Hier is hoe Millie Bobby Brown de rol van elf op 'Stranger Things' kreeg

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Millie Bobby Brown de rol van elf op 'Stranger Things' kreeg
Hier is hoe Millie Bobby Brown de rol van elf op 'Stranger Things' kreeg
Anonim

Worden geweldige acteurs geboren of gemaakt? Vorige maand stierf Dorothy Steel - beroemd om haar rol als ouderling van de koopmansstam in Black Panther - op 92-jarige leeftijd. Voor Steel begon haar professionele acteercarrière pas toen ze achter in de 80 was. Ze liet een erfenis na die kredieten bevat in films als Poms, Jumanji: The Next Level en natuurlijk de Ryan Coogler Marvel-klassieker van 2018.

Aan de andere kant zijn je Emma Watsons, Christian Bales en Natalie Portmans - degenen die als kleine kinderen op het scherm begonnen op te treden en opgroeiden tot Hollywood-supersterren.

Millie Bobby Brown lijkt in deze laatste categorie te vallen, van talenten die ter wereld kwamen met een pad naar grootheid dat schijnbaar voor hen in kaart was gebracht. Zelfs als tiener hebben haar moeiteloze geschenken zowel het publiek als de professionals uit de sector versteld doen staan, in de mate dat ze haar nominaties heeft verdiend voor enkele van de meest prestigieuze prijzen ter wereld.

Browns beste werk was in de Netflix-sci-fi-drama Stranger Things van de gebroeders Duffer. Net als haar talent is dit een rol die op de een of andere manier op haar schoot viel.

Haar droom om te acteren

Millie Bobby Brown is nog maanden verwijderd van haar 18e verjaardag, maar ze is al over de hele wereld geweest. Hoewel haar vader Robert en haar moeder Kelly Brown allebei Engels zijn, werd ze geboren in de stad Marbella, in Andalusië, Spanje.

Haar familie bleef in het land tot ze vier was, toen ze terug naar hun geboorteland Engeland verhuisden. Ze zouden daar ook niet te lang blijven, want nog eens vier jaar later verhuisden ze naar Orlando, Florida. Verbazingwekkend genoeg, ondanks dat ze toen nog zo jong was, was het haar droom om acteren na te streven die haar ouders ertoe bracht de stap te zetten.

Millie Bobby Brown Ouders
Millie Bobby Brown Ouders

Zo is haar vastberadenheid in het leven, dat zelfs op haar leeftijd, wat ze ook van plan is te doen, ze wordt gedaan. In een interview in 2017 met Variety legde ze uit hoe acteren haar geest had veroverd. "Het was als een insect," zei ze. "Ik weet dat dit gek klinkt, maar als ik eenmaal iets heb gevonden dat ik wil doen, houdt niemand me meer tegen. Als ik niet weet hoe ik moet naaien, en ik had echt die passie om te naaien, dan ga ik naaien. Dat is ook met acteren. Dus hier ben ik."

Kwam uit het niets

Brown kreeg haar allereerste tv-rollen terwijl ze nog in Engeland woonde. Ze genoot van cameo's in grote shows als Once Upon A Time In Wonderland, NCIS, Modern Family en Grey's Anatomy. Ze speelde ook een hoofdrol in het bovennatuurlijke drama van BBC America, Intruders. Hoewel deze serie na één seizoen werd geannuleerd, hielp het haar voor te bereiden op Stranger Things.

Het telefoontje waarmee haar reis met Matt en Ross Duffer begon, was volgens Brown onverwacht. "Het kwam echt uit de lucht vallen, om eerlijk te zijn," vertelde ze IndieWire terwijl ze in 2016 nog aan het filmen was voor seizoen 1. "Ik was in Engeland en ik kreeg daar niet veel audities. Dus deed ik de eerste auditie - een zeer emotionele auditie - en ze zeiden: 'Kom terug om teruggebeld te worden.' En ik dacht: 'Oké!'"

Na nog een paar opgenomen en persoonlijke audities was de rol praktisch van haar. Ze moest echter nog een hindernis overwinnen: Ross Duffer wilde dat ze haar haar zou afscheren.

Beste beslissing ooit genomen

In het begin vond Brown het idee om van haar haar af te komen helemaal goed, hoewel haar moeder veel sceptischer was. "De reactie van mijn moeder was als: 'Oh mijn god, neeeeee! Ik wil niet dat je het doet! Doe het alsjeblieft niet!'," herinnert Brown zich. "En ik en mijn vader zeiden: 'Mam, het is oké! Het is gewoon mijn hoofd!'

Geschoren Millie Bobby Brown
Geschoren Millie Bobby Brown

Ze had een moment van pauze nadat haar haar daadwerkelijk was afgeschoren, maar toen brachten de gebroeders Duffer haar in orde door haar tegenover het personage van Charlize Theron te plaatsen in Mad Max: Fury Road.

"Ik zat in de stoel, en een voor een sneden ze hem af," zei ze. [Toen] had ik zoiets van: 'Oh nee. Wat heb ik gedaan?' En ze zeiden tegen me: 'Ik wil dat je de geest van Charlize Theron in Mad Max hebt.' En we deden dit soort split-screen van haar en mij, en de gelijkenis was geweldig! Ik dacht: 'Wauw, dat is zo'n geweldige manier om het te zeggen, weet je?' Het was de beste beslissing die ik ooit heb genomen."

Brown is sindsdien te zien in 25 afleveringen van Stranger Things. Na drie seizoenen werk is ze twee keer genomineerd voor een Emmy en twee keer voor een SAG-award.

Aanbevolen: