Zou de agent Smith van Hugo Weaving in een toekomstige 'matrix'-film kunnen verschijnen?

Inhoudsopgave:

Zou de agent Smith van Hugo Weaving in een toekomstige 'matrix'-film kunnen verschijnen?
Zou de agent Smith van Hugo Weaving in een toekomstige 'matrix'-film kunnen verschijnen?
Anonim

The Matrix: Resurrections heeft alles wat een fan van de franchise zich maar kan wensen. Van een nieuw leven ingeblazen Neo (Keanu Reeves) tot het nieuw leven inblazen van zijn liefdesverhaal met Trinity (Carrie-Anne Moss), het heeft het allemaal. De film mist echter één baanbrekende figuur: Agent Smith (Hugo Weaving).

Er zijn een hele reeks redenen waarom Smith niet verschijnt, inclusief zijn dood, maar dat is niet waarom hij afwezig is. De werkelijke oorzaak van zijn verdwijning heeft te maken met de acteur die hem vertolkt, Hugo Weaving. Ja, de acteur kon vanwege planningsconflicten geen tijd bepalen om te filmen voor Resurrections.

In een interview met Collider legde Weaving uit dat hij Lana Wachowski had ontmoet en bijna een deal had gesloten om zijn rol als Agent Smith opnieuw op te nemen. Helaas kon of kon Wachowski de data die in strijd waren met Weaving's toneelstukken niet veranderen. Hij speelde Alfred destijds in The Visit van Tony Kushner, waardoor het onmogelijk voor hem was om beide te fotograferen.

Silver Lining To Agent Smith Absence

Agent Smith in The Matrix (1999)
Agent Smith in The Matrix (1999)

Wat interessant is aan de ontmoeting van Weaving met Wachowski, is dat hij aan boord was met het script. Ondanks het resultaat, verklaarde hij potentiële interesse om terug te keren. Weaving merkte op dat hij enigszins aarzelend is, omdat hij al in drie afleveringen heeft gespeeld, maar het script veranderde van gedachten. Dat betekent dat fans Smith in de zeer nabije toekomst kunnen zien.

Hoewel het een beetje voorbarig is om aan een vijfde Matrix-film te denken, heeft Resurrections het potentieel om een nieuwe trilogie voort te brengen, een waarin Smith terugkeert. Ervan uitgaande dat de vierde inzending in de franchise een enorm succes is, zoals we vermoeden, zal Warner Bros.zal waarschijnlijk Lana Wachowski bellen om toekomstige films op een rij te zetten. Houd er rekening mee dat een andere film afhangt van het feit of de regisseur meer verhalen te vertellen heeft. Het lijkt natuurlijk waarschijnlijk. De reden waarom het publiek gerust kan zijn, heeft ook te maken met het Smith-personage. Aangezien Wachowski al een verhaallijn had uitgewerkt voor zijn terugkeer, zou dat mogelijk in The Matrix 5 kunnen spelen. Bovendien heeft hij een oude vijand die zich voorbereidt op actie.

Van wat we hebben verzameld over Resurrections, zal het vermoedelijk eindigen met Neo die zijn identiteit herontdekt op dezelfde manier als in The Matrix (1999). Dat is een vroege voorspelling die al dan niet uitkomt. Maar de kans dat Neo zijn oude vaardigheden terugwint voor het einde van de film is groot. Bovendien zou hij klaar zijn voor een gevecht, in ieder geval fysiek gezien.

Met een semi-herrezen Neo die de gesimuleerde wereld opnieuw vormgeeft, zou een antagonist met gelijke macht moeten opstaan om hem te evenaren. De machines worden achterhaald en er lijkt ook niet veel innerlijk conflict tussen mensen te zijn. Het zou dus het meest logisch zijn voor Wachowski om Agent Smith weer tot leven te wekken om met The One te strijden.

Nieuwe wending voor het karakter van Weaving

Weaving's Agent Smith in The Matrix: Revolutions
Weaving's Agent Smith in The Matrix: Revolutions

Aan de andere kant zegt niets dat Smith als schurk moet terugkeren. Een van de nieuwe castleden zou de centrale antagonist kunnen zijn in een andere campagne van waanzin, in welk geval de ontmantelde agent dat niet zou hoeven zijn. Rogue-programma's zoals The Oracle en Seraph hebben een doel gevonden in het helpen van mensen, dus misschien heeft Smith het licht gezien, geen woordspeling bedoeld.

Voor degenen die het zich niet herinneren, Neo heeft Smith ook geassimileerd tijdens hun laatste interactie. De uitwisseling leek alsof The One bezweek voor de corrupte programmering van Smith, behalve dat het precies het tegenovergestelde was. Neo slaagde erin zijn vijand te infiltreren door hem binnen te laten met de riskante zet en de schijnbaar perfecte entiteit te slim af te zijn. Bovendien zou bij elke herrezen versie de coderegel herschreven worden, waardoor hij terugkeert als een meer altruïstische incarnatie van hemzelf. Een mentor-achtige Smith zou ook een nieuwe verandering van tempo zijn van de agent die vastbesloten is om te vernietigen. En het doet geen pijn dat Weaving op het scherm veel sympathieker is als protagonist dan als antagonist.

Ongeacht wat Wachowski in gedachten heeft voor het personage van Weaving, fans moeten voorlopig de verwachtingen temperen. Er is nog enige tijd voordat de Matrix 5-gesprekken beginnen, en Hugo Weaving moet zich aanmelden voordat we op de zaken vooruit lopen. Want hoewel de ervaren acteur interesse toonde in het nieuwste script van Wachowski, kon hij zich aanmelden voor een ander theaterstuk dat in strijd is met Matrix-opnamen. Weaving, Warner Bros. en Wachowski hebben genoeg tijd om dingen uit te werken, maar de ongelukkige waarheid is dat casting-onderhandelingen soms mislukken vanwege timing. Meningsverschillen en compensatie spelen een rol, hoewel ze niet zo invloedrijk zijn op de beslissing van een acteur om een rol te accepteren/af te wijzen als eerdere verplichtingen. Laten we hopen dat Weaving gratis is wanneer Matrix 5 shoots rondrollen.

The Matrix: Resurrections gaat op 22 december 2021 in première in de bioscoop.

Aanbevolen: