Billy Brown's acteercarrière voor en na 'Hoe kom je weg met moord

Inhoudsopgave:

Billy Brown's acteercarrière voor en na 'Hoe kom je weg met moord
Billy Brown's acteercarrière voor en na 'Hoe kom je weg met moord
Anonim

How To Get Away With Murder barstte in de herfst van 2014 op de schermen onder een uitbundig applaus, maakte sterren van de jonge cast en maakte hoofdrolspeelster Viola Davis een acteerkrachtpatser om rekening mee te houden. De show zou zes veelgeprezen seizoenen duren en genomineerd worden voor meer dan 50 onderscheidingen, waarbij hij 12 prijzen won ter ere van zowel de acteurs als de crew. De show werd geprezen voor het nauwkeurig weergeven van gekleurde mensen en leden van de LGBTQ+-gemeenschap.

Billy Brown voegde zich in aflevering één bij de cast als politiedetective Nate Lahey. Brown verscheen in alle 90 afleveringen van de serie van zes seizoenen. De 51-jarige acteur nam de rol aan nadat zijn vorige show Hostages na één seizoen door CBS werd geannuleerd, maar hij acteerde al twee decennia tegen de tijd dat hij de rol van Nate Lahey kreeg. Lees verder om erachter te komen waar je Billy Brown misschien eerder hebt gezien en ontdek wat hij heeft uitgespookt sinds How To Get Away With Murder in mei 2020.

9 Beginnen

Geboren en getogen in Inglewood, Californië, Brown had zijn eerste kredietwaardigheid op het scherm op 23-jarige leeftijd in Geronimo: An American Legend uit 1993, waar hij werd gecrediteerd als "Native American", een van de 23 castleden die hetzelfde in de kredieten gegoten. Datzelfde jaar was hij "Boy in Boston" in wielerdrama Dreamrider. Na een pauze van vier jaar zou hij terugkeren met bijrollen in Beautician and the Beast uit 1997 naast Fran Drescher van The Nanny, en als InGen Worker in The Lost World: Jurassic Park.

8 Stemwerk

Brown zou de komende acht jaar zijn zang verzorgen voor meerdere videogames, personages uiten in games in het Star Wars-universum en vele andere intellectuele eigendommen en franchises zoals Superman: The Man of Steel, Terminator 3: Rise of the Machines en The Matrix: Path of Neo. In 2002 uitte hij de neushoorn in The Wild Thornberry's Movie.

7 Misdaad loont

In 2004 vond Brown zijn weg in primetime misdaaddrama's, die te zien waren in eenmalige afleveringen van veel van de meest populaire politieprocedures. Brown had bogen van één aflevering in NCIS, Cold Case, CSI: NY en Criminal Minds, evenals een periode van twee afleveringen op Southland, en drie afleveringen op militair drama E-Ring.

6 Terug naar film

Na tien jaar duiken in stemwerk en televisie, keerde Brown in 2008 terug naar film met zijn rol als Staff Sgt. Pryce in de monsterfilm Cloverfield. Hij werkte ook samen met Dwayne "The Rock" Johnson en AnnaSophia Robb in The Race To Witch Mountain (2009) en als Med Evac Pilot in de JJ Abrams Star Trek reboot.

5 Terug naar TV

Na een korte periode met bijrollen in films, keerde Brown terug naar de tv-criminaliteit met een tweede optreden in Criminal Minds en CSI: NY in 2010 en Law & Order: Special Victims Unit in 2012. In 2011 werd hij gecast als Richard "Death Row" Reynolds in het kortstondige FX-boksdrama Lights Out, voordat hij tussen 2011 en 2012 een terugkerende rol kreeg als rechercheur Mike Anderson in Dexter voor 11 afleveringen. -episode draait op door Kevin Bacon geleide seriemoordenaar-thema The Following en verscheen in twee afleveringen van het misdaaddrama Legends.

4 Zijn pas raken

Tussen 2013 en 2014 speelde Brown samen met Toni Collette en Dylan McDermott in de Amerikaanse dramaserie Hostages, die was gebaseerd op de gelijknamige Israëlische show. Brown speelde Archer Petit, een lid van het team dat Collette's dokterspersonage gijzelt en dreigt haar familie te vermoorden tenzij ze de president van de Verenigde Staten vermoordt tijdens een aanstaande procedure die ze op hem uitvoert. Gijzelaars werd geannuleerd na één seizoen. Datzelfde jaar kreeg Brown een terugkerende rol van 14 afleveringen in het vijfde en zesde seizoen van Sons of Anarchy, waar hij misdaadbaas en drugsbaron August Marks speelde.

3 Detective Nate

Na de annulering van Hostages kreeg Brown de rol van Nate Lahey in How To Get Away With Murder, een rol die hij zeven jaar later in 2020 tot het einde van de serie vertolkte. Terwijl hij aan de show werkte, keerde Brown terug om werk in te spreken, Bronze Tiger te spelen in de geanimeerde Suicide Squad: Hell to Pay-film, en The Vampire King in Adventure Time.

2 Nieuwe rollen

In 2018 kreeg Brown zijn eerste hoofdrol in een speelfilm naast Taraji P. Henson in Proud Mary. De film volgt Mary Goodwin, de moordenaar van Henson, die een jongetje onder haar hoede neemt nadat ze zijn vader heeft vermoord. Brown speelt Tom Spencer, een medemoordenaar en medewerker van Goodwin. Het jaar daarop ontving Brown de tweede factuur in de zeer goed ontvangen Working Man.

1 Een beetje extra

Naast zijn acteerwerk op het scherm in televisie, film en animatie, en de voice-over van videogames, is Brown ook de verteller geweest in de rekruteringscampagne van de US Marine. In een commercial uit 2015 gericht op 17-24-jarigen tijdens March Madness, is Brown te horen die zegt: "We hebben eerder muren gezien. Ze vallen altijd", terwijl beelden van een lemen muur opzij worden geschoten zodat mariniers er doorheen kunnen rennen, geweren in vuur en vlam.

Aanbevolen: