Heeft de afwezigheid van Laurence Fishburne en Hugo Weaving 'Matrix 4' verpest?

Inhoudsopgave:

Heeft de afwezigheid van Laurence Fishburne en Hugo Weaving 'Matrix 4' verpest?
Heeft de afwezigheid van Laurence Fishburne en Hugo Weaving 'Matrix 4' verpest?
Anonim

Toen The Matrix in 1999 werd uitgebracht, werd het al snel een absolute sensatie aan de kassa en had het een enorme impact op het popcultuurlandschap. Als gevolg hiervan duurde het niet lang voordat werd aangekondigd dat de film een paar vervolgen zou krijgen. Voordat de productie van The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions begon, verliet de eerste acteur uit de serie echter de franchise. De reden daarvoor is dat de acteur die Tank speelde in The Matrix te veel geld wilde teruggeven voor de sequels.

Hoewel The Matrix-franchise bereid was om al vroeg een acteur uit te sluiten, verwachtte niemand dat de belangrijkste sterren van de franchise zouden achterblijven. Om die reden waren franchisefans geschokt toen ze hoorden dat Laurence Fishburne en Hugo Weaving niet terugkeerden voor The Matrix Resurrection. Later, toen The Matrix Resurrections werd uitgebracht, waren de meeste fans teleurgesteld, wat een voor de hand liggende vraag oproept: was de film verpest door de afwezigheid van Fishburne en Weaving?

Waarom Laurence Fishburne niet in The Matrix Resurrections zat

Toen de plannen voor The Matrix Resurrections werden aangekondigd, waren fans geïnteresseerd in de nieuwe acteurs die zich bij de franchise zouden voegen. Nadat Jessica Henwick bijvoorbeeld al in Star Wars en de MCU verscheen, voegde ze zich bij de cast van The Matrix Resurrections als het personage Bugs. Bovendien speelde Neil Patrick Harris een nieuw personage in The Matrix Resurrections en nam Yahya Abdul Mateen II de rol van Morpheus over. Natuurlijk betekende Yahya Abdul Mateen II die Morpheus in de vierde Matrix uitbeeldde dat Laurence Fishburne geen deel zou uitmaken van de film. Dat nieuws zorgde ervoor dat veel teleurgestelde fans zich afvroegen waarom dat het geval was.

Nadat de wereld vernam dat Laurence Fishburne niet zou verschijnen in The Matrix Resurrections, nam hij deel aan verschillende interviews. Het is niet verwonderlijk dat Fishburne werd gevraagd waarom hij tijdens die gesprekken geen deel uitmaakte van de vierde Matrix-film en zijn antwoorden waren verbluffend en eenvoudig. Tijdens een gesprek met New York Magazine in 2020 legde Fishburne uit dat hij Morpheus niet meer speelde omdat hem de kans niet werd geboden. “Ik ben niet uitgenodigd. Misschien zorgt dat ervoor dat ik nog een toneelstuk ga schrijven. Ik wens ze het beste. Ik hoop dat het geweldig is.”

In 2021 werd het feit dat Laurence Fishburne niet speelde in The Matrix Resurrections ter sprake gebracht toen hij werd geïnterviewd door Collider. In reactie legde Fishburne uit dat hij niet betrokken was bij die beslissing. "Ik zit niet in de volgende 'Matrix'-film, en je zou Lana Wachowski moeten vragen waarom, want daar heb ik geen antwoord op."

Waarom Hugo Weaving niet in The Matrix Resurrections zat

Sinds hij de primaire antagonist speelde in de originele Matrix-trilogie, zal Hugo Weaving voor altijd nauw verbonden zijn met de franchise. Om die reden zal het altijd vreemd lijken dat Weaving niet terugkeerde voor The Matrix Resurrections. Het bleek dat, toen hij in 2020 met Collider sprak, Weaving onthulde dat hij bijna speelde in de vierde Matrix-film.

“Lana wilde heel graag dat ik deel uit zou maken van [The Matrix 4]. Ik wilde het heel graag, want ik ben heel erg dol op ze allemaal. Ik had aanvankelijk enige terughoudendheid over het idee om terug te gaan naar The Matrix, nadat ik al drie films had gemaakt, maar toen las ik het script en kreeg ik een aanbod aan mijn agent. Daar heb ik meteen ja op geantwoord, en toen gingen we in onderhandeling. Ik was op dat moment bezig met een toneelstuk, maar we maakten afspraken en zo, zodat ik beide kon doen. En toen besloot Lana dat ze haar afspraakjes niet wilde veranderen, dus ik kon het niet doen.”

Omdat er heel veel beroemde acteurs zijn die constant lijken te werken, zijn planningsconflicten heel gewoon in Hollywood. Meestal wanneer schema's in eerste instantie niet overeenkomen, worden filmproducties teruggedrongen om alle sterren van de film te huisvesten. Aangezien dat soort dingen de hele tijd gebeuren, is het echt vreemd dat het opnameschema van The Matrix Resurrections niet werd teruggedrongen om Weaving op te nemen.

Heeft de afwezigheid van Laurence Fishburne en Hugo Weaving The Matrix Resurrections verpest?

In de afgelopen jaren heeft Yahya Abdul Mateen II bewezen dat hij een buitengewoon getalenteerde en charismatische acteur is. Als gevolg hiervan lijkt het verkeerd om te beweren dat zijn opname in een film iets negatiefs is. In dit geval was het feit dat Mateen II werd gecast als een versie van Morpheus in The Matrix Resurrections echter een probleem voor de film. Veel kijkers hebben tenslotte nooit contact gemaakt met Mateen II's versie van Morpheus op dezelfde manier als voorheen met Fishburne's. Bovendien waren veel mensen die The Matrix Ressureactions zagen nog steeds in de war over waarom Morpheus er in de film zo anders uitzag en handelde.

Net als Morpheus verschijnt een versie van Hugo Weaving's Agent Smith in The Matrix Resurrections, dit keer gespeeld door Jonathan Groff. Hoewel Groff een uitzonderlijke acteur is, v alt niet te ontkennen dat hij gewoon niet de gravitas heeft gebracht in de rol die Weaving eerder had. Voor een perfect bewijs van dat feit, kijk naar de scène waar Groff's Smith tegen Anderson schreeuwt en verwonder je over het feit dat het moment niet in het minst bedreigend aanvoelt.

Hoewel het duidelijk is dat de afwezigheid van Laurence Fishburne en Hugo Weaving in The Matrix Resurrections de film wegnam, is het nog steeds een overdrijving om te beweren dat dit de film heeft verpest. Vrijwel alles aan The Matrix Resurrections werkte tenslotte niet. Hoewel de film een aantal interessante ideeën introduceerde, is het feit dat The Matrix Resurrections iets was dat een Matrix-film nooit zou mogen zijn, saai. Bovendien voelde de film leeg aan en alsof bijna alle betrokkenen niet in het project waren geïnvesteerd. Hoewel Fishburne en Weaving met de hoofdrol in de film het waarschijnlijk zouden hebben verbeterd, is hun uitsluiting zeker niet de enige reden waarom de film slecht was.

Aanbevolen: