Don't Look Up': alles wat de cast heeft gezegd over de Netflix-film

Inhoudsopgave:

Don't Look Up': alles wat de cast heeft gezegd over de Netflix-film
Don't Look Up': alles wat de cast heeft gezegd over de Netflix-film
Anonim

Toen de trailer voor Adam McKay's Don't Look Up in september werd uitgebracht, konden fans hun opwinding over de met sterren bezaaide cast nauwelijks bedwingen. McKay's nieuwste filmsterren Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Cate Blanchett, Meryl Streep, Matthew Perry en Chris Evans… om er maar een paar te noemen.

McKay is geen onbekende in het casten van A-listers - hij regisseerde films als Vice, The Big Short, The Other Guys, Anchorman en Stepbrothers. Toch lijkt Don't Look Up, dat op 24 december op Netflix verschijnt, het internet stormenderhand te hebben veroverd.

7 Waar gaat 'Niet opkijken' over?

Hoewel sommige rollen nog steeds een mysterie blijven, is het uitgangspunt van Don't Look Up onthuld als een komisch drama over twee wetenschappers die de mensheid moeten waarschuwen voor een naderende komeet die de mensheid dreigt te vernietigen. Leonardo DiCaprio speelt Dr. Randall Mindy, een professor in de astronomie aan de Michigan State University, en Jennifer Lawrence speelt een van zijn afgestudeerde studenten. Meryl Streep speelt de Amerikaanse president Janie Orlean en Jonah Hill speelt Jason Orlean, de zoon van de president en stafchef. Wanneer president Orleans en haar zoon de voorspellingen van de wetenschappers verwerpen, worden Dr. Mindy en zijn student gedwongen een mediatour te beginnen om het grote publiek ervan te overtuigen dat een naderend onheil wacht.

McKay vertelde de New York Times dat klimaatverandering een centraal thema was van Don't Look Up, maar onthulde dat de pandemie ook het verhaal beïnvloedde.

"Wat dat deed, was naar voren brengen waar de film echt over gaat, en dat is hoe we met elkaar communiceren. We kunnen niet eens meer met elkaar praten. We kunnen het niet eens worden. Dus het gaat over klimaatverandering, maar in de basis gaat het over wat internet heeft, wat mobiele telefoons hebben, wat de moderne wereld heeft gedaan met de manier waarop we communiceren, "zei McKay.

6 Jennifer Lawrence was de eerste die werd gecast

Jennifer Lawrence is de afgelopen jaren stil geweest, dus de aankondiging van McKay dat ze was gecast in Don't Look Up was welkom nieuws voor fans en voor de regisseur.

"Ik ben een gigantische fan [van haar] sinds ze voor het eerst op het toneel verscheen en ze maakt me gewoon aan het lachen. Dus schreef ik deze rol voor haar. Ze was de eerste acteur in," McKay onthuld aan Entertainment Weekly.

"Ik ben zo opgewonden om deze film met Jen Lawrence te maken", zei McKay later. "Ze is wat mensen in de 17e eeuw 'een dynamietact' noemden. En het feit dat Netflix deze film als een wereldwijde komedie ziet, legt de lat hoog voor mij en mijn team op een spannende en motiverende manier."

Lawrence is moeder gebleven over haar casting, maar haar persoonlijke leven heeft de laatste tijd de krantenkoppen gehaald - de Oscar-winnaar kondigde onlangs aan dat ze haar eerste kind verwachtte met echtgenoot Cooke Maroney. De aanstaande moeder is misschien afwezig bij de Don't Look Up-promotietour, maar hopelijk kan de rest van de A-lijst cast helpen!

5 Leonardo DiCaprio hield van het script

Leonardo DiCaprio heeft de reputatie een van de meest selectieve acteurs in zijn cohort te zijn, wat aangeeft dat hij waarschijnlijk enthousiast was over het spelen van de hoofdrolspeler van Don't Look Up. ""Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik me richt op de meeste regisseurs met wie ik wil werken," vertelde DiCaprio aan USA Today. Hij sprak liefdevol over McKay's verhalende vermogen en hoe hij zich voelde toen hij het script voor het eerst las.

"Adam [McKay] heeft een ongeëvenaard vermogen om een gesprek op gang te brengen met humor en actuele verhalen", vertelde DiCaprio aan People. "Toen ik zijn script las, wist ik dat het ongelooflijk uniek was, omdat het een belangrijke snaar raakte met betrekking tot de moderne wereld waarin we leven. Adam heeft een ongelooflijk actuele boodschap geweven over de samenleving, hoe we communiceren, onze huidige prioriteiten en de klimaatcrisis in een absurd grappige maar belangrijke film."

"Leo was geïnteresseerd en toen sloeg de pandemie toe. Dus we hebben tijdens de pandemie veel tijd gebruikt om het script door te nemen en over zijn karakter te praten. Hij is echt slim, hij kent echt films, hij kent de filmgeschiedenis, hij begrijpt karakters, en het was erg leuk", onthulde McKay aan Entertainment Weekly.

4 Jonah Hill vond het geweldig om zijn personage te spelen

Er is tot nu toe niet veel bekend over het personage Don't Look Up van Jonah Hill, hoewel is onthuld dat hij Jason speelt, de zoon en stafchef van de president van de Verenigde Staten (gespeeld door niemand minder dan Meryl Streep). Hill promootte de film gretig op zijn Instagram-pagina en schreef: "Het maken van deze man was de grofste explosie die ik ooit heb gehad. Ik dacht, wat als Fyre Festival een persoon was en die persoon macht had in het Witte Huis. Tot ziens in december."

Hij deelde later nog een foto uit de film en schreef: "Wacht tot je dit agat ontmoet".

Hill lijkt erop te wijzen dat hij misschien een van de schurken in de film is, maar fans zullen moeten wachten tot december om zijn personage te ontmoeten en hem op het scherm te zien herenigen met zijn echte vriend Leonardo DiCaprio.

3 Matthew Perry was erg enthousiast over zijn casting

Afgezien van een headliner-optreden op de Friends-reünie van dit jaar, is Matthew Perry de laatste tijd relatief stil in Hollywood. Dit alles zal veranderen wanneer hij in een onbekende rol verschijnt in Don't Look Up, en de acteur heeft mogelijk onthuld dat hij scènes zal delen met Meryl Streep. Perry boekte de rol in oktober 2020 en deelde het nieuws op een manier waar Chandler Bing trots op zou zijn.

De volgende dag ging Perry door met het promoten van de film met zijn kenmerkende gevoel voor humor, door te tweeten: "Ik weet niet zeker waarom Leonardo DiCaprio voor me wordt gefactureerd in de aankomende film " Don't Look Up" Maar ik Ik wil niet dat jullie je er zorgen over maken. Ik ken een paar mensen. We komen er wel uit. Couldnotbemoreopgewonden".

2 Adam McKay sprak over de rollen van Meryl Streep en Chris Evan

Net als Jennifer Lawrence hebben supersterren Meryl Streep en Chris Evans zich stil gehouden over hun betrokkenheid bij Don't Look Up. Gelukkig gaf regisseur Adam McKay fans hints over hun rollen toen hij sprak met Entertainment Weekly.

"Ze maakt zich grote zorgen over de peilingen, erg bezorgd over de politiek, houdt van haar eigen beroemdheid. Ze is een hybride van alle belachelijke leiders die we de afgelopen tien, 20, 30 jaar hebben gehad," McKay zei over het karakter van Streep.

Wat betreft Captain America?

"Chris Evans heeft een kleine cameo in de film," voegde McKay eraan toe. "Hij is erg grappig. Ik zal niet verklappen wie hij speelt, maar hij duikt wel op in de film.”

1 Ariana Grande deelde de trailer

Ariana Grande keert terug naar haar acteerwortels! Het personage van de zangeres in Don't Look Up is ook een mysterie, maar nieuwe foto's uit de film hebben onthuld dat Grande waarschijnlijk de meeste van haar scènes zal delen met Scott Mescudi (die de meeste mensen kennen als Kid Cudi). De zangeres promootte de film in september op haar Instagram. Hoewel ze niet veel over de film zei, deelde ze de releasedatum wel met haar 271 miljoen volgers.

Aanbevolen: