Kijkers zeggen dat dit het beste deel van de Olympische Spelen in Tokio was

Inhoudsopgave:

Kijkers zeggen dat dit het beste deel van de Olympische Spelen in Tokio was
Kijkers zeggen dat dit het beste deel van de Olympische Spelen in Tokio was
Anonim

Veel kijkers vinden de Olympische Spelen vermakelijk, maar er werden zoveel moersleutels gegooid in de Olympische Spelen van 2020 in Tokio dat mensen zich echt schrap zetten voor teleurstelling. Het bleek echter dat er dit jaar veel te genieten was van de Olympische Spelen (zelfs als ze een jaar te laat kwamen).

Sommigen zeggen dat de Olympische Spelen dit jaar "vervloekt" waren, en het is waar dat er veel is gebeurd (en fout is gegaan). Maar er waren ook veel hartverwarmende momenten, zoals Tom Daley die tussen zijn beproevingen door aan het breien was, en Simone Biles die sprak over geestelijke gezondheid was een hoogtepunt.

Hoewel de openingsvoorstelling van John Legend niet goed werd toegejuicht, begon alles goed.

Over het algemeen zeggen kijkers echter dat één specifiek ding een hoogtepunt van de Olympische Spelen was: de videobeelden. En niet zomaar videobeelden, maar TikTok-beelden.

TikTok hielp thuiskijkers Tokyo te zien

Een van de coolste dingen aan de TikTok-verslaggeving van de Olympische Spelen is dat het zo divers, meeslepend en gewoon interessant was. Ja, er waren mensen in Tokio die videobeelden aan het opnemen waren zoals toeristen dat altijd doen.

Maar er waren ook momenten achter de schermen, inclusief beelden gefilmd door atleten. Vox wijst op voorbeelden als een Amerikaanse rugbyspeler die "de kartonnen bedden op de Olympische Spelen aan het testen was" en een Amerikaanse volleybalspeler die als foodblogger werkt.

Video's op TikTok brachten Olympische atleten naar huis

Natuurlijk, de Olympische berichtgeving (en vooral die play-by-plays) is over het algemeen vrij droog. Maar TikTok heeft geholpen om elke uitvoering, race en proef tot leven te brengen.

Het is het eerste jaar dat TikTok beschikbaar is voor atleten, dus hoewel Facebook en Instagram in voorgaande jaren misschien het enige venster op de games waren, was de ervaring van dit jaar iets nieuws.

TikTok maakt de Olympische Spelen realistischer

Voor de meeste kijkers thuis lijken de Olympische Spelen waarschijnlijk een heel verafgelegen evenement (en niet alleen geografisch) op dezelfde manier als de meeste sporten op tv. Maar TikTok hielp de Olympiërs' ervaringen en hun menselijkheid te benadrukken.

Het was echt een coole manier om de games, de cultuur, het eten, de kameraadschap en de echt verschrikkelijke slaapomstandigheden van dichterbij te bekijken.

En kijken naar Tom Daley breien was echt een van de beste dingen, vooral omdat het blijkt dat hij talloze video's heeft van zichzelf, zijn kind en zijn man in bijpassende meesterwerken die de duiker zelf heeft gebreid.

Vingers gekruist de volgende Olympische Spelen is zwaar op de TikTok, licht op het drama en 'pech'.

Aanbevolen: