Loki: de nieuwste updates over de Marvel-tv-serie

Inhoudsopgave:

Loki: de nieuwste updates over de Marvel-tv-serie
Loki: de nieuwste updates over de Marvel-tv-serie
Anonim

Van alle aankondigingen van Marvel Studios in het afgelopen jaar, was de aankondiging dat de Loki TV-serie een vaste startdatum had in juni 2021 er een waar fans op hadden geanticipeerd het meest.

Sinds het iconische personage dat beroemd werd gemaakt door Tom Hiddleston in het begin van Avengers: Infinity War door Thanos tot zijn dood werd gewurgd, wachten fans op definitief nieuws over de terugkeer van de God of Mischief.

Langzaam begonnen er een paar details naar voren te komen over de show, die het verhaal van Loki opneemt nadat hij onderduikt met de Tesseract.

It's About Loki The Magical Shapeshifting Villain

Acteur Tom Hiddleston hoorde over het feit dat Loki persoonlijk werd vermoord in Avengers: Infinity War tijdens een ontmoeting met Kevin Feige om over Thor: Ragnarok te praten, zoals hij Empire Online in een recent interview vertelde.

“Het was de allereerste scène die de Russos, Joe en Anthony, hadden [verzonnen],” zei Hiddleston.

De Loki van 2012, natuurlijk, die de Tesseract net op tijd pakte in Endgame, was nog steeds schurk Loki. Dat betekent dat hij vermoedelijk nog steeds op het pad naar transformatie en verlossing zou kunnen zijn, zoals in de manier waarop hij in de MCU terechtkwam – of niet.

Loki Marvel-logo
Loki Marvel-logo

In de strips was Loki onmiskenbaar een schurk, de Trickster God, God of Mischief. Hij liegt en beraamt, en heeft een enorme chip op zijn schouder als het gaat om Thor en zijn Asgardiaanse familie. Dit laatste aspect lijkt geen rol te spelen in het verhaal, althans nog niet.

In het interview zei Hiddleston dat het steeds veranderende logo van de show de nadruk op Loki's identiteit als gedaanteverwisselaar weergaf.

"Het lettertype van hoe Loki wordt gespeld, lijkt steeds van vorm te veranderen", legde hij uit.“Loki is de ultieme gedaanteverwisselaar. Zijn mercurial karakter is dat je niet weet of hij in de MCU een held of een schurk of een antiheld is. Je weet niet of je hem kunt vertrouwen. Hij verandert letterlijk en fysiek van gedaante in een Asgardiaanse bewaker, of herhaaldelijk in Captain America. Thor vertelt hoe hij in een slang kan veranderen.”

Verhaaldetails tot nu toe onthuld

Owen Wilson speelt Mobius M. Mobius, een bureaucraat uit de geschiedenis van Marvel Comics, en het is de eerste keer dat hij in live-action te zien is. Wilson verandert de kenmerkende look van Mobius van donker haar en snor in grijs, maar zijn rol lijkt dezelfde te zijn: een bureaucraat bij de Time Variance Authority. Mobius verscheen voor het eerst in een uitgave van Thor uit 1986. De Time Variance Authority of TVA is de organisatie die ervoor zorgt dat het multiversum en al zijn tijdlijnen goed functioneren.

Loki Marvel
Loki Marvel

Mobius kruist geen paden met Loki in de bronstrips. Toch wijzen de strips op de manier waarop de Time Variance Authority functioneert. Daar wordt Mobius gezien als een antagonist van superhelden. Hij vervolgt The Fantastic Four voor schendingen van de wetten van tijdsbesteding, maar ze ontsnappen. Hij is ook een van de rechters (en de enige die overleeft) in het proces tegen She-Hulk, wanneer ze wordt aangehouden omdat ze Hawkeye probeerde te waarschuwen voor zijn naderende dood.

In de strips is Mobius een genetisch gemanipuleerde kloon. De lagere medewerkers van de TVA zijn gezichtsloze drones en ze vertonen alleen maar meer menselijke kenmerken naarmate de managementniveaus hoger worden. Als senior executive is Mobius niet te onderscheiden van een mens. Is Mobius van Owen Wilson ook een kloon? Dat moet nog blijken.

Aangezien Loki zichzelf duidelijk tussen tijdlijnen gaat transporteren om dingen op te lossen – en waarschijnlijk ook in zijn kenmerkende kattenkwaad terechtkomt – kan letterlijk alles en iedereen in het verhaal opduiken.

Zonder (uiteraard) plotdetails te geven, zegt Tom Hiddleston dat de show zich zal concentreren op Loki's mercurial karakter. Wat is het concept van identiteit voor een gedaanteverwisselaar? Wie is Loki, aan het eind van de dag - deels Frost Giant door geboorte, Asgardian door opvoeding, vormveranderende tovenaar van nature?

“Ik denk dat dat vormveranderende logo je een idee zou kunnen geven dat Loki, de show, gaat over identiteit en over het integreren van de ongelijksoortige fragmenten van de vele zelven die hij kan zijn, en misschien de vele zelven die wij zijn, hij zei. “Ik vond het heel spannend omdat ik Loki altijd een zeer complexe constructie heb gevonden. Wie is dit personage dat zoveel maskers kan dragen en van vorm verandert en zijn uiterlijke gevoel lijkt te veranderen voor een kwartje?”

Met de nadruk op gedaanteverwisseling, zal Loki misschien zelfs Mobius imiteren, zoals veel fans lijken te willen.

De cast bevat ook Gugu Mbatha-Raw (The Morning Show), Sophia Di Martino (Flowers), Sasha Lane (Utopia), Wunmi Mosaku (Lovecraft Country) en Richard E. Grant (Downton Abbey, Rise of Skywalker).

Loki wordt vanaf 11 juni exclusief gestreamd op Disney+

Aanbevolen: