We houden van deze fanart-foto's van SpongeBob SquarePants en zijn vrienden

Inhoudsopgave:

We houden van deze fanart-foto's van SpongeBob SquarePants en zijn vrienden
We houden van deze fanart-foto's van SpongeBob SquarePants en zijn vrienden
Anonim

SpongeBob SquarePants heeft fans van alle leeftijden en het is niet zo moeilijk te begrijpen waarom. Hij is een zeespons die met zijn slak in een ananashuis woont en in een burgerrestaurant werkt, d.w.z. hij is volledig uniek!

SpongeBob SquarePants is gemaakt door Stephen Hillenburg, een zeewetenschapper die ook gepassioneerd was door alle vormen van animatie. Nadat zijn idee was uitgekozen door Nickelodeon, werd de show al snel een hit, wat later twee speelfilms voortbracht en een derde gepland voor medio 2020. Na twee decennia in de ether te zijn geweest, is SpongeBob SquarePants ook de op vier na langstlopende Amerikaanse animatieserie.

Helaas stierf Hillenburg in 2018 na de diagnose van een ernstige neurologische aandoening.

De maker van SpongeBob is nu misschien verloren, maar zijn nalatenschap leeft voort. Vandaag kijken we naar een paar van onze favoriete stukjes SpongeBob-fanart en onthullen we enkele interessante weetjes achter de schermen. Laten we naar Bikinibroek gaan!

15 Pee-Wee Herman was een van de inspiratiebronnen voor de persoonlijkheid van SpongeBob

schattige spongebob fanart
schattige spongebob fanart

Hoe kom je op een personage als SpongeBob SquarePants? Schepper Stephen Hillenburg zag Spongebob als kinderlijk en naïef; en gebruikte echte persoonlijkheden zoals Jerry Lewis, Stan Laurel en Pee-Wee Herman om zijn persoonlijkheid en maniertjes te modelleren. Hij gebruikte hun stemmen ook om de kenmerkende stem van SpongeBob te inspireren.

14 SpongeBob kan met beide handen schrijven

zanderige wangen en spongebob
zanderige wangen en spongebob

Er is geen ander stripfiguur zoals SpongeBob SquarePants - je zou hem sowieso niet kunnen verwarren! Hij woont samen met een huisdierenslak, hij werkt voor een krab in een hamburgertent en hij woont in een ananas, dus hij is vrij uniek! Een ander interessant feit over SpongeBob is dat hij met beide handen kan schrijven.

13 De acteur die SpongeBob uitspreekt speelt ook de live-action Patchy The Pirate

spongebob fanart
spongebob fanart

Geloof het of niet, de acteur die SpongeBob de stem geeft, geeft ook de stem aan Gary de slak en de verteller, en speelt Patchy de piraat. Tom Kenny is een stemacteur die ook bekend staat om zijn werk aan Rocko's Modern Life, Adventure Time, The Powerpuff Girls, Johnny Bravo en CatDog.

12 Johnny Depp deed stemwerk voor de show

spongebob, squidward en partick fanart
spongebob, squidward en partick fanart

In de aflevering "SpongeBob SquarePants vs. The Big One" worden SpongeBob en zijn vrienden meegesleurd door een gigantische golf. Ze bevinden zich op een eiland waar ze Jack Kahuna Laguna ontmoeten, een surfgoeroe, die ermee instemt hen te leren surfen op The Big One, zodat ze thuis kunnen komen. De stem van Jack werd verzorgd door Johnny Depp!

11 Partick was bedoeld als eigenaar van een bullebak

donkere spongebob-fanart
donkere spongebob-fanart

Toen Patrick Star voor het eerst werd gemaakt, was hij heel anders dan de sympathieke Patrick die we hebben leren kennen. Hij werd opgevat als een gemene zeester die een bar langs de weg bezat en een chip op zijn schouder had omdat hij roze was. Patrick was ook veel groter in het eerste seizoen van de show en werd toen langzaam kleiner.

10 Een deel van de muziek van de show werd oorspronkelijk gebruikt in de Ren & Stimpy Show

spongebob fanart
spongebob fanart

Stephen Hillenburg had een levenslange interesse in zowel zeedieren als kunst. Hij werd niet alleen marien bioloog, maar studeerde ook animatie en begon zijn entertainmentcarrière als regisseur van Rocko's Modern Life. Volgens IMDb gebruikte de studio bij het maken van SpongeBob SquarePants een deel van de muziek van deze show en The Ren & Stimpy Show.

9 Er is een schimmel vernoemd naar SpongeBob

spongebob-crazy-fan-art
spongebob-crazy-fan-art

In 2011 vonden onderzoekers van de San Francisco State University een nieuwe paddenstoel tijdens een expeditie naar de bossen van Borneo. Vanwege zijn unieke vorm, die eruitziet als een zeespons, besloten ze de nieuwe schimmels Spongiforma squarepantsii te noemen naar SpongeBob SquarePants. We denken dat hij dat geweldig zou vinden!

8 Octopus is een octopus, geen inktvis

Ludwin Cruz De Octo
Ludwin Cruz De Octo

Er is nog nooit een personage zo chagrijnig of herkenbaarder geweest dan Octo. Maar er is iets met Octo dat veel fans niet weten: hij is eigenlijk een octopus, ook al heeft hij maar zes tentakels. Volgens IMDb besloten de makers dat hij er "te zwaar uitzag" met acht tentakels, dus lieten ze er twee weg.

7 De maker van de show was een mariene bioloog

spongebob fanart
spongebob fanart

Wie zei dat wetenschapper zijn saai is, heeft Stephen Hillenburg duidelijk nog nooit ontmoet. Hij werkte als zeebioloog toen hij op het idee kwam voor een nieuwe cartoon. Hij pitchte het idee aan een directiekamer vol Nickelodeon-managers met behulp van een aquarium en een cartoonschets die hij van SpongeBob maakte. En kijk wat er is gebeurd!

6 De voornaam van meneer Krabs is Eugene

plankton fanart
plankton fanart

Mr. Eugene Harold Krabs, of gewoon Mr. Krabs zoals hij in de show bekend staat, is de eigenaar van het Krusty Krab-restaurant waar SpongeBob als frituurkok werkt. Hij is volledig geobsedeerd door geld, maar heeft er een hekel aan om het uit te geven, en besteedt het grootste deel van zijn tijd aan het beschermen van zijn geheime hamburgerrecept tegen zijn rivaal, Plankton.

5 De oorspronkelijke naam voor het Krusty Krab Restaurant was Barnacle Burger

gary de slak fanart
gary de slak fanart

The Krusty Krab is een premium hamburgertent voor de wezens van Bikini Bottom, vooral populair gemaakt door de heerlijke Krabby Patty. Maar volgens IMDb had het restaurant bijna een andere naam. Toen de show nog in de kinderschoenen stond, noemden de makers het Barnacle Burger, maar besloten het te veranderen zodat het zou aansluiten bij meneer Krabs.

4 SpongeBob werd oorspronkelijk bedacht met een groene baseballpet

zanderige wangen fanart
zanderige wangen fanart

De SpongeBob SquarePants die we allemaal hebben leren kennen en waar we van houden, ziet er heel anders uit dan de originele schetsen van hem. Volgens IMDb werd hij verwekt met een groene baseballpet, maar er werd besloten dat hij er beter uitzag zonder. SpongeBob draagt wel een hoed, maar alleen als hij bij The Krusty Krab werkt.

3 De krokante krab is gemodelleerd naar een kreeftenval

meneer krabben fanart
meneer krabben fanart

Ooit naar The Krusty Krab gekeken en gedacht dat het je aan iets deed denken? Nou, het was niet je verbeelding. Bij nader inzien is het duidelijk dat het gebouw is gemodelleerd naar een kreeftenval. Het lijkt meneer Krabs helemaal niet te deren - zolang hij die dollar verdient, is hij gelukkig!

2 SpongeBob heette oorspronkelijk SpongeBoy

spongebob anime fanart
spongebob anime fanart

SpongeBob's naam veranderde vanaf het moment dat hij werd gemaakt, en dat was vanwege een bestaand auteursrecht. Volgens de trivia-pagina van de show op IMDb wilde de maker hem SpongeBoy noemen, maar die naam was al een handelsmerk voor een dweil, dus moesten ze een andere naam bedenken.

1 SpongeBob SquarePants was de eerste cartoon op Nickelodeon met meer dan 200 afleveringen

zanderige wangen fanart
zanderige wangen fanart

SpongeBob SquarePants werd voor het eerst uitgezonden op 17 juli 1999 en werd al snel een hit. Tot op heden is het de langstlopende tekenfilmserie van Nickelodeon, met 262 afleveringen. Gedurende de twee decennia dat de show in de lucht is, heeft de show talloze prijzen gewonnen, waaronder vier Emmy Awards, zestien Kids' Choice Awards en twee BAFTA Children's Awards.

Aanbevolen: