Hier is hoe de film 'E.T.' Kost een snoepbedrijf miljoenen aan potentiële inkomsten

Inhoudsopgave:

Hier is hoe de film 'E.T.' Kost een snoepbedrijf miljoenen aan potentiële inkomsten
Hier is hoe de film 'E.T.' Kost een snoepbedrijf miljoenen aan potentiële inkomsten
Anonim

De film 'E. T.: The Extra-Terrestrial' verraste destijds veel critici. In 1982 was het concept van een animatronic / marionet-alien dat werd geadopteerd door een eenzaam kind met een zich niet bewust zijnde moeder behoorlijk gedurfd.

Het feit dat het vandaag, bijna vier decennia later, nog steeds een herkenbare film is, bewijst natuurlijk alleen maar dat het soms de moeite waard is om een gok te wagen in de filmindustrie. Vooral voor sterren als Drew Barrymore, die gelukkig de rol van het kleine zusje van Elliot kreeg.

Het is echter niet overal een feelgood-verhaal. Terwijl Steven Spielberg een hit verdiende met 'E. T.', koos niet iedereen die een stukje van de potentieel lucratieve taart werd aangeboden ervoor om mee te doen. Dat wil zeggen, de bemanning reikte naar een snoepbedrijf met een aanbod van een promotioneel partnerschap, maar iemand nam de absoluut verkeerde beslissing.

'E. T.' Biedt Mars Co. de kans om M&M's te promoten

Het klinkt bijna als een gerucht dat te mooi is om waar te zijn, maar het is bevestigd dat het team van Spielberg oorspronkelijk contact heeft opgenomen met Mars, het moederbedrijf van M&M's. De bedoeling was om een promotionele deal te sluiten met de chocoladesuikergoed, zegt Snopes.

Maar Mars zei "nee" tegen de kans om samen te werken aan een advertentiedeal. De deal zou hen natuurlijk vooraf $ 1 miljoen hebben gekost, met die waarde in advertenties voor 'E. T.' via hun snoepadvertenties. Ze zouden echter niet hebben betaald om M&M's in de film te laten zien.

Mars-bedrijf heeft waarschijnlijk decennia later zichzelf voor de gek gehouden, omdat ze de kans voorbij lieten gaan, en een ander snoepje schoot langs M&M's omhoog in de populariteitskaarten.

Hershey's zei ja toen Mars de promo doorgaf

Toen Mars het aanbod van 'E. T.' afwees, stapte het productiebedrijf gewoon over naar een ander snoepbedrijf met een soortgelijk product - Hershey's with Reese's Pieces. Hershey heeft ingestemd met de deal, waardoor ze ook 'E. T.' konden gebruiken. in hun eigen advertenties -- een beetje riskant in die tijd, omdat niemand wist hoe populair de film zou worden.

Voor degenen wiens herinneringen vaag zijn, laten we samenvatten waarom ze Reese's Pieces in 'E. T.' hebben gebruikt; Elliot moest E. T. uit de kast, dus maakte hij een spoor van snoepjes om de klus te klaren.

En slechts enkele weken nadat de film uitkwam, ging de verkoop van Reese's Pieces "door het dak", merkte Snopes op.

et-reeses-pieces-hershey-commercial
et-reeses-pieces-hershey-commercial

Om het een mislukte productplaatsing te noemen, merkte Business Insider op dat Mars hun verkoop met een ongelooflijke marge had kunnen verhogen. Zoals later bleek, steeg de winst van Hershey met 65 procent onmiddellijk na de release van de film.

Hershey heeft duidelijk de juiste beslissing genomen, want 'E. T.' heeft vandaag nog steeds verkoopkracht; de "kid from 'E. T.'" en de pop zelf verschenen niet lang geleden in een commercial voor Comcast. Maar Mars bleef mislopen en sloeg ook een 'Seinfeld'-productplaatsingsaanbieding over. Jammer voor hen!

Aanbevolen: