‘Squid Game’-fans willen dat Netflix Creator meer geld beta alt nadat het $ 900 miljoen heeft verdiend

Inhoudsopgave:

‘Squid Game’-fans willen dat Netflix Creator meer geld beta alt nadat het $ 900 miljoen heeft verdiend
‘Squid Game’-fans willen dat Netflix Creator meer geld beta alt nadat het $ 900 miljoen heeft verdiend
Anonim

Netflix' dystopische overlevingsdrama Squid Game heeft bijna $ 900 miljoen verdiend, waarmee het de serie Bridgerton uit het Regency-tijdperk snel overtrof en de grootste show in de geschiedenis van de streamer werd. De Zuid-Koreaanse serie is gemaakt door scenarioschrijver-regisseur Hwang Dong-hyuk en werd tien jaar lang afgewezen door studio's voordat ze groen licht kregen van Netflix

Hoewel maker Hwang jarenlang aan het project heeft gewerkt, verdiende hij slechts een bescheiden $ 21,4 miljoen van de streamingdienst. Elke aflevering van de negendelige serie kostte ongeveer $ 2,4 miljoen om te maken, wat veel minder is dan het budget dat is gereserveerd voor The Crown en Stranger Things. Nu de show bijna $ 900 miljoen heeft verdiend, vragen fans de streamer om Hwang Dong-hyuk een bonus aan te bieden nadat hij in zijn eentje honderden miljoenen voor het platform had verdiend.

Netflix heeft Hwang betaald volgens hun contract

In een interview met Guardian onthulde de maker dat hij niet zo rijk was als de deelnemer aan de show die de hoofdprijs won.

"Ik ben niet zo rijk", zei Hwang en voegde eraan toe: "Maar ik heb genoeg. Ik heb genoeg om eten op tafel te zetten. En het is niet alsof Netflix me een bonus beta alt. Netflix betaalde me volgens naar het oorspronkelijke contract."

De fans van de show vinden het oneerlijk dat de 50-jarige filmmaker niet nog een fikse cheque kreeg aangeboden nadat zijn show de vorige records van Netflix had gebroken en geschiedenis had geschreven.

"Verdomme, dat is fed, geef die man het geld dat hij verdient.." schreef een fan als reactie.

"Over elk contract kan opnieuw worden onderhandeld. Ik zeg dat ze het goed moeten doen en hem een dikke bonus moeten geven", voegde een tweede eraan toe.

"Netflix heeft de ondervertegenwoordigde niet echt ondersteund. Het enige wat ze doen is ze afzetten. Het is walgelijk", deelde een gebruiker.

"Nu smeekt Netflix hem om een seizoen 2", grapte een fan.

Squid Game volgt 456 in geldnood zittende deelnemers die te maken hebben met verschrikkelijke economische ontberingen, terwijl ze worden uitgenodigd om te strijden in dodelijke games die zijn geïnspireerd op kindergames die in Zuid-Korea worden gespeeld. De eindprijs is verleidelijk en levensveranderend, maar de reis naar het einde kan hen hun eigen leven kosten.

De serie heeft lovende kritieken gekregen vanwege zijn kritiek op het kapitalisme en het blootleggen van gender- en klassenstructuren, samen met de vele, moreel grijze karakters. Sinds de release is Squid Game door meer dan 132 miljoen mensen bekeken.

Aanbevolen: