zijn dagelijkse oefenschema bij te houden.

Aanbevolen: