Disney heeft een geschiedenis van het recyclen van zijn animatie, en het is een briljante zet

Inhoudsopgave:

Disney heeft een geschiedenis van het recyclen van zijn animatie, en het is een briljante zet
Disney heeft een geschiedenis van het recyclen van zijn animatie, en het is een briljante zet
Anonim

De Disney-banner omvat een beetje van alles, wat betekent dat het House of Mouse grotendeels de entertainmentsfeer domineert. Of het nu gaat om hun snacks in Disneyland, het veranderen van de MCU in de grootste franchise in de geschiedenis, of het verbergen van briljante paaseieren in hun films, Disney weet mensen terug te laten komen voor meer.

De studio is slim en ze kennen alle kneepjes van het vak voor al hun entertainmentsectoren. Voor hun animatiefilms gebruikte Disney een sluwe techniek die zowel vindingrijk als stiekem was.

Laten we Disney-animatie eens nader bekijken en ontdekken waarom ze animatie hergebruiken in hun grootste hits.

Disney is een legendarische studio

In de wereld van animatiefilms doet geen enkele studio ter wereld het groter en beter dan Disney. De studio maakt al speelfilms sinds de jaren dertig en ze zijn de rest altijd een stap voor geweest.

Tijdens zijn legendarische geschiedenis is Disney doorgegaan met het naar nieuwe hoogten brengen van animatie en verhalen vertellen. Ze hebben talloze Oscars gewonnen, hebben plaatsgemaakt voor spectaculaire films en franchises en hebben zelfs samengewerkt met Pixar om de animatiewereld volledig opnieuw vorm te geven voor een nieuwe generatie filmfans. Het gekke deel? Ze hebben ervoor gezorgd dat het een fluitje van een cent lijkt.

Disney's Encanto is momenteel de grootste animatiefilm ter wereld en wordt gevoed door de soundtrack en fanfare op sociale media. Het is duidelijk dat Disney weet hoe hij aan de top moet blijven.

Door de jaren heen zijn veel aspecten van klassieke Disney-films ontleed, waardoor sommige fans een trucje ontdekten dat Disney-animators al jaren gebruiken.

Disney gerecycleerde animatie talloze keren, waaronder in Robin Hood

Heb je ooit het gevoel gehad dat sommige dingen uit Disney-films heel vertrouwd aanvoelen? Nou, dat is geen déjà vu. In wat voor sommigen misschien als een verrassing zal komen, heeft Disney animatiesequenties hergebruikt in een aantal van hun films!

Disneyfans hebben clips op internet geplaatst waarin enkele geanimeerde sequenties worden benadrukt die opnieuw zijn gebruikt, en het is echt schokkend de eerste keer dat iemand een voorbeeld ziet. Het is niet zo dat deze clips op elkaar lijken, maar eerder dat ze identiek zijn, behalve de betrokken personages.

Robin Hood is een geweldig voorbeeld van een film waarin een hoop gerecyclede animatie is gebruikt. Het wordt vaak gebruikt in YouTube-video's waarin de hergebruikte animaties worden getoond, en het is verrassend dat mensen dit jarenlang niet hebben opgemerkt.

"Robin Hood heeft veel delen die rechtstreeks uit eerdere films zijn geript. Robin Hood had een heel klein budget en dat moesten ze doen om de film te maken die ze wilden. Het feit dat ze zo goed is geslaagd, is buitengewoon indrukwekkend", schreef een Reddit-gebruiker.

Disney kan het allemaal, en daarom zullen sommige mensen misschien verbaasd zijn te horen dat ze de recyclingroute hebben gekozen voor een aantal grote films.

Disney bespaart tijd en geld door animatie te recyclen

Dus, waarom heeft Disney hun animatie in het verleden zo vaak hergebruikt? Nou, animatie naar het grote scherm brengen is zowel kostbaar als tijdrovend, dus het recyclen van bepaalde animaties is een geweldige manier om op beide elementen te besparen.

Volgens Floyd Norman, die aan talloze Disney-films heeft gewerkt: "Het is eigenlijk moeilijker en duurt langer om een bestaande reeks opnieuw te tekenen. Het is een stuk sneller en gemakkelijker om gewoon nieuwe animaties te maken, en het is veel leuker voor de animators. Maar Woolie speelde graag op veilig en gebruikte dingen waarvan hij wist dat ze zouden werken. Dat was alles."

Praat over een briljante zet van de mensen bij Disney. Dit was niet alleen een effectief middel om een nieuwe productie tot leven te brengen, maar het is ook iets dat de meeste mensen jarenlang niet eens begrepen.

Gary Trousdale, die Beauty and the Beast regisseerde, gaf bij de klassieke film een voorbeeld van hoe recyclinganimatie het productieteam tijd bespaarde.

"De scène uit Belle en het Beest die we opnieuw gebruikten, was gemaakt voor tijd, maar niet voor geld. (nou ja… tijd IS geld, maar dat is een ander verhaal). We waren slechts enkele dagen verwijderd van onze laatste deadline om te leveren, en we hadden een hele dansreeks (de laatste scène van de film, niet de balzaal) te doen. Iedereen was volgeboekt en druk, en we wisten verdomd goed dat Woolie dit precedent had geschapen, dus namen we de Sleeping Beauty-dans, opnieuw -grootte en verplaatste het, en gaf het briefje 'Note to Clean-up: ruim Aurora op als Belle, ruim Prince Charming als beest op'", onthulde hij.

Mensen zijn er nu hip voor, maar Disney was jarenlang sluw in het recyclen van animaties, wat hen tijd en geld bespaarde.

Aanbevolen: