Waarin Aja Naomi King speelde na 'Hoe weg te komen met moord

Inhoudsopgave:

Waarin Aja Naomi King speelde na 'Hoe weg te komen met moord
Waarin Aja Naomi King speelde na 'Hoe weg te komen met moord
Anonim

Aja Naomi King staat vooral bekend om haar periode van zes seizoenen in 'How To Get Away With Murder' van ABC en heeft verschillende andere rollen op haar naam staan.

Ze had misschien wel haar grote doorbraak als Michaela Pratt tegenover Annalise Keating van Viola Davis. King's personage verscheen in de pilot en de daaropvolgende zes seizoenen van de show, inclusief de seriefinale, die in mei 2020 werd uitgezonden. Voor de rol van ambitieuze rechtenstudent Michaela ontving King een nominatie voor Outstanding Supporting Actress in een dramaserie, de NAACP Image Awards in 2015.

Hoewel ze in een paar andere films en tv-shows verscheen voorafgaand aan 'HTGAWM', was het de Shondaland-thrillerserie die haar populariteit deed stijgen, waardoor ze een aantal filmacteeroptredens wist te bemachtigen. Maar wat zijn de andere rollen van King naast Michaela in 'How To Get Away With Murder'?

7 Aja Naomi King In Sci-Fi Thriller 'Reversion'

Geregisseerd door Jose Nestor Marquez, deze film uit 2015 ziet King als hoofdrolspeler Sophie Clé. Sophie, de dochter van miljardair tech-magnaat Jack Clé (Colm Feore), begint haar eigen herinneringen aan de dood van haar moeder in twijfel te trekken wanneer een vreemdeling haar ontvoert.

De film kreeg overwegend negatieve recensies van critici, waarbij 'The New York Times' het acteerwerk 'ongeïnspireerd' noemde, terwijl 'The Los Angeles Times' de onverwachte conclusie van de film prees.

6 King's optreden in 'The Birth Of A Nation'

King's beurt als Cherry Turner in het historische drama 'The Birth of a Nation' kreeg veel lovendere recensies.

Gepresenteerd op Sundance in 2016, vertelt de film het verhaal van Nat Turner, een tot slaaf gemaakte man die in 1831 een opstand leidde in Southampton County, Virginia. King speelt Turner's vrouw Cherry, een rol die geprezen werd door critici en een nominatie op de 2017 NAACP Image Awards.

Naast King speelt de film ook regisseur en schrijver Nate Parker als Turner, evenals Armie Hammer, Colman Domingo en Gabrielle Union. 'The Birth of a Nation' genereerde Oscars-buzz, maar de beschuldigingen van verkrachting tegen Parker en het feit dat zijn vermeende slachtoffer in 2012 door zelfmoord was omgekomen, hadden invloed op de ontvangst van de film.

5 Ze verscheen in de Amerikaanse remake van 'The Intouchables'

In 2017 speelde King in de Amerikaanse remake van de Franse hitfilm 'The Intouchables', waarin hij het waargebeurde verhaal vertelt van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een verlamde miljardair en een voorwaardelijk vrijgelaten veroordeelde die zijn verzorger wordt.

In de Amerikaanse versie, getiteld 'The Upside', speelt komiek Kevin Hart de rol van Dell Scott, die per ongeluk een sollicitatiegesprek voert voor een baan als zorgverlener voor de quadriplegische Philip Lacasse, gespeeld door 'Breaking Bad'-ster Bryan Cranston.

King speelt Dells ex-vrouw Latrice, met wie hij een gespannen relatie heeft. De cast wordt aangevuld door Nicole Kidman, Golshifteh Farahani, Tate Donovan en Julianna Margulies.

4 King speelt een echte activist in 'A Girl From Mogadishu'

De 'HTGAWM'-ster speelde de titelrol in 'A Girl From Mogadishu', een Iers-Belgische film geïnspireerd op de getuigenis van de Somalische activist Ifrah Ahmed.

Als tiener ontvlucht Ahmed haar door oorlog verscheurde land om naar Ierland te verhuizen, waar ze zich haar ervaring met genitale verminking moet herinneren bij het aanvragen van de vluchtelingenstatus. Het herbeleven van dat trauma brengt haar ertoe haar leven te wijden aan het uitroeien van de praktijk en haar campagne naar het Europees Parlement en de Verenigde Naties te brengen.

Geschreven en geregisseerd door Mary McGuckian en opgenomen in België, Dublin en Marokko, won de film de Cinema for Peace Award for Female Empowerment op het Filmfestival van Berlijn 2020.

3 King speelde tegenover een 'Bridgerton'-fan-favoriet in 'Sylvie's Love'

Première op Sundance 2020 en uitgebracht door Amazon Studios, het romantische drama 'Sylvie's Love' speelt King in een secundaire rol.

De film van schrijver, regisseur en producer Eugene Ashe draait om de wervelende romance tussen aspirant-producer Sylvie (Tessa Thompson) en muzikant Robert (Nnamdi Asomugha), die zich over meerdere jaren uitstrekt. Ondanks dat ze verliefd zijn, besluiten de twee uit elkaar te gaan om hun dromen te volgen, maar het leven zal een manier vinden om ze weer bij elkaar te brengen.

King speelt Sylvie's nicht Mona die een affaire heeft met Robert's bandgenoot Chico, gespeeld door 'Bridgerton'-ster Regé-Jean Page.

In 2020 speelde de actrice ook als Marie in de oorlogsfilm 'The 24th', mede geschreven en geregisseerd door Kevin Willmott en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de rellen in Houston van 1917, waarin Afro-Amerikaanse soldaten in Texas kwamen in opstand tegen de discriminatie van blanke politie en de lokale bevolking.

2 Ze komt voor in volledig zwarte kerstrom-com 'Boxing Day'

Het wordt niet feestelijker dan een romantische komedie die zich afspeelt tijdens de feestdagen, en King heeft haar leidende vaardigheden bewezen in 'Boxing Day', uitgebracht in 2021.

De Britse komedie is geschreven en geregisseerd door Aml Ameen, die ook schittert als schrijver Melvin Mckenzie, een Britse ex-pat in Los Angeles die met Kerstmis over de vijver reist om zijn vriendin en toekomstige verloofde Lisa voor te stellen Dixon (koning) aan zijn ouders.

Met name met een voornamelijk zwarte cast, ziet 'Boxing Day' Melvin het moeilijk hebben als hij hoort dat zijn ex-vriendin en popster Georgia (Little Mix's Leigh-Anne Pinnock) nog steeds gevoelens voor hem heeft. Ondertussen probeert Lisa niet in paniek te raken als ze de familie van Malvin voor het eerst ontmoet, terwijl ze ook een grote kans op een baan heeft gekregen en stiekem zwanger is.

1 Volgende Up For King: Komedie 'Shriver' en Thriller 'The Knife'

King zal hierna te zien zijn in de komedie 'Shriver' naast een met sterren bezaaide cast, waaronder Kate Hudson, Michael Shannon, Zach Braff en Da'Vine Joy Randolph, om er maar een paar te noemen.

Geregisseerd door Michael Maren en gebaseerd op de roman van Chris Belden, ziet de film Shannon in de titelrol, een klusjesman uit New York City die wordt aangezien voor een teruggetrokken schrijver en naar een universiteit wordt gebracht om een keynote speech te houden.

Verdere details worden geheim gehouden. Wat de rol van King betreft, we weten dat haar personage Blythe Brown wordt genoemd. De film heeft nog geen releasedatum, maar zal naar verwachting dit jaar uitkomen.

Wat 'The Knife' betreft, deze psychologische thriller van Nnamdi Asomugha vindt plaats in de loop van één nacht, en volgt een familie wiens vrede wordt bedreigd door een verontrustende gebeurtenis. Het heeft ook sterren Asomugha, evenals 'The Good Place'-acteur Manny Jacinto en Melissa Leo.

Aanbevolen: