Hoe denkt Jennifer Jason Leigh echt over 'huwelijksverhaal'?

Inhoudsopgave:

Hoe denkt Jennifer Jason Leigh echt over 'huwelijksverhaal'?
Hoe denkt Jennifer Jason Leigh echt over 'huwelijksverhaal'?
Anonim

Noah Baumbach's Marriage Story, met in de hoofdrol Scarlett Johansson, Adam Driver enLaura Dern , is een bekroond drama over twee artiesten die doormaken wat veel getrouwde stellen doormaken: een pijnlijke scheiding. Nadat Nicole (Johansson) besluit te scheiden van haar man Charlie (Driver), een theaterregisseur uit New York, verhuist ze naar Los Angeles om haar acteercarrière nieuw leven in te blazen. Ze neemt hun zoon Henry mee, maar Charlie laat haar hun kind niet meenemen zonder te vechten.

Hoewel de meeste fans weten dat de film veel Academy Awards-nominaties ontving, waaronder die voor Beste Film en Beste Originele Scenario, onthullen andere BTS-feiten over Marriage Story dat de film losjes gebaseerd was op een waargebeurd verhaal; de scheidingservaring van de regisseur/schrijver zelf, Noah BaumbachNoah Baumbach is momenteel 52 jaar oud en heeft een relatie met Greta Gerwig, de regisseur van de nieuwste bewerking van Little Women en Lady Bird. Maar hij was al eens eerder getrouwd; in 2005 trouwde hij met Jennifer Jason Leigh, de ster van Atypical. Ze vroeg in 2010 de scheiding aan van de vermaarde regisseur. Wat vond ze ervan dat haar ex-man hun scheiding via zijn kunst verwerkte? Vond ze het leuk wat ze zag?

6 Baumbach & Leigh ontmoetten elkaar in 2001

Er is niet veel bekend over het huwelijk van Baumbach en Leigh. In 2001 ontmoetten ze elkaar via een wederzijdse vriend, zoals het geval is met veel beroemde koppels. In de jaren daarna werkten ze samen aan een aantal projecten, zoals Margot At The Wedding en Greenberg, waar Baumbach zijn huidige bae Greta Gerwig voor het eerst ontmoette.

5 Ze hebben een zoon, Rohmer

In de vijf jaar dat ze getrouwd waren, werden Baumbach en Leigh ouders van een zoon. Ze noemden hem Rohmer, naar een Franse regisseur Eric Rohmer. Volgens Guardian zegt Leigh dat ze "heel goed co-ouderschap" hebben. Maar dat betekent niet dat de scheiding zonder strijd en conflict was.

Ze woont momenteel bij Rohmer in L. A. Toen ze een echtscheiding aanvroeg, vroegen ze allebei om de volledige voogdij over hun zoon, wat leidde tot een moeilijke, drie jaar durende strijd voor de rechter. In 2013 werd hun scheiding rond en zijn ze in der minne uit elkaar gegaan.

4 De overeenkomsten tussen feiten en fictie

Degenen die Marriage Story hebben gezien, weten dat het fictieve gescheiden stel ook een zoon had en dat de moeder de zoon meenam en naar L. A. verhuisde om haar carrière voort te zetten. Bovendien waren de man en vrouw een regisseur en zijn acteursvrouw, net als Baumbach en Leigh.

En net als het echte stel werkten Charlie en Nicole ook samen aan verschillende projecten. Toen besloot Nicole haar eigen stem in het leven te vinden en haar dromen te volgen - in plaats van die van haar man. Er waren zelfs insinuaties dat de man zijn vrouw bedroog; Baumbach en Gerwig hebben echter altijd onvermurwbaar beweerd dat ze pas na de scheiding met andere mensen zijn gaan daten. Baumbach heeft nooit gezegd dat het paar een realistische weerspiegeling was van zijn huwelijk met Leigh, maar eerder dat het verhaal was geïnspireerd door hun scheiding.

3 Fans kiezen voor Charlie, niet voor Nicole

Toen de film uitkwam, prezen critici zowel het scenario als de uitvoeringen van Dern, Johansson en Driver. Wat betreft het kiezen van een kant, meldt Guardian dat fans de neiging hadden om de kant van Charlie te kiezen, ook bekend als het personage dat Noah Baumbach vertegenwoordigde. "Ik ben me bewust van die mening", zei de regisseur. "Maar deze film illustreert alleen maar dat het dwaasheid is om partij te kiezen. Als het begint, zijn we bij haar: we zijn in L. A., waar ze opgroeide, met haar moeder en haar zus. Ze vertelt haar verhaal. Maar dan duikt hij op, en we drijven in de zijne. Ik heb het gevoel dat de taak van het laatste deel van de film is om te zeggen: het is allemaal waar, en niets ervan is waar. Dit zijn gewoon mensen die hun best doen." Baumbach koos duidelijk geen partij, wat waarschijnlijk de reden is waarom Leigh geen problemen had met de film - niemand die ze in ieder geval publiekelijk deelde.

2 Jennifer Jason Leigh vond 'Marriage Story' leuk

Je zou kunnen aannemen dat Jennifer Jason Leigh Marriage Story waarschijnlijk niet zo op prijs stelt. Ze is tenslotte een privépersoon - en wie wil graag dat de kwetsbaarheden van hun scheiding op camera worden vastgelegd zodat iedereen ze kan zien? Maar in feite houdt Jennifer Jason Leigh van het drama van haar ex-man. Dat had hij tenminste gezegd in een interview met de Wall Street Journal. Ze las ook het scenario en gaf het een duim omhoog.

1 'Marriage Story' lijkt veel op het eerdere werk van Baumbach

En waarom zou Leigh Marriage Story niet leuk vinden? Het is tenslotte veilig om te zeggen dat ze een fan is van zijn werk - anders zou ze om te beginnen niet met hem hebben samengewerkt. Het hitdrama lijkt veel op zijn eerdere werk; het verkent de fijne kneepjes van interpersoonlijke relaties met gratie en eerlijkheid. Als Nicole echt is gebaseerd op Jennifer Jason Leigh, heeft Baumbach zijn ex-vrouw geen slechte dienst bewezen. Integendeel; hij portretteerde een vrouw op een dappere zoektocht om haar eigen stem te vinden en haar leven op haar eigen voorwaarden te leven.

Aanbevolen: