De 'Family Guy'-aflevering die van tv werd verbannen

Inhoudsopgave:

De 'Family Guy'-aflevering die van tv werd verbannen
De 'Family Guy'-aflevering die van tv werd verbannen
Anonim

Als een van de meest populaire en succesvolle geanimeerde shows aller tijden, heeft Family Guy het allemaal gezien en gedaan. Maker Seth MacFarlane werkte aan andere shows voordat hij Family Guy creëerde, en toen hij alleen op pad ging, creëerde hij een hitshow die nu miljoenen dollars kost voor een enkele aflevering.

In de loop der jaren heeft de serie ruzie gehad met andere shows, heeft klassieke afleveringen geschrapt en veroorzaakte een golf van controverse. Er was zelfs een aflevering die zo controversieel was dat hij nog op tv moet worden uitgezonden.

Laten we eens kijken naar de show en de verboden aflevering.

'Family Guy' is een klassieke tv-show

Januari 1999 was een gedenkwaardige gebeurtenis op televisie, toen de eerste aflevering van Family Guy in première ging voor een enthousiast publiek. The Simpsons was jarenlang de feitelijke animatieshow voor volwassenen op tv geweest, maar Family Guy, samen met shows als South Park, gaven het medium nieuw leven.

Gecreëerd door Seth MacFarlane, nam Family Guy geen tijd om overal een huis in woonkamers te vinden. De show stond in schril contrast met andere geanimeerde aanbiedingen, en dit hielp het publiek snel te laten groeien.

Gedurende 20 seizoenen en bijna 400 afleveringen heeft Family Guy annuleringen overleefd om een van de meest succesvolle tv-shows aller tijden te worden. De stemmencast blijft zo goed als altijd, het schrijven kan het nog steeds gedaan krijgen, en de fans zijn na al die jaren blijven afstemmen.

Het is bevestigd dat seizoen 21 plaatsvindt, dus fans van de show kunnen zich maar beter voorbereiden op wat zeker weer een gek seizoen zal worden.

Dankzij het feit dat we al zo lang in de buurt zijn en nooit terugdeinzen voor een onderwerp, is Family Guy zeker in wat heet water beland terwijl hij op televisie was.

'Family Guy' had verschillende controversiële momenten

Of het nu gaat om het neerhalen van beroemdheden, praten over religie of het aanpakken van donkere momenten in de recente geschiedenis, Family Guy heeft de dingen altijd op hun manier gedaan. Hierdoor is de geanimeerde klassieker erin geslaagd om in de loop van de tijd veel mensen kwaad te maken. Desalniettemin zijn de controverses er niet in geslaagd om de langlopende show volledig te laten ontsporen.

Sommige van deze controversiële momenten zijn onder meer de JFK Pez-dispenser waarop wordt geschoten, de afvalcontainer, het nummer 'I Need A Jew' en de aflevering die de spot dreef met de diagnose van Parkinson van Michael J. Fox. Geloof ons als we zeggen dat dit slechts een klein voorbeeld is van de meest controversiële momenten van de show, en deze kleine lijst alleen al maakt het vrij gemakkelijk om te zien waarom verschillende groepen mensen aanstoot hebben genomen aan de show.

Controverse optrommelen is één ding, maar een hele aflevering verbannen is iets anders. In wat voor mensen geen verrassing zou moeten zijn, heeft Family Guy een aflevering gehad die vanwege de controversiële inhoud niet op televisie is gezien.

"Gedeeltelijke genegenheid" zag nooit het daglicht

Family Guy verboden aflevering
Family Guy verboden aflevering

"Partial Terms of Endearment" was een aflevering van Family Guy uit seizoen 8 die nooit het daglicht zag op het kleine scherm. De aflevering, die gericht was op abortus, was gewoon te controversieel voor zowel Fox als Adult Swim.

Volgens MacFarlane: De pitch was iets dat naar voren kwam in de schrijverskamer, ik weet niet precies van wie. Maar Danny schreef de aflevering en deed echt heel knap werk. Hij verwees naar waarschijnlijk het beste essay over abortus dat ik ooit heb gelezen, uit het boek Billions and Billions van Carl Sagan, en hij verwees daar in de loop van de aflevering regelmatig naar. En we legden het voor aan Fox. Op een open-minded, karakteristieke Fox-manier, zeiden ze, 'O. K., je mag deze aflevering maken, we behouden ons het recht voor om hem niet uit te zenden.'”

Dit kwam zeker als een klap voor iedereen die aan de aflevering werkte, en het nieuws van de verbanning had fans die geïnteresseerd waren om het te zien.

Zoals Kevin Reilly, voormalig president van Fox, het uitdrukte: "We censureren Seth niet. Het was een zakelijke beslissing. Het was een kwetsbaar onderwerp op een gevoelig moment."

MacFarlane pakte het allemaal op de voet, en de aflevering is sindsdien niet meer op het netwerk verschenen.

De aflevering werd in 2010 in het buitenland uitgezonden en werd uiteindelijk op dvd uitgebracht. Het heeft een 7,4 rating op IMDb, dus er waren duidelijk genoeg mensen die niet beledigd waren door het gevoelige onderwerp van de aflevering.

"Gedeeltelijke voorwaarden van genegenheid" zullen misschien nooit het daglicht zien op Fox of Adult Swim, maar fans kunnen het nog steeds ergens anders bekijken. Voor de diehards is het misschien het kijken waard.

Aanbevolen: