Heeft de annulering van DaBaby invloed gehad op zijn potentiële inkomsten?

Inhoudsopgave:

Heeft de annulering van DaBaby invloed gehad op zijn potentiële inkomsten?
Heeft de annulering van DaBaby invloed gehad op zijn potentiële inkomsten?
Anonim

Of fans het er nu mee eens zijn of niet, cultuur annuleren is zeker een 'ding'. Het punt is, "geannuleerd worden" betekent verschillende dingen voor verschillende artiesten. En wat critici hierover ook te zeggen hebben, geen enkele artiest is ooit volledig, volledig geannuleerd; een aantal fans zal altijd hun rug hebben.

Cancelcultuur kan echter van invloed zijn op de potentiële inkomsten van een artiest, omdat ontslagen worden bij optredens hen duidelijk geld kost. Maar gebeurde dat met DaBaby, en hoe gaat het met zijn bankrekening na de controverse?

DaBaby was eigenlijk geannuleerd van sommige shows

In werkelijkheid werd DaBaby "geannuleerd", in die zin dat hij werd verwijderd uit sommige showopstellingen, waaronder Lollapalooza. Vervolgens bevestigen bronnen dat zes andere muziekfestivals DaBaby hebben gedumpt, wat waarschijnlijk zijn totale inkomsten voor dit jaar heeft verlaagd, in ieder geval.

Of dat van invloed is op zijn algehele verdienpotentieel, is lastiger om te bevestigen. De rapper was tenslotte al op weg naar de top en had in nog minder jaren een paar miljoen dollar verdiend.

Hoeveel is DaBaby's netto waarde?

Niet elke bron is het eens over het totale vermogen van DaBaby, of het nu pre- of post-controverse is. Maar schattingen lopen uiteen van $ 3 miljoen tot $ 6 miljoen, waarbij sommige bronnen zeggen dat Dababy meer dan $ 120.000 per maand verdiende in het rapspel.

Maar is dat cijfer gestegen of gedaald sinds hij de krantenkoppen begon te halen voor homofobe opmerkingen?

Het is waarschijnlijk gedaald, althans in termen van de stroom roy altybetalingen die DaBaby krijgt. Hij is tenslotte verwijderd van de aftiteling voor 'Levitating', en Forbes bevestigde dat de meeste radiostations de soloversie van het nummer van Dua Lipa lijken te kiezen voor de ether, waardoor ze de pot niet opschudden in termen van het kiezen om iemand te steunen die is geweest 'geannuleerd.'

Als DaBaby wat verdiende aan het hoorspel van zijn samenwerking met Dua, is die justrein zeker tot stilstand gekomen. Hij miste ook enkele andere potentieel lucratieve kansen, zoals een geplande samenwerking met een kledingmerk genaamd BooHoo.

Daalde de muziekverkoop van DaBaby toen hij 'geannuleerd' werd?

In termen van DaBaby's eigen muziekverkoop, kunnen fans zich afvragen of ze zijn gestagneerd sinds hij werd opgeroepen voor hatelijke opmerkingen. Het punt is dat niet elke artiest die publiekelijk oeps maakt, publiekelijk op de zwarte lijst staat.

Toen Morgan Wallen bijvoorbeeld controverse veroorzaakte door racistische opmerkingen te maken, steeg zijn albumverkoop zelfs. Time schreef een stuk dat de parallellen tussen de twee artiesten onderzocht, inclusief het feit dat Wallen in wezen een "volksheld" werd voor een specifieke subset van countryfans.

Zal DaBaby op dezelfde manier gaan als Morgan Wallen?

Wallen bood een schijnbaar oprechte verontschuldiging aan en heeft zich gericht op het verbeteren van zichzelf, althans dat zegt hij, maar critici wijzen op DaBaby's slecht uitgevoerde (tot dusverre) verontschuldigingen als een andere reden waarom het verdient te worden geannuleerd (terwijl ze misschien het gevoel hadden Wallen niet).

Voor sommige artiesten is het duidelijk dat het refrein 'elke publiciteit is goede publiciteit' helemaal waar is. Tegelijkertijd heeft DaBaby, net als Wallen, draagvlak binnen zijn branche; TI heeft zijn rug, en dat geldt ook voor Charlamagne tha God, onder anderen.

En als DaBaby niet eerder in de reguliere schijnwerpers stond, is hij dat nu zeker. Zijn samenwerking met Dua Lipa leverde hem veel aandacht op, maar de bekendheid die gepaard gaat met Dua die hem "schaduwt" terwijl hij hun (officieel haar) nummer 'Levitating' viert, zal hem waarschijnlijk meer opleveren. En hij heeft nog steeds de eer voor het nummer, alleen niet in elke gepubliceerde ruimte, afhankelijk van welke versie ze spelen en waar.

Wat betreft de albumverkoop, een opiniestuk vatte het goed samen door te zeggen dat DaBaby zijn "jonge, meestal die-hard fans" waarschijnlijk niet zal verliezen (omdat zijn "verwaande branie" hen aanspreekt), dus die mensen zullen waarschijnlijk zijn muziek blijven kopen. Toch mist hij nog iets anders: "toegang tot een breder publiek, samen met geld en zekerheid."

Datzelfde commentaar suggereerde dat DaBaby de impact van de annulering zou hebben gevoeld als een klap op zijn achterhoofd. Maar ontslagen worden uit een paar shows is nauwelijks een carrière-annulering, wat betekent dat een comeback in de nabije toekomst waarschijnlijk is. Tenminste, als DaBaby zijn kaarten (en zijn volgende verontschuldigingstoespraak) goed speelt.

Het annuleren van DaBaby is anders…

Natuurlijk negeren al deze veronderstellingen dat de parallellen tussen het succes van Morgan Wallen na de annulering en de huidige ervaring van DaBaby eindigen bij hun individuele achtergrond. Het is duidelijk dat een blanke countryzanger die een racistische uitlating gebruikt, anders wordt waargenomen (en vervolgd) dan een zwarte rapper die een homofobe uitlating gebruikt.

Misschien is een andere belangrijke vraag waarom de ene artiest de hitlijsten na het schandaal omhoog schoot, terwijl de andere een populaire Google-zoekterm is, maar geen optredens lijkt te boeken of te profiteren van de nummer drie hit die hij werd vroeger gecrediteerd met.

Aanbevolen: