Hoe Jason Bateman een podcastdeal scoorde die miljoenen waard was

Inhoudsopgave:

Hoe Jason Bateman een podcastdeal scoorde die miljoenen waard was
Hoe Jason Bateman een podcastdeal scoorde die miljoenen waard was
Anonim

In de afgelopen jaren hebben beroemdheden allemaal geprobeerd nieuwe manieren te vinden om hun fans te vermaken. Een populair medium is podcasting, dat een enorme vlucht heeft genomen. Het lijkt erop dat veel beroemdheden tegenwoordig podcasten, en sommigen, zoals Joe Rogan, kunnen er zelfs een imperium van maken.

Jason Bateman is een enorm succesvolle acteur, maar hij heeft furore gemaakt in podcasting. In feite sloot hij een deal die hem ondenkbare hoeveelheden geld opleverde, allemaal om rond te hangen en te praten met zijn vrienden.

Laten we Bateman en zijn monsterdeal eens nader bekijken.

Jason Bateman is succesvol geweest in acteren

Na tientallen jaren in de entertainmentindustrie te zijn geweest, spreekt het voor zich dat Jason Bateman door de jaren heen een super succesvolle artiest is geweest. Hij staat bekend om een verscheidenheid aan verschillende projecten en daarom heeft hij de kans gehad om zijn talent te tonen aan publiek over de hele wereld.

Op het kleine scherm heeft de acteur deelgenomen aan hitshows zoals Little House on the Prairie, Silver Spoons, The Hogan Family, en meer recentelijk heeft hij uitzonderlijk werk geleverd aan Ozark.

Wat zijn grote schermcredits betreft, hebben fans de acteur kunnen vangen in films als The Sweetest Thing, Dodgeball, Juno, Hancock, Horrible Bosses en zelfs Central Intelligence. Dat is echt een indrukwekkende lijst van credits op het grote scherm voor iemand die misschien het best bekend staat om zijn televisiewerk, en hij zal er ongetwijfeld nog meer hebben in de toekomst.

Alsof al dit succes in acteren niet genoeg was, heeft Bateman nu een schat aan succes gevonden in de wereld van podcasting.

Jason Bateman's podcast "SmartLess" is een hit

SmartLess is de enorm succesvolle podcast die momenteel wordt gehost door Jason Bateman, Will Arnett en Sean Hayes. Dit hilarische trio heeft veel dingen goed kunnen doen met hun podcast, en hoewel hun chemie alleen al geweldig is, is het feit dat ze een eindeloze voorraad beroemde gasten kunnen aanboren een enorme hulp voor de show.

Een blik op enkele van de namen die op de podcast zijn verschenen, zal laten zien dat deze jongens serieuze connecties hebben, en het unieke concept van deze show zorgt voor veel hilarische momenten. Het is over het algemeen een briljant idee, maar het zou niet werken als de verbindingen van de host er niet waren.

Wondery, de studio van de podcast, heeft gezegd: "Sinds de lancering vorig jaar heeft SmartLess ons enkele van de meest vermakelijke gesprekken gebracht van de beste beroemdheden en publieke figuren van vandaag, doordrenkt met het broodnodige gelach, en we zijn enthousiast om deze show naar Wondery te brengen."

Het is duidelijk dat deze show een waanzinnige hoeveelheid opwaartse mobiliteit voor zich heeft, en zolang de gastheren blijven aansluiten, zullen ze tonnen nieuwe fans blijven genereren.

Dankzij het podcastspel dat de afgelopen jaren extreem lucratief is geworden, konden Jason Bateman en zijn co-hosts contact opnemen met een enorm bedrijf en een deal sluiten die hen een hoop geld opleverde.

Jason Bateman kreeg een podcastdeal ter waarde van $60 miljoen-$80 miljoen

Dus, hoe lucratief kan podcasting zijn als je de juiste snaar weet te raken bij fans? Welnu, in het geval van Jason Bateman en zijn co-hosts kan dit aantal tientallen miljoenen dollars bereiken. Nee, dit zal waarschijnlijk niet gebeuren voor de gemiddelde podcaster, maar het is duidelijk dat grote bedrijven de ongelooflijke waarde beginnen te zien die podcasts naar de tafel brengen wanneer ze een groot publiek hebben.

Volgens Bloomberg: "Amazon heeft de voorwaarden van de deal, die drie jaar duurt, niet bekendgemaakt, maar de totale waarde ligt tussen $ 60 miljoen en $ 80 miljoen, volgens een persoon die bekend is met de zaak. het ligt iets boven de ongeveer $ 20 miljoen per jaar die rivaal Spotify Technology SA betaalde voor "Call Her Daddy", waarin adviesgoeroe en komiek Alexandra Cooper de hoofdrol speelt."

Dat is een verbazingwekkende hoeveelheid geld voor een show om te genereren, maar om eerlijk te zijn, iedereen die aan de show heeft gewerkt heeft enorm veel succes gehad in de entertainmentindustrie, en ze zijn in staat om fantastisch entertainment te bieden elke week. Natuurlijk geeft een overvloed aan beroemde gasten die de show bezoeken een enorme boost, maar het is duidelijk dat deze jongens zijn geboren om te entertainen.

Met shows zoals deze die voor zo'n waanzinnig bedrag worden verkocht, kun je verwachten dat steeds meer beroemdheden podcasting gaan proberen. Maar weinigen krijgen zoiets van de grond.

Aanbevolen: