De echte oorsprong van de cultklassieker 'The Craft' uit de jaren 90

Inhoudsopgave:

De echte oorsprong van de cultklassieker 'The Craft' uit de jaren 90
De echte oorsprong van de cultklassieker 'The Craft' uit de jaren 90
Anonim

De jaren '90 waren een geweldige tijd voor tienershows en een paar films vallen op door het vertellen van verhalen over jonge volwassenen. Hoewel Neve Campbell beroemd is vanwege het spelen van Sidney Prescott in de Scream-franchise en zal terugkomen voor Scream 5, staat ze ook bekend om haar hoofdrol in de heksenfilm The Craft uit de jaren 90.

De film is een cultklassieker geworden en speelde ook Fairuza Balk als Nancy. Het uitgangspunt trekt meteen mensen aan: wanneer een nieuw meisje naar de stad verhuist, denken drie verschoppelingen dat ze hun vierde kan zijn en kunnen ze hekserij met hen verkennen. De meiden krijgen ineens alles wat ze willen, maar de magie heeft zeker duistere gevolgen.

Wat is de echte oorsprong van deze populaire film? Laten we eens kijken.

De inspiratie

Als mensen denken aan heksen in de popcultuur, stellen ze zich meteen de schattige Sabrina The Teenage Witch voor, die Melissa Joan Hart veel succes heeft gebracht, die een nettowaarde van $ 13 miljoen heeft.

De filmmakers van The Craft vertelden dat ze geïnteresseerd waren in een "tienerheksenverhaal" of iets over een spookhuis.

In een interview met The Huffington Post zei Peter Filardi, de scenarioschrijver van de film: Het idee voor 'The Craft' kwam van Doug Wick en ik was aan het brainstormen. Na 'Flatliners' ontmoetten Doug en ik elkaar. Hij wilde samen een spookhuisverhaal of een tienerheksenverhaal bedenken.

Wick zei: "Ik begon te bedenken hoe ik een verhaal moest schrijven dat zou gaan over [over] heel echte tieneremoties uitgedrukt door middel van hekserij."

Wick legde uit dat YA-films destijds nog niet zo populair waren en dat studio's eerder geïnteresseerd waren in verhalen over jongvolwassen jongens, niet in meisjes. Maar Sony was geïnteresseerd en Filardi schreef het script.

De filmmakers legden uit dat ze zich tijdens het casten van The Craft ook op een interessante plek bevonden. Er waren niet veel films om het mee te vergelijken. Heathers was een populaire tienerfilm die in 1989 uitkwam en ook over stoere jonge volwassenen ging, maar dat was in een heel ander genre omdat het een donkere komedie was. De filmmakers merkten ook op dat toen ze op zoek waren naar de vier hoofdrolspelers voor The Craft, Scream nog niet was uitgebracht, dus er waren ook geen campy horrorfilms die als inspiratie of gids konden dienen.

Wick zei in het interview ook dat de eerste film waaraan hij werkte Working Girl was en dat hij dol is op 'vrouwelijke empowerment'. Hij legde uit: "Ik was me er zeer van bewust dat [hekserij een] eeuwenoude metafoor is om te praten over vrouwelijke empowerment, en het soort mysteries van vrouwen en hun verbinding met de natuur in termen van reproductie."

Hekserij

De leuke en amusementswaarde van The Craft ligt zeker in de hekserij. Nancy Downs, Bonnie Harper en Rochelle Zimmerman zijn geïnteresseerd in het nieuwe meisje Sarah Bailey en denken dat ze hen kan helpen spreuken uit te spreken en hekserij te ontdekken. Terwijl ze bevredigende resultaten behalen, terwijl het gemene meisje op school haar haar verliest en Nancy rijk wordt, is er ook iets vreselijks en sinisters aan de hand.

Volgens Mental Floss heeft Pat Devin, een expert op het gebied van hekserij, overleg gepleegd over de film. Devin was de eerste officier van het Covenant of the Goddess's gemeente in Zuid-Californië. De publicatie merkt op dat dit een van de grootste Wicca-religieuze groepen in de VS is en al heel lang bestaat.

Devin zei: "Veel van mijn suggesties werden opgevolgd en vrijwel al mijn suggesties werden zorgvuldig overwogen, zelfs als ze niet allemaal in de definitieve versie van de film terechtkwamen."

Volgens Mental Floss was Fairuza Balk, die Nancy speelde, echt geïnteresseerd in het heidendom. Andy Fleming, de regisseur van de film, kon zien dat deze expertise en interesse haar de perfecte acteur maakten om dit personage te portretteren.

De Personages

Het was belangrijk voor Peter Filardi dat de hoofdpersonen in The Craft zich aan de rand van de middelbare school zouden bevinden in plaats van deel uit te maken van het geliefde populaire publiek.

Hij legde uit aan Den Of Geek: Magie is historisch altijd een wapen van de onderklasse geweest, voor arme mensen… Denk aan Engeland. Mensen van de heide, die op het platteland woonden… De heidenen, dat deden ze' geen koning of een leger of de kerk, zelfs niet achter hen. Ze zouden zich tot magie wenden. En dat is een beetje wat ik zag voor onze meisjes. Om echte magie te laten werken, heb je de drie hoekstenen van behoefte, emotie en kennis.'

Filardi vervolgde: En ik haat magische films waarin iemand macht heeft en ze dit gewoon doen en de magie gebeurt. Ik denk dat het veel interessanter is als de magie voortkomt uit een emotionele behoefte, een situatie die echt oplaait de kracht van binnen.”

Het blijkt dat Nancy's karakter door iemand is geïnspireerd. Filardi legde uit dat hij een meisje kende en haar broer, die ouder was, besloot in een woonwagen in de achtertuin van haar huis te gaan wonen.

The Craft is zo geliefd dat het leidde tot een vervolg, The Craft: Legacy, dat in de herfst van 2020 werd uitgebracht en waarin ook Nancy Downs in een cameo aan het einde van de film te zien is.

10 vergeten feiten over de tienerklassieker 'Cruel Intentions' uit de jaren 90

Aanbevolen: