Critici zijn enthousiast over Marvel's nieuwste Disney+ serie 'Wat als?

Critici zijn enthousiast over Marvel's nieuwste Disney+ serie 'Wat als?
Critici zijn enthousiast over Marvel's nieuwste Disney+ serie 'Wat als?
Anonim

Na het succes van WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki, heeft Marvel hun nieuwste Disney+ serie gelanceerd genaamd What If..?

Deze animatieserie volgt de stripreeks met dezelfde naam en vertelt anthologische verhalen over alternatieve realiteiten binnen het Marvel Cinematic Universe. Wat als.? wordt geleid door The Watcher/Uatu, ingesproken door acteur Jeffrey Wright. De rol van de waarnemer is om meerdere werkelijkheden te observeren en zijn bevindingen te vertellen.

De eerste aflevering, die op 11 augustus debuteerde, begint met Captain America's Peggy Carter, ingesproken door de originele acteur Hayley Atwell, die het supersoldatenserum neemt in plaats van Steve Rogers. Zoals bedoeld, vervaagt deze verandering de lijnen in het Marvel Cinematic Universe omdat het Captain America-personage wordt vervangen door Captain Carter die een Britse vlag op haar kostuum draagt in plaats van een Amerikaanse vlag.

Het laat Steve Rogers ook in zijn magerste vorm achter, in plaats daarvan krijgt hij een Iron Man-achtig pak, de Hydra Stomper, ontworpen door Howard Stark. Terwijl Chris Evans niet terugkeerde om zijn originele personages in te spreken, keerden Bucky Barnes-acteur Sebastian Stan en Howard Stark-acteur Dominic Cooper triomfantelijk terug om hun respectievelijke personages in te spreken. Ook terugkeren naar het scherm voor Wat als.? is die overleden acteur Chadwick Boseman die de stem van T'Challa in de serie zal inspreken, waarmee hij zijn laatste optreden op het scherm markeert.

Critici zijn enthousiast over deze nieuwe serie en delen positieve recensies. Jack Seale van The Guardian schreef: "Aan de andere kant, voor toegewijde Marvel-enthousiastelingen, kan What If …? misschien niet essentieel zijn. Maar het vooruitzicht van speculatieve fanfictie met een stempel van goedkeuring zal moeilijk te weerstaan zijn - vooral wanneer het transporteert ze terug naar de oorspronkelijke bron van hun obsessie."

Tyler Hersko van IndieWire drukte een soortgelijk gevoel uit en deelde dat de serie een "adem van nieuw aandeel" was. Hersko schreef dat Wat als.? " is de eerste MCU-aflevering in jaren die zich niet bezwaard voelt door de noodzaak om nauwgezet in de canon van de franchise te passen of schaamteloos toekomstige afleveringen te plagen."

Fans lijken het erover eens te zijn, want ze zijn naar sociale media gegaan om te gutsen over de terugkeer van hun favoriete Marvel-personages. Een fan twitterde: "Ik vond WhatIf het spijt me dat het geweldig was. VEEL beter dan eerdere recensies, MAAR als je Hayley Atwell niet in Agent Carter op ABC hebt gezien, zal het vast een beetje vreemd aanvoelen. Als je dat wel deed het maakte de komedie en de chemie tussen haar en Howard perfect. Geweldige art-stijl en geweldige actie. Geef haar een film."

"Animatie was geweldig. Gevechten waren echt hard. Het tempo was echter echt schokkend. Er zijn een paar dingen waar ik vragen over heb met betrekking tot de kracht van bepaalde personages en veranderingen in de gevestigde continuïteit, maar behalve dat, dit was leuk", schreef een ander.

Deze serie van negen afleveringen heeft veel waargemaakt, gezien de bekendheid van de What If..? strips waarop het is gebaseerd. Het lijkt er echter op dat het een solide start heeft gemaakt.

Wat als…? wordt momenteel gestreamd op Disney Plus met elke woensdag nieuwe afleveringen.

Aanbevolen: