Heeft Kristen Bell echt $ 15 miljoen verdiend met het vertellen van 'Gossip Girl'?

Inhoudsopgave:

Heeft Kristen Bell echt $ 15 miljoen verdiend met het vertellen van 'Gossip Girl'?
Heeft Kristen Bell echt $ 15 miljoen verdiend met het vertellen van 'Gossip Girl'?
Anonim

Kristen Bell werd 41 in juli, maar ze heeft al een acteerportfolio die past bij veel acteurs die bijna twee keer zo oud zijn als haar leeftijd.

Ze maakte haar intrede op Broadway in de vroege jaren 2000, met optredens in producties zoals The Adventures of Tom Sawyer en The Crucible. Tegelijkertijd begon ze haar eerste concrete banen op het scherm te krijgen, toen ze cameo's maakte in films als Pootie Tang en Spartan, en zelfs in de beroemde FX-misdaaddramaserie The Shield.

Ontvangen positieve beoordelingen

Haar werk in Spartan kreeg veel positieve recensies en werd in veel opzichten de rol die haar op de kaart zette. Halverwege en late jaren 2000 werkte ze echter aan de twee rollen die haar misschien als acteur zouden gaan definiëren, althans op tv: de titulaire Veronica Mars in de UPN (later CW) -serie, en als de verteller van het populaire tienerdrama, Gossip Girl.

Tussen 2007 en 2008 was Bell ook een vaste waarde in het tweede en derde seizoen van NBC's superheldendrama Heroes. Haar stint als Veronica Mars duurde één seizoen op UPN, voordat het netwerk werd afgesloten en plaats maakte voor zijn opvolger, The CW. De serie had nog twee seizoenen in zijn nieuwe thuis voordat deze werd geannuleerd.

Creator Rob Thomas, die besloot niet op te geven, schreef een speelfilmscript dat verder ging met het verhaal waar de serie was geëindigd. Bell en Thomas stapten op Kickstarter om geld in te zamelen voor de productie van de film, aangezien Warner Bros. de financiering van het project had doorgegeven. Ze haalden in totaal $ 5,4 miljoen op op het platform en brachten de film uit in 2014. De uiteindelijke kassaretour was teleurstellend, met een schamele $ 3.5 miljoen.

Veronica Mars
Veronica Mars

In 2019 startte streamingnetwerk Hulu de show opnieuw op voor een vierde en laatste seizoen, dat slechts acht afleveringen omvatte.

Een jaar van opwekkingen

In september 2007, kort na de oorspronkelijke annulering van Veronica Mars, debuteerde The CW zijn gloednieuwe tienerserie, Gossip Girl. Bell sprak het gelijknamige personage uit, dat nooit op het scherm verscheen en anoniem bleef tot de seriefinale in 2012. Niettemin werd het bijna onmogelijk om aan de show te denken zonder het te associëren met Bell's stem die zich afmeldde met de beroemde regel: "You know you ik zal me missen. xoxo, Gossip Girl!"

2019 was een jaar van opwekkingen voor Bell. Terwijl Hulu Veronica Mars terug naar onze schermen bracht, kondigde HBO Max aan dat ze een rechtstreekse bestelling hadden geplaatst voor een reboot van Gossip Girl. Bell zou opnieuw een comeback maken in een van haar meest iconische rollen.

In een interview met het tijdschrift People legde showrunner Joshua Safran uit hoe gemakkelijk de beslissing voor hen was. "Het was niet echt een gesprek", zei hij. "Josh en Stephanie (de makers) zeiden: 'Als ze het niet wil doen, laten we dan allemaal weglopen.' We gingen naar haar toe en ze zei: 'Natuurlijk wil ik het doen.' En dan, ja, er is geen Gossip Girl zonder Kristen. Ik bedoel, het is niet alleen de stem, het is haar hele wezen."

Gestage stroom van werk

In tegenstelling tot de reboot van Veronica Mars, waarin de meeste hoofdpersonages later in het leven te zien waren, bracht de nieuwe Gossip Girl een compleet nieuwe set personages samen. De stijlfiguren en thema's in het verhaal bleven toch vrij gelijkaardig.

Gossip Girl origineel
Gossip Girl origineel

Bell leende haar stem aan elk van de originele 121 afleveringen van de originele versie, evenals de zes van de reboot die tot nu toe zijn uitgezonden. Het eerste seizoen heeft nog zes afleveringen te gaan en de show is ook al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Het volstaat te zeggen dat Veronica Mars en Gossip Girl Bell in de loop der jaren een gestage stroom van werk - en dus inkomen - hebben bezorgd. Dit natuurlijk bovenop haar andere grote projecten, zoals de Frozen-films en de NBC-komedie The Good Place. Tegenwoordig heeft Bell een geschat vermogen van ongeveer $ 40 miljoen. De vraag is of ze echt bijna 40% van dat bedrag had kunnen verdienen door alleen Gossip Girl te uiten?

De geruchten over een uitbetaling van $ 15 miljoen voor Bell van Gossip Girl werden geboren op TikTok. Een video op het socialemediaplatform ging in september viraal, waarin werd beweerd dat de acteur $ 125.000 per aflevering van de show kreeg. Hoewel er geen officiële bevestiging is van het salaris van Bell, komt dit cijfer nogal verdacht over.

Het hoogst bekende salaris voor een Gossip Girl-acteur was $ 60.000 per aflevering, betaald aan Blake Lively, die de hoofdrol speelde, Serena van der Woodsen. En hoewel het mogelijk is dat Bell een hoger cijfer had kunnen verdienen, heeft het geen zin dat ze meer dan het dubbele zou hebben gekregen, ondanks dat ze niet eens op één scherm verscheen.

Aanbevolen: