Dit was het leven van Aja Naomi King voordat ze werd gecast voor 'Hoe weg te komen met moord

Inhoudsopgave:

Dit was het leven van Aja Naomi King voordat ze werd gecast voor 'Hoe weg te komen met moord
Dit was het leven van Aja Naomi King voordat ze werd gecast voor 'Hoe weg te komen met moord
Anonim

De populaire juridische thrillershow How to Get Away with Murder ging in september 2014 in première op ABC en de minder bekende leden van de cast werden al snel internationaal beroemd. Een van de castleden waar niet veel mensen van hadden gehoord voorafgaand aan de show was Aja Naomi King.

Vandaag bekijken we hoe het leven van de getalenteerde actrice eruitzag voordat ze naast Viola Davis werd gecast. Van wat ze aan de universiteit studeerde en in welke shows ze verscheen voorafgaand aan How to Get Away with Murder - blijf scrollen om erachter te komen!

8 Aja Naomi King is geboren en getogen in Californië

Net als veel andere Hollywood-sterren, is Aja Naomi King ook geboren en getogen in Californië. De ster van How to Get Away with Murder werd geboren op 11 januari 1985 in Los Angeles, maar ze groeide eigenlijk op in Walnut, Californië - het oostelijke deel van Los Angeles County. Gezien het feit dat de actrice is opgegroeid in het wereldwijde centrum van alles wat met films en televisieshows te maken heeft, is het zeker niet verwonderlijk dat ze uiteindelijk een carrière als actrice nastreefde.

7 Ze heeft een Bachelor of Fine Arts in acteren van de University of California

Hoewel veel acteurs in de industrie geen professionele opleiding hebben genoten, heeft Aja Naomi King dat wel. De actrice ging eigenlijk naar de Universiteit van Californië, Santa Barbara en voltooide daar een bacheloropleiding in beeldende kunst in acteren. Hierna was Aja Naomi King zo'n beetje al een getrainde actrice, maar ze beëindigde haar opleiding daar niet.

6 In 2010 voltooide de actrice haar master in beeldende kunst aan de Yale University's School of Drama

Na het behalen van haar bachelordiploma besloot de actrice een master te volgen en schreef ze zich in aan de School of Drama van Yale University.

Tijdens haar studie daar trad ze op in tal van producties en enkele van haar meest opvallende zijn A Midsummer Night's Dream, Little Shop of Horrors en Angels in America: A Gay Fantasia on National Themes. In 2010 studeerde de actrice officieel af en begon ze aan een acteercarrière met twee diploma's op zak!

5 In 2008 had ze haar acteerdebuut in de korte film 'Gloria Mundi'

De actrice had officieel haar acteerdebuut in de korte film Gloria Mundi uit 2008 waarin ze een danseres speelde. Naast Aja Naomi King speelde de korte film ook Rachel Spencer Hewitt. Hoewel er niet veel bekend is over de rol, is dit wat de IMDb-beschrijving van de film zegt:

"In de wereld van Gloria Mundi vallen het echte en het virtuele samen tot één. In een samenleving van gedeeltelijke aandacht, waar lichamen fysieke ruimte innemen maar geesten zijn aangesloten op apparaten, geven sociale netwerken statistieken aan de competitie van adolescenten."

4 waarna ze verscheen in films als 'Damsels in Distress' en '36 Saints'

Voordat ze werd gecast als Michaela Pratt in How to Get Away with Murder, verscheen de actrice in een paar films. In 2010 was ze te zien in de korte films A Basketball Jones en Eve.

In 2011 verscheen ze in de komedie Damsels in Distress en een jaar later was ze te zien in de korte film Love Synchs. In 2013 verscheen de actrice in de thrillerfilm 36 Saints en de indiefilm Four.

3 In 2012 speelde ze Cassandra Kopelson in het medische drama 'Emily Owens, M. D.'

In 2012 werd Aja Naomi King gecast als Cassandra Kopelson in de medische dramaserie Emily Owens, M. D. Naast de ster van How to Get Away with Murder, speelde de show ook met Mamie Gummer, Justin Hartley, Kelly McCreary, Michael Rady, Necar Zadegan, J. R. Ramirez, Mark Ghanimé en Harry Lennix. Helaas werd Emily Owens, M. D. na slechts één seizoen geannuleerd. Momenteel heeft de medische dramaserie een beoordeling van 7,5 op IMDb

2 waarna ze verscheen in shows als 'The Blacklist', 'Deadbeat' en 'Black Box'

Vlak voordat ze werd gecast voor How to Get Away with Murder, verscheen Aja Naomi King in drie andere zeer populaire tv-shows. De actrice portretteerde Elysa Ruben in een aflevering van de misdaadthrillershow The Blacklist, ze portretteerde N'Cole in een aflevering van de bovennatuurlijke comedyshow Deadbeat, en ze portretteerde Ali Henslee in acht afleveringen van het psychologische medische drama Black Box.

1 Ten slotte werd in 2014 Aja Naomi King gecast als Michaela Pratt op 'How to Get Away With Murder'

En tot slot sluiten we de lijst af met het feit dat Aja Naomi King werd gecast als Michaela Pratt in de juridische thrillershow How to Get Away with Murder in 2014. Naast de actrice speelde de show ook met Viola Davis, Billy Brown, Alfred Enoch, Jack Falahee, Katie Findlay, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Rome Flynn, Amirah Vann en Timothy Hutton. Momenteel heeft How to Get Away with Murder een 8,1 beoordeling op IMDb.

Aanbevolen: