Deze aflevering van 'SpongeBob SquarePants' werd van televisie verbannen

Inhoudsopgave:

Deze aflevering van 'SpongeBob SquarePants' werd van televisie verbannen
Deze aflevering van 'SpongeBob SquarePants' werd van televisie verbannen
Anonim

Nickelodeon is een netwerk dat al tientallen jaren floreert op het kleine scherm, en ze hebben fans een aantal werkelijk geweldige shows gegeven. Ze kwamen echt op gang in de jaren 90, en met shows als Hey, Arnold, Rugrats en SpongeBob SquarePants heeft het netwerk een geanimeerde erfenis die maar weinigen kunnen evenaren.

SpongeBob is sinds het einde van de jaren 90 een drijvende kracht achter het netwerk en heeft door de jaren heen big business gegenereerd voor het koper achter de schermen. De show is echter in heet water beland en sommige afleveringen zijn zelfs van het netwerk gehaald.

Laten we SpongeBob en zijn verboden afleveringen eens nader bekijken.

'SpongeBob SquarePants' is een geanimeerde klassieker

In 1999 werden Nickelodeon-kijkers getrakteerd op de allereerste aflevering van SpongeBob SquarePants, en dit jonge publiek had absoluut geen idee dat de serie zou uitgroeien tot een wereldwijde kracht van entertainment.

In de loop van 13 seizoenen en meer dan 260 afleveringen was SpongeBob SquarePants een enorm populaire show voor Nickelodeon. Niet alleen was de show een hit, maar merchandise verkocht als een gek, en plotseling waren de personages overal. Het is alsof kinderen gewoon geen genoeg konden krijgen van de show en de grootste sterren.

Uiteindelijk zouden we films, spin-offshows, pretparkattracties, videogames en zo ongeveer alles zien waar Nickelodeon het logo op zou kunnen plakken. Het was een geniale manier om in feite geld te drukken, en het maakte de mensen achter de schermen in een oogwenk ongelooflijk rijk.

Nu er nog veel meer content op komst is, is het duidelijk dat deze franchise nergens heen gaat. Natuurlijk zijn sommige mensen het beu geworden, maar zolang mensen erop afstemmen, zal Nickelodeon manieren blijven vinden om er geld mee te verdienen.

Ondanks al het succes dat SpongeBob door de jaren heen heeft gehad, is de show niet immuun voor controverse.

De show heeft wat controverses gehad

Elke show die lang genoeg blijft hangen, zal ongetwijfeld een aantal verschillende gesprekken beginnen. Aangezien SpongeBob al sinds het laatste deel van de jaren 90 bestaat, spreekt het voor zich dat de show tot in extreme mate door mensen is ontleed. Door de jaren heen heeft de show zich meer dan eens in heet water weten te bevinden.

Eén controverse kwam voort uit de waargenomen oriëntatie van SpongeBob, aangezien sommige religieuze groeperingen geloofden dat de serie propaganda promootte.

"We zien de video als een verraderlijk middel waarmee de organisatie kinderen manipuleert en mogelijk hersenspoelt", vertelde Paul Batura van Focus on the Family aan The New York Times.

Een ander incident zorgde ervoor dat de serie en Burger King in de problemen kwamen voor het remixen van "Baby Got Back" voor een commercial.

Per Yahoo: "In feite heeft de commercial geleid tot een campagne voor het schrijven van brieven door The Campaign for Commercial Free-Childhood waarin wordt gevraagd om de commercial te verwijderen. Burger King en Nickelodeon beweren beide dat de advertentie op volwassenen is gericht."

Er zijn enkele andere controverses waar de show in terecht is gekomen, waaruit blijkt dat zelfs kinderprogramma's het doel kunnen missen in de ogen van bepaalde groepen.

Alsof deze controverses niet interessant genoeg waren, heeft de show zelfs een paar afleveringen moeten schrappen van uitzending op het netwerk.

Sommige zijn verboden

Op dit moment zijn er ten minste twee afleveringen van SpongeBob uit de rotatie gehaald op Nickelodeon. Ze raken allebei heel verschillende onderwerpen, maar het netwerk vond beide afleveringen ongepast.

EW vatte de meest recente aflevering samen die moest worden opgeschort en schreef: "De aflevering "Kwarantined Crab" komt uit het 12e seizoen van de kindercartoon en ziet een gezondheidsinspecteur de klanten van het Krusty Krab-restaurant in quarantaine plaatsen na het ontdekken van een zaak van schelpdierengriep. Iedereen waarvan wordt aangenomen dat hij het virus heeft, wordt gemeden en in de koelkast gegooid."

Voor de tweede verboden aflevering merkte ABC op: "Een andere aflevering genaamd "Mid-Life Crustacean" is sinds 2018 niet meer in de roulatie. Daarin breken SpongeBob, Patrick en meneer Krabs in het huis van een vrouw en stelen haar ondergoed."

"We hebben vastgesteld dat sommige verhaalelementen niet geschikt waren voor kinderen", zei een woordvoerder van Nickelodeon, volgens Yahoo.

Nu heeft de serie zelf honderden afleveringen uitgezonden, dus het is niet zo erg dat je er nu maar twee hoeft te verwijderen. Het is duidelijk dat het netwerk een kijkje nam in het moderne sociale klimaat en begreep dat deze afleveringen er gewoon niet meer toe deden.

SpongeBob SquarePants heeft een legendarische run gehad, en het wegrukken van twee oudere afleveringen van Nickelodeon heeft niet zoveel invloed op de erfenis van de show.

Aanbevolen: