De leeftijdsclassificatie voor Squid Game past niet goed bij bepaalde kijkers en ze kunnen gelijk hebben

Inhoudsopgave:

De leeftijdsclassificatie voor Squid Game past niet goed bij bepaalde kijkers en ze kunnen gelijk hebben
De leeftijdsclassificatie voor Squid Game past niet goed bij bepaalde kijkers en ze kunnen gelijk hebben
Anonim

De 2021-hit Netflix drama- en thrillerserie, Squid Game, is bevestigd voor een tweede seizoen! Het vergaarde veel aandacht bij de release. De plot van het eerste seizoen draait om een spelwedstrijd waar 456 spelers bij zijn die allemaal in grote financiële moeilijkheden verkeren, waarbij de laatste die overblijft 45,6 miljard won wint.

De uitdagingen zijn kinderspelletjes, maar er is een addertje onder het gras, als de deelnemer deze uitdagingen niet ha alt, gaan ze dood. Squid Game werd wereldwijd uitgebracht op 17 september 2021 met in totaal negen afleveringen.

Het werd al snel de meest bekeken serie van Netflix, de best bekeken serie in 94 landen en met meer dan 1.65 miljard kijkuren gedurende de eerste vier weken na de release. Het is ook de eerste niet-Engelstalige show die prijzen heeft gewonnen van de Screen Actors Guild.

Squid Game heeft niet minder dan 22 prijzen en onderscheidingen van over de hele wereld verzameld.

De leeftijdsclassificatie van het inktvisspel veroorzaakte controverse

Toen Squid Game werd uitgebracht, vonden sommige kijkers dat de leeftijdsclassificatie niet hoog genoeg was. De rating van Squid Games werd beoordeeld met 15 in het Verenigd Koninkrijk en werd afgekeurd vanwege het geweld tijdens de show. Dit leidde tot controverse en 11 klachten werden naar de British Board of Film Classification gestuurd.

Ze gaven snel een reactie op de kwestie en kondigden aan dat ze de beoordeling van 15 hebben beoordeeld en verdedigd. Ze hebben een analyse vrijgegeven waarin staat dat

De critici zouden echter gelijk kunnen hebben.

Squid-game richt zich voornamelijk op donkere thema's, zoals dood door hebzucht, zelfmoord, doden voor het plezier, gedwongen worden te sterven voor entertainment, dood van dierbaren en meer.

Een meerderheid van deze thema's kan van invloed zijn op adolescenten. Sommigen zouden kunnen beweren dat deze jongeren lessen zouden leren over vertrouwen en hebzucht, en zo het debat aanwakkeren of het hen negatief of positief zou beïnvloeden.

Gebeurtenissen zoals Ali die gelooft in zijn dierbare vriend Sangwoo met wie hij veel vertrouwen heeft en vervolgens wordt verraden, wat leidt tot zijn dood vanwege zijn vriendelijkheid. Of de hoofdpersoon Seong Gi-hun, die zijn moeder vindt die alleen is overleden vanwege zijn hebzucht.

Zelfs het originele complot zelf, 456 gewone burgers die enorme schulden hebben, werden gedwongen om in wezen onschuldige leuke kinderspelletjes te spelen om het luxueuze leven te krijgen zonder schulden waar ze altijd van hadden gedroomd of ooit hadden, maar de onschuld, het plezier en het plezier van deze spelletjes voor kinderen gaat verloren zodra ze zich realiseren dat ze ofwel zegevieren, of sterven terwijl ze proberen.

Seizoen 2 bevestigd ondanks het leeftijdsprobleem

Op 12 juni 2022 werd Squid Game seizoen 2 officieel aangekondigd, met een korte teaser en een bericht van de maker Hwang Dong-hyuk.

Hij sprak zijn dankbaarheid uit jegens de fans van de show en merkte op dat het 12 jaar duurde voordat hij het eerste seizoen uitbracht, en het duurde 12 dagen voordat het de populairste Netflix-serie tot nu toe was. En de aankondiging van de terugkeer van favoriete personages van fans naast teasers voor het nieuwe seizoen.

Op dit moment is er geen releasedatum, hoewel er wordt gespeculeerd dat het tweede seizoen ergens eind 2023 of begin 2024 zal verschijnen.

Fans waren extatisch met de nieuwe teaser en de uitstromende liefde ging door. Door het einde van seizoen 1 begonnen fans al te speculeren hoe het tweede seizoen zou verlopen. Fans gingen ook terug om het eerste seizoen van Squid Game opnieuw te bekijken, op zoek naar aanwijzingen of hints voor het volgende seizoen dat ze konden vinden.

Squid Game's seizoen 1 eindigde met een grote cliffhanger. De hoofdpersoon, Seong Gi-hun, besloot het gewonnen geld goed te gebruiken en betaalde de helft van zijn winst aan de worstelende moeder van Sangwoo.

Deze onbaatzuchtige daad liet zien dat Gi-hun goede bedoelingen heeft, Sangwoo hem verraadde en ondanks dit hield Gi-hun zijn belofte om de helft van zijn verdiensten te geven. Hij was van plan om zijn dochter in de Verenigde Staten te bezoeken, maar op weg naar het vliegveld ziet hij de verkoper die hem het jaar ervoor dwong om mee te doen aan het spel, en jaagde op een andere man met schulden.

Hij gaf een kaart aan het potentiële slachtoffer dat hij had overgehaald, Gi-hun pakt deze kaart en belt het nummer, en na een gesprek met The Frontman draait hij zich om en besluit deze spelletjes te stoppen.

Ben je het eens met het bestuur of de critici? Kijk je uit naar het volgende seizoen van Squid Game en wat het gaat brengen?

Aanbevolen: