Citaten van Hugo Weaving over agent Smith en zijn andere iconische rollen

Inhoudsopgave:

Citaten van Hugo Weaving over agent Smith en zijn andere iconische rollen
Citaten van Hugo Weaving over agent Smith en zijn andere iconische rollen
Anonim

Hugo Weaving is een succesvolle acteur die bekend staat om zijn rollen in enkele van de meest populaire en meest winstgevende filmseries aller tijden, zoals The Matrix, evenals T he Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën. Hij heeft ook de voice-over gedaan voor populaire animatiefilms zoals Happy Feet en Happy Feet Two. Zijn illustere carrière omvat meerdere decennia, wat hem tot een van de meest vaste acteurs in Hollywood van vandaag maakt. Hoewel het grootste deel van zijn succes te danken is aan zijn rollen in films, heeft hij ook televisie gedaan.

Weaving is niet alleen succesvol, hij staat meestal ook open voor het bespreken van de films waarin hij optreedt, waarbij hij commentaar geeft op het script, het verhaal, de regisseur, de cast en vooral het personage dat hij speelt. Hier zijn citaten van Weaving over enkele van zijn meest iconische rollen>

6 Agent Smith - 'The Matrix'

The Matrix is een van de bekendste sciencefictionfilms in de popcultuur. Er wordt vaak naar de film verwezen en er wordt een serie van gemaakt met drie opeenvolgende delen, waaronder een vierde die in december uitkomt. Hoewel hij aanvankelijk aarzelde om zich bij de cast aan te sluiten, tekende Weaving voor het project en speelde Agent Smith in drie van de vier films. "Ik denk niet dat je een schurk kunt spelen zonder plezier te hebben. Anders wordt het een ramp", zei hij over zijn beroemde rol. Weaving zal zijn rol echter niet hernemen voor de aankomende Matrix-film, vanwege enkele twijfels over het script.

5 V - 'V voor Vendetta'

Weaving speelde in V for Vendetta, een actiefilm gebaseerd op een DC Comics gelimiteerde serie waarin hij de anarchist V speelt. Weaving speelde naast Natalie Portman en Rupert Graves voor de film, die goed presteerde aan de kassa. V, het hoofdpersonage van de film, heeft geen naam, waardoor kijkers zich afvragen wat de rol van Weaving inspireerde. Toen hem werd gevraagd, zei Weaving: "De schrijvers van het stuk hebben nooit echt aangegeven wie hij is, dus ik kan daar ook zeker niet heen."

4 Elrond - The Lord of the Rings-trilogie

Een van Weaving's meest herkenbare Hollywoodrollen is Elrond uit de Lord of the Rings-trilogie. De bekroonde films, aangepast van de J. R. R. Tolkien-romans, met in de hoofdrollen Elijah Wood, Sir Ian McKellan en Orlando Bloom, en de franchise heeft meer dan zes miljard dollar opgebracht. Met dat soort winstpotentieel is het geen verrassing dat de serie is aangepast als televisieserie. Toen hem werd gevraagd of hij zijn rol zou herhalen voor een andere versie van The Lord of the Rings, zei Weaving: "Geen sprake van. Absoluut niet." Hoewel hij het heerlijk vond om Elrond te spelen, denkt hij dat "iedereen er meer dan genoeg van had."

3 Elrond - De Hobbit-trilogie

Hoewel hij niet van plan is Elrond te spelen voor een nieuwe Lord of the Rings-aflevering, bracht hij het personage wel weer tot leven nadat de LOTR-trilogie eindigde voor twee van de drie afleveringen van een andere succesvolle Tolkien-adaptatie, The Hobbit-trilogie."Ik had altijd het gevoel dat toen ik Wellington verliet na 'Lord of the Rings', ik altijd wist dat ik terug zou komen", zei Weaving over zijn rol als vergelding. Weaving werkte opnieuw samen met McKellan aan de start van The Hobbit, terwijl hij zijn rol als Gandalf voor de serie hernam.

2 Meerdere karakters - 'Cloud Atlas'

Geen onbekende in sciencefictionfilms, Weaving voegde zich bij Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Susan Sarandon en anderen, een van de meest epische Hollywood-casts, om de gelijknamige roman Cloud Atlas tot leven te brengen. Alle bovengenoemde acteurs moesten al hun acteerspieren aanspannen voor deze film, omdat ze allemaal meerdere personages speelden. Weaving kreeg zes toegewezen, het spelen van Haskell Moore, Tadeusz Kesselring, Bill Smoke, Nurse Noakes, Boardman Mephi en Old Georgie. Het is gemakkelijk om je af te vragen waarom de topacteurs zoveel rollen kregen. Volgens Weaving: "Het is niet alleen een apparaat of eigenzinnigheid of kleur, het komt voort uit iets dat in het materiaal zit." Hij zei ook dat hij het boek niet als een film zag toen hij het voor het eerst las."Het had een ongelooflijke breedte, bereik en reikwijdte en zo'n puzzel. Daar hou ik van.

1 Red Skull - 'Captain America: The First Avenger'

Weaving lijkt soortgelijke rollen te spelen in zijn films, vaak met de schurk. In de eerste aflevering van de Captain America-serie speelde Weaving tegenover Captain America zelf, Chris Evans, als Johann Schmidt, beter bekend als Red Skull. Gezien zijn geschiedenis met series en Marvel's neiging om rollen opnieuw te spelen, is het een beetje verrassend dat Weaving slechts één keer Red Skull speelde. Weaving legde uit waarom zijn personage maar in één Captain America-film te zien was, en zei dat hij minder geld kreeg aangeboden en dat onderhandelen "onmogelijk" was. Hij zei wel dat hij de rol zou hebben overgenomen, ware het niet dat hij te maken had met contractproblemen, en hij zei dat hij "het geweldig vond om dat personage Red Skull te spelen - het was erg leuk."

Aanbevolen: