Disney-fans zijn enthousiast over de serie 'Princess and the Frog', zeggen dat het al lang geleden is

Disney-fans zijn enthousiast over de serie 'Princess and the Frog', zeggen dat het al lang geleden is
Disney-fans zijn enthousiast over de serie 'Princess and the Frog', zeggen dat het al lang geleden is
Anonim

Eerder deze week kondigde Disney aan dat The Princess and The Frog een spin-off-serie krijgt op Disney+. De animatieserie volgt Tiana en haar leven als koninklijke prinses nadat ze met Naveen is getrouwd.

De originele film speelt zich af in het New Orleans van de jaren 1920 en vertelt het verhaal van een serveerster genaamd Tiana, die ervan droomt haar eigen restaurant te hebben. Nadat ze een prins heeft gekust die door een sinistere voodoo-tovenaar in een kikker is veranderd, wordt ze ook een kikker. Om terug te keren naar hun menselijke vorm, beginnen ze aan een reis om hulp te zoeken voordat het te laat is.

Veel Disney-fans vonden dat Tiana meer lof verdiende toen The Princess and The Frog in 2009 in première ging. Hoewel de film het goed deed aan de kassa, geloven sommige fans dat Tiana ondergewaardeerd was en meer verdiende als Disney-prinses, en noemden haar gebrek aan aandacht in merchandise en in de parken als voorbeelden.

Tiana serveerster in The Princess and The Frog
Tiana serveerster in The Princess and The Frog

Tiana was de eerste zwarte prinses in de geschiedenis van Disney, en The Princess and The Frog was de eerste Disney-film die de Haïtiaanse en zwarte Amerikaanse cultuur verkende. Aangezien de film niet snel na de première een vervolg of een spin-off-serie kreeg, zorgde de manier waarop shows zoals Tarzan, Aladdin en meer recentelijk Tangled, ervoor dat toegewijde fans twijfelden aan Disney's vertrouwen erin.

Fans van de geliefde Disney-film gingen naar sociale media om hun enthousiasme voor de komende serie te uiten.

“Opgewonden voor alle aangekondigde vervolgen, maar TIANA is misschien wel degene die echt groot is. Princess and The Frog heeft zich altijd als een underdog gevoeld, achteraf gezien over het hoofd gezien film, dus meer tijd in die wereld doorbrengen is absoluut geweldig, zei Twitter-gebruiker @CamArruda.

Een andere fan met de gebruikersnaam @CallMacYT zei: Ik hield van Princess and The Frog, maar het was een aanfluiting dat Disney van hun eerste zwarte prinses een kikker maakte voor het grootste deel van de film. Zo blij dat Tiana haar eigen serie krijgt.

Tiana en de prins
Tiana en de prins

Een andere fan met de gebruikersnaam @Drealspoken zei: Ik hoopte op een vervolg op Prinses en de Kikker, zodat Disney Tiana meer tijd als prinses kan geven, net als alle andere Disney-prinsessen. Maar dat ze haar eigen serie krijgt, wordt echt gaaf. Meisjes en vrouwen die zich de film 11 jaar geleden nog herinneren, zullen de serie geweldig vinden.”

GERELATEERD: 10 Disney Princess baljurken gerangschikt van minst modieus tot startbaanstatus

Vanuit zakelijk oogpunt is een Tiana-serie een geweldig idee en maakt duidelijk al een tijdje deel uit van het plan: Disney Theme Parks kondigde aan dat Splash Mountain een ingrijpende renovatie heeft ondergaan, waarbij de rit voor Tiana en het verhaal van de prinses en de kikker. Dit was een welkome afwisseling van het vorige thema, en symbolisch passend, aangezien de rit vroeger elementen bevatte uit Disney's beruchte raciaal ongevoelige film, Song of the South.

De nieuwe serie gaat in 2023 in première op Disney+.

Aanbevolen: