Waarom Will Smith Chris Rock een klap geeft, zou een goede zaak kunnen zijn voor de Oscars

Inhoudsopgave:

Waarom Will Smith Chris Rock een klap geeft, zou een goede zaak kunnen zijn voor de Oscars
Waarom Will Smith Chris Rock een klap geeft, zou een goede zaak kunnen zijn voor de Oscars
Anonim

De wereld is nog steeds aan het bijkomen van wat Will Smith deed bij de 94e Academy Awards. Terwijl een spervuur van memes het internet blijft overspoelen, is er geen consensus over wie gelijk had of niet en fans lijken in twee kampen te zijn verdeeld.

Aan de ene kant zijn er mensen die geloven dat Will gerechtvaardigd was om Chris Rock te slaan nadat de komiek een grap had gemaakt over de door alopecia veroorzaakte kaalheid van zijn vrouw Jada. Maar de meerderheid van de fans en verschillende beroemdheden zijn het erover eens dat Will Smith niet in lijn was.

Hoewel ze de prijs van Will Smith niet hebben ingetrokken, nam de Academy of Motion Pictures Arts & Sciences snel afstand van de acties van de Fresh Prince door te zeggen dat ze het geweld veroordeelden en Will tien jaar lang de toegang tot de Oscars hadden ontzegd.

Zoals de zaken er nu voorstaan, is Chris Rock weer op tournee en heeft Will Smith sindsdien ontslag genomen bij de Academy. Maar welke impact zal de beruchte klap op de lange termijn hebben op de Oscars?

Oscars-schandalen zijn niets nieuws

De Oscar Awards vinden al bijna 100 jaar plaats en er zijn onderweg enkele controversiële momenten geweest. In 1974 was er de beruchte ‘Oscars streaker’, een homorechtenactivist die naakt het podium bestormde en het publiek flitste.

Toen was er Angelina Jolie in 2000 die tijdens haar dankwoord een ongemakkelijke grap maakte over 'verliefd zijn op haar broer'. En toen overtrof Adrien Brody dat in 2003 toen hij Halle Berry pakte en haar opsloot in een ongeplande en niet-consensuele omhelzing op het podium.

De reacties van de fans hierop waren echter behoorlijk tam. In het grote geheel schokte geen van de vorige Oscarnachtdrama's de wereld zo veel als de Will Smith-agressie tegen Chris Rock.

Chris Rock nadat hij geslagen werd bij de Oscars
Chris Rock nadat hij geslagen werd bij de Oscars

Will Smith slaat Chris Rock brak het internet

De reactie van internet was buiten de hitlijsten. Variety's Trending TV-statistiek onthulde dat de Oscars van 2022 meer engagementen genereerden dan enige andere uitzending tot nu toe, inclusief de Super Bowl. En het was niet vanwege de prijsuitreiking.

Zoals uit de zoekgegevens van Google blijkt dat het incident met Will Smith 25 keer meer zoekverkeer genereerde dan CODA, de film waaraan Chris Rock de prijs voor 'beste foto' uitreikte voordat Will het podium bestormde.

De video van de klap die oorspronkelijk werd geüpload door The Guardian, heeft nu het YouTube-record voor de meeste weergaven in 24 uur, voorheen in het bezit van Mr. Beast's Squid Game-re-enactment. In iets minder dan een dag verzamelde de Oscars-klap 59 miljoen views voor The Guardian !

Fans wisten niet dat de Oscars plaatsvonden tot de Will Smith-klap

Vóór de woordenwisseling wisten veel fans op Twitter niet eens dat de Oscars plaatsvonden. Sommigen gingen naar Twitter om het sentiment te herhalen en anderen benadrukten zelfs hoe de virale gebeurtenis de aandacht van mensen afleidde van de aanhoudende crisis in Oekraïne, ondanks het verzoek van Sean Penn.

De Oscars waren in de loop der jaren aan het dalen in het aantal kijkers. In totaal trok de 94e editie 16,6 miljoen kijkers, een stijging van 58% ten opzichte van het recorddieptepunt van 10,5 miljoen vorig jaar. Awardshows zijn de afgelopen jaren over het algemeen niet goed gegaan, maar de omstandigheden voor de Academy Awards waren bijzonder somber.

Volgens Statista kon het evenement in 2010 maar liefst 40 miljoen kijkers trekken. Sinds 2015 da alt het aantal kijkers van de Oscars elk jaar, behalve in 2019, waar het een hoogtepunt bereikte vanwege de belangstelling die werd gegenereerd door meer populaire genomineerde films zoals Black Panther.

Will Smith slapping Chris Rock piekte kijkers

Chris Rock had misschien gelijk dat het "de grootste avond in de geschiedenis van de televisie" was. Volgens Nielsen-gegevens steeg het aantal kijkers van de Oscars op ABC in het 15 minuten durende segment met de klap met meer dan 500.000.

Het aantal kijkers daalde kort daarna en steeg weer toen Will Smith zijn toespraak hield - dit keer met 614.000. En het was niet alleen ABC dat een ratingboost kreeg. Variety meldt dat E! kregen bijna 40 miljoen engagementen via hun digitale en sociale kanalen in verband met de uitbarsting van Will Smith.

Controverse verkoopt. En als het oude gezegde 'elke publiciteit is goede publiciteit' klopt, kunnen de Oscars in ieder geval in de 95e editie voor een stijging van het aantal kijkers zorgen. Alleen de tijd zal het leren, maar op korte termijn zou Will Smith die Chris Rock een klap geeft, wel eens een goede zaak kunnen zijn voor de Oscars.

Aanbevolen: