Fans kunnen niet geloven dat dit Disney-personage gemodelleerd is naar Tom Cruise

Inhoudsopgave:

Fans kunnen niet geloven dat dit Disney-personage gemodelleerd is naar Tom Cruise
Fans kunnen niet geloven dat dit Disney-personage gemodelleerd is naar Tom Cruise
Anonim

Gedurende zijn 40-jarige carrière heeft Tom Cruise verbazingwekkende hoogten bereikt als een van de beroemdste acteurs van Hollywood. Cruise speelde in een reeks blockbuster-films, waaronder Rain Man, A Few Good Men, Top Gun en Risky Business, en heeft succes bereikt waar veel acteurs alleen maar van kunnen dromen. Tussen die indrukwekkende acteercredits door heeft hij ook een aantal andere serieus coole dingen gedaan, van het in het geheim daten met Cher tot het inspireren van een beroemd Disney-personage.

Om de Disney-animators te inspireren om een personage naar jou te modelleren, moet je een bepaalde look hebben. Je moet eruitzien als een held, en je moet het soort sfeer uitstralen waardoor kijkers van het personage gaan houden. Gezien zijn sterkwaliteit is het geen verrassing dat Tom Cruise de inspiratie was, althans fysiek gezien, voor een van de populairste Disney-personages van de jaren negentig. Blijf lezen om erachter te komen welk personage hij inspireerde.

De inspiratie achter Aladdin

De animators die in de Disney-studio's werken, zijn echt getalenteerd. Vaak gebruiken ze hun eigen verbeeldingskracht om personages tot leven te brengen die een hele generatie kijkers zullen beïnvloeden. Soms laten de animatoren zich ook inspireren door bestaande figuren. Dat is wat er gebeurde met het titulaire personage Aladdin, dat in 1992 werd uitgebracht.

Volgens Simple Most is de look van Aladdin geïnspireerd door niemand minder dan Tom Cruise. Destijds was Cruise een wereldwijde sensatie na in de jaren tachtig in verschillende blockbuster-hits te hebben gespeeld.

Hoewel dit feit fans verrast, vermoedden anderen dat toen ze met Aladdin-fantheorieën kwamen. Het is gemakkelijk om de gelijkenis te zien als je naar foto's van Tom Cruise en Aladdin kijkt. Ze zijn niet echt een tweeling, maar de overeenkomsten zijn er zeker.

Zijn vertrouwen heeft hem het optreden bezorgd

Dus hoe kreeg Tom Cruise het optreden van de inspirerende Aladdin, een eer waar veel acteurs ongetwijfeld van zouden hebben gehouden? Volgens Insider was het het vertrouwen dat Cruise toonde in de film Top Gun, uitgebracht in 1986.

De toenmalige voorzitter van W alt Disney Studios, Jeffrey Katzenberg, stelde de filmmakers voor om naar het personage van Cruise in de film te kijken voor inspiratie.

“Ik kreeg de film en ik keek naar hem, en wat me opviel waren al zijn poses. Zijn houding', legt Glen Keane uit, destijds de hoofdanimator (via Insider). “Dat vertrouwen was er. De manier waarop zijn borst uitstak. Er was een arrogantie voor hem. En Aladdin, we wilden een beetje van die voorsprong op hem hebben."

Zijn beweging werd geïnspireerd door MC Hammer

De fysieke uitstraling van Aladdin en zijn zelfverzekerde houding werden dus geïnspireerd door Tom Cruise. Maar hoe zit het met zijn kledingkast?

Zijn kenmerkende broek is getekend vanwege de Arabisch geïnspireerde wereld waarin hij leeft, maar de beweging van die broek komt neer op een andere grote naam: MC Hammer. Klopt! Volgens Insider bestudeerden de animators MC Hammer-dansen, zodat ze de vloeiende broek van Aladdin goed konden animeren terwijl hij bewoog.

De originele Aladdin

Tom Cruise was uiteindelijk een goede inspiratiebron voor Aladdin, maar hij was niet de eerste keuze van muze. In feite keken de animators oorspronkelijk naar Michael J. Fox om hun tekeningen van het personage te inspireren. In die tijd was het karakter van Aladdin ook anders - het was zachtmoediger en minder heldhaftig.

BuzzFeed meldt dat de filmmakers van gedachten zijn veranderd omdat ze niet geloofden dat de kleinere, minder heldhaftige Aladdin die ze oorspronkelijk goed hadden afgestemd op Jasmine. Ik merkte dat het karakter van Jasmine hem een beetje wegblaast. Ik begrijp niet waarom ze met hem meegaat', zei Katzenberg destijds.

Dus om het verhaal te verbeteren en het geloofwaardiger te maken dat Aladdin bij Jasmine terecht zou komen, verlegden de filmmakers hun aandacht van Michael J. Fox naar Tom Cruise.

De connectie van de geest met Robin Williams

Aladdin was niet het enige personage in de film dat werd geïnspireerd door een beroemde beroemdheid. The Genie werd met name geïnspireerd door de acteur die hem uitte, wijlen Robin Williams. Fans hebben erop gewezen dat de geest op Williams lijkt (zoveel als een geest op een persoon kan lijken!) en dat hij zich op bepaalde punten in de film ook als hem kleedt.

De rol van de geest is eigenlijk geschreven voor Robin Williams in gedachten. Dan Castellaneta, de stem van Homer Simpson, sprak de Genie in de franchise uit wanneer Williams niet beschikbaar was, maar fans beweren dat, hoe getalenteerd als Castellaneta ook is, niemand de Genie zo goed kan maken als Williams.

Andere Disney-personages geïnspireerd door het echte leven

Naast Aladdin waren er ook verschillende andere Disney-personages die waren geïnspireerd door echte mensen. Een van de bekendste is prinses Tiana uit The Princess and the Frog uit 2009. Ze werd aangetrokken om erg op de acteur te lijken die haar portretteerde, Anika Noni Rose. Net als Rose zelf heeft Tiana kuiltjes en is ze ook linkshandig.

Aanbevolen: