De waarheid over de Thanksgiving-aflevering van 'How I Met Your Mother

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Thanksgiving-aflevering van 'How I Met Your Mother
De waarheid over de Thanksgiving-aflevering van 'How I Met Your Mother
Anonim

Niet alleen is de Thanksgiving-aflevering van How I Met Your Mother een van de beste afleveringen van seizoen drie, maar het is ook een van de beste tv-afleveringen met Thanksgiving-thema. Dat zegt veel, want iedereen, van Friends tot Modern Family, heeft een aflevering die is gebaseerd op de minst favoriete vakantie van elke kalkoen. Maar de mede-makers van de show, Carter Bays en Craig Thomas, hebben een manier gevonden om de show over Thanksgiving te maken en tegelijkertijd een uniek How I Met Your Mother-verhaal te maken…

Elke grote Thanksgiving-aflevering van How I Met Your Mother is een spin-off van de eerste "Slapsgiving" die debuteerde in seizoen drie. Er zijn veel dingen die fans niet weten over de show, waaronder waarom Matrix 4-ster Neil Patrick Harris niet wilde dat Britney Spears een gastrol zou spelen in de show of waarom Alyson Hannigan Jason Segel absoluut niet wilde kussen tijdens de show, ondanks het feit dat hun personages romantisch betrokken waren. Maar fans weten ook niet de ware oorsprong van ieders favoriete slap-heavy vakantie.

De perfecte Thanksgiving-aflevering maken

In een mondeling interview door Entertainment Weekly onthulden de cast en crew van How I Met Your Mother hoe ze op de proppen kwamen met "Slapsgivving", een aflevering waarin een aantal belangrijke aspecten van de serie tot op dat moment werden verkend. een geweldige vakantie-aflevering zijn.

"Er zijn zoveel geweldige Thanksgiving-afleveringen van tv-shows", zei showrunner en mede-maker van de serie Craig Thomas tegen EW. "Dus als je in een schrijverskamer bent en probeert je Thanksgiving-aflevering te bedenken, voel je je zo ontmoedigd. Je denkt aan alle geweldige afleveringen van tv en je denkt: 'Waarom zouden we het zelfs proberen?' We bleven erbij en zeiden: 'Hoe kunnen we een Thanksgiving-aflevering maken die niemand anders zou doen en die in onze show past?' En ik heb het gevoel dat we het in deze aflevering voor elkaar hebben gekregen en daar was ik erg trots op. Het was een van mijn favoriete dingen die we in de show deden."

De meest bekende aflevering betrof een terugbelverzoek naar een langlopende grap in de show, The Slap Bet, en het aftellen naar een grote klap waarbij Neil Patrick Harris' Barney trilde van angst en Jason Segel's Marshall glimlachte van vreugde. Het idee, dat was gebaseerd op de ervaring van co-creator Carter Bays op de middelbare school, was iets waar de acteurs absoluut dol op waren. Dus ze waren heel blij dat ze de grap voor de aflevering konden doen herleven.

"Toen we de eerste Slap Bet-aflevering eindigden, en het bleef met de vijf klappen voor de eeuwigheid achter, 99 procent van de vreugde van die aflevering was gewoon te weten dat we hier op terug zullen komen in de toekomst", aldus Carter. "Ik weet niet meer waarom we Thanksgiving precies hebben gekozen. Iemand zei waarschijnlijk het woord slapsgiving en toen viel alles op zijn plaats. [Thomas en zijn schrijfkamer] werkten aan een ander B-verhaal voor de aflevering. Ik was aan de andere kant van het gebouw bezig met een andere aflevering, en er klonk een geweldig gehuil vanuit de schrijverskamer. Iemand kwam aanrennen en zei net: 'Nieuw B-verhaal voor de aflevering: Slapsgiving!'"

Tussen de vreugde van de cast en crew en het feit dat de kalkoenuitsnijdingen van de basisschool in de vorm van een hand waren, was "Slapsgivving" een goed idee. Maar het had nog steeds een emotionele kern nodig.

De emotionele kern van "Slapsgivving"

Voor alle buitensporige grappen tussen Jason Segel en Neil Patrick Harris, is het hart en de ziel van "Slapsgivving" ongetwijfeld de relatie tussen Cobie Smulders' Robin en Josh Rador's Ted. In de aflevering hebben ze net samen geslapen nadat ze uit elkaar zijn gegaan en beseffen ze dat ze geen vrienden meer kunnen zijn ondanks het feit dat ze deel uitmaken van de kern van hun vriendengroep.

"Het was een echte familiedynamiek in termen van Thanksgiving", legt Cobie Smulders uit. "Er is zelfs een citaat in de aflevering dat is als, 'Thanksgivings horen niet zo te zijn', en iemand zegt: 'Ja, dat zijn ze.' Thanksgiving is een tijd van het jaar waarin je samenkomt met een groep mensen waarmee je bent opgegroeid, maar er zit een grote bagage onder."

Tegen het einde van de aflevering vinden Robin en Ted een manier om opnieuw contact te maken over een stomme grap uit het verleden.

"Dat was een echte inside joke die onze groep vrienden van de universiteit zou doen," zei Craig. "Ze hebben het in mij ingeprent omdat ik met die jongens heb gewoond, een of meer van die jongens, gedurende alle vier de jaren van de universiteit. En het werd gewoon zo absoluut reflexief in mij om het te doen. En toen kregen we de hele schrijverskamer aan het doen Elke keer dat je het voor de rest van je leven hoort, moet je het doen - het wordt deze reflex. Ik herinner me dat thema opkwam van: 'Wacht, de manier waarop Robin en Ted aan het eind weer vrienden zullen worden, is dat. '"

Zoals een van de schrijvers van de aflevering opmerkte in het EW-interview, is het deze kleine grap die de twee weer bij elkaar brengt in een tijd van het jaar die doordrenkt is van emoties. Misschien is dat het ultieme thema van Thanksgiving, waar we ook staan of wat ons verleden ook is geweest, we moeten een manier vinden om samen te komen… en elkaar een klap te geven.

Aanbevolen: