Jim Carrey speelde bijna in deze cultklassieker uit de jaren 90

Inhoudsopgave:

Jim Carrey speelde bijna in deze cultklassieker uit de jaren 90
Jim Carrey speelde bijna in deze cultklassieker uit de jaren 90
Anonim

Een opmerkelijke komische artiest worden in Hollywood is buitengewoon moeilijk, en er moeten veel dingen precies goed gaan voordat iemand groots kan worden in comedy. Sterren als Adam Sandler en Ben Stiller konden met hun werk enorme namen voor zichzelf maken, maar een andere beslissing in het begin had de zaken volledig kunnen doen ontsporen.

In de jaren 90 werd Jim Carrey een komische krachtpatser dankzij een reeks succesvolle blockbuster-hits. Carrey kreeg veel kansen op zijn pad en hij deed fantastisch werk door de juiste projecten op het juiste moment te kiezen. Hierdoor is hij nu een komisch icoon met een onbetwistbare erfenis.

In het begin had Carrey de kans om in een film te spelen die een cultklassieker werd, maar dit gebeurde nooit. Laten we eens kijken welke cultklassieker hij heeft gemist.

Jim Carrey is een Hollywood-legende

Op dit punt in zijn legendarische carrière is Jim Carrey een artiest die nauwelijks introductie nodig heeft. De iconische komische acteur werd in de jaren 90 beroemd dankzij een reeks megahits aan de kassa, en in een mum van tijd was hij een bankabele ster die een monsterlijk salaris opeiste voor zijn werk in de film. Na jaren van werken, scheidde Carrey zich af van de rest van het peloton.

Carrey was zeker niet meteen een succes in Hollywood, en het duurde even voordat de acteur echt grip kreeg in de industrie. Hij had kleiner werk op het grote en kleine scherm voordat hij In Living Color als startpunt voor zichzelf gebruikte. Toen het midden van de jaren 90 eenmaal voorbij was, zou Carrey de comedyshow verlaten en de grootste comedy-ster ter wereld worden.

In 1994 nam Jim Carrey's carrière een hoge vlucht nadat hij in hetzelfde jaar de hoofdrol speelde in Ace Venture: Pet Detective, The Mask en Dumb & Dumber. Vanaf dat moment was de man een onstuitbare kracht in Hollywood en verdiende hij miljoenen dollars voor elk optreden dat hij zou inleveren.

Hoe geweldig het ook was dat Carrey het grote scherm domineerde in tegenstelling tot andere acteurs uit die tijd, hij miste nog steeds een aantal grote hits die aan zijn groeiende lijst van indrukwekkende credits hadden kunnen toevoegen.

Hij heeft enkele hits gemist

Succesvolle acteurs missen rollen, en zo gaat dat in Hollywood. Studio's willen niets liever dan een ster ruim voor het filmen opsluiten, en dit zorgt voor conflicten als het gaat om het aannemen van andere projecten. Het plannen van conflicten speelde zeker een rol in het feit dat Jim Carrey een aantal grote projecten moest afwijzen.

Volgens Not Starring was Carrey in voor de rol van Dr. Evil in Austin Powers: International Man of Mystery, maar hij werd gedwongen deze af te wijzen vanwege een planningsconflict met Liar Liar.

Zelfs zonder het plannen van conflicten, lukt het soms om de een of andere reden gewoon niet. Not Starring laat zien dat Carrey films als Toy Story, Sixteen Candles, Elf, Charlie and the Chocolate Factory en een paar andere heeft gemist. Dit zijn een aantal enorme projecten waar de acteur niet in verscheen, maar gelukkig deed hij het redelijk goed voor zichzelf in Hollywood.

Eerder in zijn carrière was er een film waar hij zin in had en waar hij uiteindelijk niet in verscheen. Deze film werd uiteindelijk een cultklassieker die hielp om een andere artiest op de kaart te zetten bij het publiek.

Hij was op voor link in 'Encino Man'

In 1992 maakte Encino Man zijn weg naar de theaters en genereerde uiteindelijk een stevig bedrag aan de kassa. Met in de hoofdrollen Pauly Shore, Sean Astin en Brendan Fraser, is de cultklassieker een hoofdbestanddeel geworden van komedies uit de jaren 90 en hielp Pauly Shore en Fraser op de kaart te zetten bij het filmpubliek. Voordat Fraser de rol van Link kreeg, was Jim Carrey in voor de rol in de film.

Encino Man kwam slechts twee jaar voor Carrey's doorbraakcampagne in 1994 in de bioscoop, en we moeten ons afvragen hoe deze film zou hebben bijgedragen aan zijn prestaties in de jaren '90. Het ging natuurlijk prima voor Carrey, maar deze film had in die tijd een paar andere deuren kunnen openen.

Zo geweldig als Carrey had kunnen zijn als Link, de waarheid is dat Brendan Fraser de rol tot in de perfectie speelde. Op dit moment is het bijna onmogelijk voor te stellen dat iemand anders dan Fraser de beminnelijke holbewoner in de film speelt.

Aanbevolen: