De aflevering van Sesamstraat die van tv werd verbannen omdat hij 'te beangstigend' was

Inhoudsopgave:

De aflevering van Sesamstraat die van tv werd verbannen omdat hij 'te beangstigend' was
De aflevering van Sesamstraat die van tv werd verbannen omdat hij 'te beangstigend' was
Anonim

Veel millennials zijn opgegroeid met het kijken naar Sesamstraat op zaterdag- en zondagochtend. Personages zoals Big Bird, Elmo, Cookie Monster, Ernie, Bert en Kermit the Frog, om er maar een paar te noemen, waren een ENORME deal voor millennials. Ze leerden toen jong publiek hoe ze moesten omgaan met veel eenvoudige taken, zoals afwassen, hun kamers opruimen, hun tanden poetsen en zelfs helpen in het huishouden.

Sesamstraat is een grote hulp geweest voor ouders als het gaat om het opvoeden van hun kinderen en veel moeders en vaders vertrouwden op de show om hen halverwege te ontmoeten als het ging om het onderwijzen van hun kinderen. Het was zelfs bewezen dat kinderen die naar de show keken het beter deden op school.

Ondanks alle positieve resultaten van de show, was er een aflevering die kinderen op jonge leeftijd leek te triggeren. Welnu, hier is de aflevering die in februari 1976 werd uitgezonden en waarbij veel ouders de brievenbus van de schrijvers van Sesamstraat leken te hebben overspoeld met klachten dat hun kinderen bang waren voor de afgebeelde heks.

De bedoeling van de aflevering is om kinderen te leren hoe ze hun angsten kunnen overwinnen

Natuurlijk verwachtte niemand op dat moment dat een show als Sesamstraat zou bijdragen aan de nachtmerries die kinderen zouden kunnen hebben, maar deze specifieke aflevering heeft dat misschien gedaan door Margaret Hamilton te laten zien die de rol speelde van een slechte heks uit een fragment uit "The Wizard of Oz."

In deze aflevering verliest de heks haar vliegende bezemsteel, en tijdens haar zoektocht naar de bezemsteel realiseert ze zich dat David, gespeeld door Northern Calloway destijds, hem had, en dat ze hem niet terug kon krijgen omdat hij in de handen van iemand anders. Om de stok terug te krijgen, terroriseert ze David.

Elke volwassene die deze aflevering heeft gezien, begrijpt waarschijnlijk waarom een kind bang kan zijn voor de heks die wordt afgebeeld als groen, onverzorgd en een beetje eng. Het was alsof Sesamstraat opzettelijk angst bij kinderen probeerde op te roepen, een kwestie die hen op dat moment duidelijk niet controversieel leek. Omdat ze bekend staan als een leerzame show en voor momenten van plezier, was het misschien hun bedoeling om kinderen te leren omgaan met hun angsten.

Sesamstraat probeerde kinderen manieren te leren

De aflevering was niet bedoeld als een eng verhaal in zijn geheel, maar die boodschap was aanvankelijk niet erg duidelijk voor ons voorschoolse publiek. In de jaren zeventig werden kinderen niet zo vaak blootgesteld aan media-inhoud als nu, dus het ontcijferen van de boodschap was niet erg duidelijk.

Er waren momenten in de show die kinderen verschillende vaardigheden bijbrachten. Zo bleef de heks plannen hoe ze haar vliegende bezemsteel van David zou kunnen terughalen. Ze probeerde vele pogingen om de bezem terug te krijgen, maar dat mislukte. David aan de andere kant bedacht manieren om de bezemsteel bij haar weg te houden totdat ze het respectvol en beleefd vroeg.

Deze aflevering was bedoeld om maniertjes te benadrukken, maar de boodschap was misschien niet zo duidelijk als de producenten hadden gewild. De show heeft altijd een educatieve missie gehad om ervoor te zorgen dat het zijn jonge kijkers leert over vriendelijkheid en diversiteit.

Sesamstraat heeft kinderen lessen gegeven die een leven lang meegaan

Sesamstraat-afleveringen zijn niets meer dan educatief en de meeste ouders hebben er vertrouwen in dat hun kinderen een paar afleveringen tegelijk bekijken. Onderzoekers ondersteunen ook de beweringen dat tijd doorbrengen met Big Bird en de rest van zijn bemanning kinderen lessen leert die een leven lang meegaan. Veel millennials die als kind fan waren van de show, kunnen zich een paar stukjes van hun favoriete afleveringen herinneren of iets over hun favoriete personage.

Sesamstraat is net zo nuttig voor de generaties van vandaag als voor de voorbije generaties. Hoewel veel kinderprogramma's tegenwoordig hebben geprobeerd een programma als Sesamstraat na te bootsen, heeft geen van hen een gezamenlijke inspanning geleverd om de kleintjes te betrekken. De show heeft positieve effecten op zowel jongens als meisjes, en interessant genoeg, veel voordelen op de lange termijn. De producenten van de show hebben goed werk geleverd door alle kinderen aan te spreken, ongeacht etniciteit, geslacht of economische achtergrond.

De show die kan worden omschreven als een innovatief en baanbrekend educatief hulpmiddel is geprezen omdat het de aandacht vestigt op de diversiteit en uniciteit die in ons allemaal te vinden is. Als je je hiervan bewust bent, verzekert iedereen die aan de show is blootgesteld, meer acceptatie van andere mensen op plaatsen zoals de school en de werkplek.

Aanbevolen: