Een kijkje in de duurste en gevaarlijkste stunts in de geschiedenis van 'Jackass

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de duurste en gevaarlijkste stunts in de geschiedenis van 'Jackass
Een kijkje in de duurste en gevaarlijkste stunts in de geschiedenis van 'Jackass
Anonim

Er is niets in Hollywood zoals Jackass. Oneerbiedige, onvoorzichtige mannen die gevaarlijke, onnodige stunts uitvoeren, waardoor je je onophoudelijk afvraagt waarom iemand zichzelf aan zo'n marteling zou onderwerpen. Toch is het ongelooflijk vermakelijk, en miljoenen mensen kunnen geen genoeg krijgen van hun capriolen. De films alleen al hebben een gerapporteerde $ 497 miljoen verdiend, en Johnny Knoxville, een van de makers van de franchise, is een gerapporteerde $ 75 miljoen waard. Niet slecht voor een stuntman.

En het is maar goed dat ze zoveel geld verdienen met dingen die de meeste mensen ondenkbaar zouden vinden, omdat ze in het proces aanstootgevend hoge medische rekeningen oplopen, met een geschatte totale waarde van meer dan $ 24 miljoen. Dus waarom zijn de stunts zo duur? Wie beta alt ze? En hoe leven deze mannen nog? Hier is meer over de meest dure stunts in de Jackass geschiedenis.

6 'Jackass' begin

Je vraagt je misschien af wiens idee het was om zichzelf en al zijn vrienden vrijwillig in gevaar te brengen. Nou, het was niemand minder dan Jackass-frontman Johnny Knoxville. "Ik had een idee voor een artikel waarin ik verschillende soorten zelfverdedigingsapparatuur op mezelf zou testen", zei Knoxville over zijn oorspronkelijke idee. Het skateboardtijdschrift Big Brother pakte het verhaal op en Knoxville en het bedrijf filmden een video, wat ertoe leidde dat hij uiteindelijk als journalist bij het tijdschrift kwam.

5 Nationale aandacht krijgen

Uiteindelijk groeiden de video's in populariteit en MTV-managers keken vol bewondering naar de beelden. "Johnny was zo duidelijk een tv-ster, zelfs in die kleine clip", zei Brian Garden, een voormalig MTV-manager. Met het idee om hun clips op televisie te brengen en met netwerken die geïnteresseerd zijn in de inhoud, debatteerde de groep waar ze hun ideeën konden huisvesten. Ze kregen de kans om een segment te hebben op Saturday Night Live, maar kozen voor MTV om de creatieve controle te behouden. De serie ging in première op MTV in april 2000, en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

4 wildste stunts

De Jackass-crew heeft een hele reeks stunts die je als wild zou kunnen beschouwen en die ze in de loop der jaren hebben uitgevoerd, maar sommige springen eruit. Neem bijvoorbeeld het ongeluk met een golfkar, waar groepsleden er zeker van waren dat Knoxville daarna medische hulp nodig had, of de bijenkorflimousine, waar Knoxville en Bam Margera letterlijke bijen door het zonnedak in een limousine vol met hun medesterren dumpten. Maar volgens origineel lid Steve-O waren de gekste stunts in de geschiedenis van de franchise allemaal van Knoxville: hij werd in een doos van een trap geduwd, schoot zichzelf neer met een pistool terwijl hij een kogelvrij vest droeg en werd geraakt door een auto. "Het was zo gewelddadig als de hel," zei Steve-O over Knoxville die van de trap werd geduwd.

3 Ergste blessures

De hele Jackass-crew is behoorlijk ernstig gewond geraakt en het is onmogelijk om hun verwondingen definitief te vergelijken, maar een paar lijkt gruwelijker dan de rest. Steve-O rangschikte zijn top tien van ergste verwondingen (hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een top tien van de ergste verwondingen hebben?), En ze klinken allemaal verschrikkelijk. Van een balkon springen? Nee, dank u. Breek je je rug nadat je op een piccolo van de trap bent geduwd? Slagen voor. Maar volgens Steve-O was de ergste verwonding die hij heeft opgelopen, dat zijn woonkamer ontplofte terwijl hij binnen was. "Er is in mijn leven nog nooit iets vreselijks met me gebeurd", zei hij over de stunt.

Johnny Knoxville's ergste blessure kwam in de vorm van een gebroken penis door een achterwaartse s alto die verkeerd ging terwijl hij Evel Knievel eer aandeed. "Hij had een diepgaand effect op mijn leven", zei Knoxville over de legendarische stuntman. Hij had blijkbaar ook een diepgaand effect op het lichaam van Knoxville.

2 Wie wordt het vaakst gekwetst?

Er is geen lijst van de totale verwondingen die de Jackass-crew heeft opgelopen (tenminste niet een die is gepubliceerd), maar een paar leden hebben opvallende informatie over de schade die hen is overkomen. Johnny Knoxville "kan zich geen hersenschudding meer veroorloven." Ehren McGhehey heeft "vele, vele verwondingen gehad door [Jackass] - 25 operaties, waaronder negen knieoperaties en drie gebroken ruggen." Steve-O is zo vaak gewond geraakt, dat hij, voor het geval je het eerder hebt gemist, een top tien van zijn verwondingen heeft. Nog een keer voor de goede orde: een top tien lijst. Het is veilig om te zeggen dat de Jackass-jongens allemaal vaak geblesseerd zijn geweest.

1 Waarom zijn de stunts zo duur?

Jackass is vanaf het begin duur geweest, zelfs voordat het begon. "Een paar tijdschriften wilden het verhaal, maar niemand wilde de aansprakelijkheid", onthulde Knoxville zijn oorspronkelijke idee. En dat is precies waarom Jackass zo veel kost. Tussen de waanzinnig hoge medische rekeningen, de mogelijke aansprakelijkheid, de productiekosten en de salarissen van de moedige, zij het impulsieve en misschien dwaze mannen, is Jackass prijzig. Maar wees gerust, uw medische rekeningen zullen waarschijnlijk niet zo'n totaal bedragen zolang u zich van deze activiteiten onthoudt. Als oprichter en CEO van Nova Legal Funding, een organisatie die mensen helpt bij het verkrijgen van geld na ernstige verwondingen, zei Ron Sinai: "De meeste verwondingen veroorzaakt door de bemanning van Jackass zijn zelf toegebracht, en de gemiddelde persoon doet dit gewoonlijk niet. zichzelf zo vaak verwonden." We hopen zeker dat dat het geval is.

Aanbevolen: