Heeft Sabrina Carpenter meer geld verdiend aan haar zang of haar acteerwerk?

Inhoudsopgave:

Heeft Sabrina Carpenter meer geld verdiend aan haar zang of haar acteerwerk?
Heeft Sabrina Carpenter meer geld verdiend aan haar zang of haar acteerwerk?
Anonim

Halverwege 2020 haalde Sabrina Carpenter de krantenkoppen voor haar vermeende relatie met Olivia Rodrigo's vermoedelijke ex Joshua Bassett. Maar deze ster stond al lang voor dit gerucht in de schijnwerpers en zal er hoogstwaarschijnlijk in blijven als het oud nieuws is. Zowel een zangeres als een actrice, Sabrina is in allerlei verschillende media verschenen.

En afgezien van het drama van beroemdheden, heeft Sabrina Carpenter non-stop gewerkt, zowel op het scherm als op het podium, en daarom werd ze vermeld in de Forbes '30 onder 30 van 2021 (onder de categorie Hollywood & Entertainment). Dus de echte vraag is niet echt of ze meer zingt of acteert, maar welke van de twee haar het grote geld heeft verdiend en haar nettowaarde van $ 4 miljoen heeft veiliggesteld.

9 Sabrina Carpenter's Disney Channel Days

Sabrina kreeg haar start met haar doorbraakrol als Maya Hart in de Disney-kanaalserie Girl Meets World. Carpenter is een spin-off van de klassieke Boy Meets World en verschijnt als de wilde en artistieke beste vriend van Riley Matthews, de dochters van twee van de hoofdpersonen uit het origineel. Ze verscheen in de show van 2014 tot 2017, waar ze naar schatting ongeveer $ 8000 tot $ 10.000 voor elke aflevering had verdiend. Ze speelde ook in Disney Channel's 100e originele film Adventures in Babysitting, die tijdens de première 3,45 miljoen views verdiende.

8 'Kan een meisje niet de schuld geven van het proberen'

In hetzelfde jaar als haar introductie als Maya, ploeterde Sabrina Carpenter met haar muziekcarrière toen ze tekende bij Hollywood Records. Ze bracht de EP Can't Blame A Girl For Trying uit, die velen vergeleken met het vroege countrywerk van Taylor Swift. Het jaar daarop bracht Carpenter haar eerste studioalbum uit genaamd Eyes Wide Open. Het popalbum verkocht meer dan 12.000 exemplaren in slechts de eerste paar weken van de eerste release.

7 Sabrina Carpenter is een animatiekoningin

Maar Sabrina's acteercapaciteiten worden niet alleen getoond door haar fysieke verschijning, want ze heeft een breed scala aan stemacteursrollen op haar acteerriem. Ze verscheen als prinses Vivan in de geliefde prinsessenserie Sofia de Eerste. Ze leende ook haar stem als Melissa Chase in de animatieserie Milo Murphy's Law (een show die zich afspeelt in hetzelfde universum als Phineas & Ferb, een serie waarin Carpenter ook is verschenen). De show liep van 2016 tot 2019, met een mogelijk nieuw seizoen in de maak. Er wordt gezegd dat er veel vraag is naar de serie, dus we kunnen alleen maar aannemen dat Carpenter hem in de wacht sleept.

6 Sabrina Carpenter bracht 'Evolution' uit in 2016

Haar tweede studioalbum, Evolution, werd eind 2016 uitgebracht. In de eerste paar weken verkocht het popdansalbum meer dan 11.500 exemplaren en bereikte het een piek van 28 op Billboards 200. Voor dit album ging Carpenter op twee tours om het te promoten. De "Evolution Tour" in de herfst werd haar allereerste headliner-tour. De tweede, "The De-Tour", vond plaats in de zomer van het volgende jaar.

5 Sabrina Carpenter's debuut op groot scherm

Ondanks haar optreden in kleine projecten zoals Noobz en Horns, maakte Carpenter haar eerste grote filmoptreden met de film The Hate U Give. Carpenter is gebaseerd op de gelijknamige roman van Angie Thomas en speelt de onwetende Hailey Grant, schoolvriend van Starr. De film kreeg al snel lovende kritieken en verdiende $ 34 miljoen aan de kassa. Ze zal ook de hoofdrol spelen in de film Emergency, die momenteel in de filmfase zit.

4 Sabrina Carpenter bracht 'A Singular Act' uit in 2018 en 2019

Sabrina bracht ook twee albums achter elkaar uit, omdat ze ze allebei beschouwde als een project in twee delen in plaats van twee afzonderlijke stukken. Ze bracht Singular: Act I uit in 2018 en het tweede album Singular: Act II in 2019. Beide albums kregen positieve recensies en debuteerden op de Amerikaanse Billboard 200. Ze ging ook op tournee zodra beide albums uit waren, en ging de hele VS en Canada door. Ze voegde ook een Aziatische etappe toe aan haar tour, die eindigde in Singapore in april 2019.

3 Sabrina Carpenter treedt op op het Broadway-podium

Maar het lijkt erop dat Carpenter geen onbekende is in het combineren van haar talenten, aangezien ze de hoofdrol speelde als Cady Heron in de musical Mean Girls (gebaseerd op de film en het gelijknamige boek van Tina Fey). Dit markeerde haar Broadway-debuut, dat in maart 2020 voor het eerst in het middelpunt van de belangstelling verscheen. Haar beperkte oplage werd echter afgebroken omdat hele theaters werden gesloten vanwege de wereldwijde pandemie.

2 Een streamingdienst-veteraan

Carpenter is ook goed thuis in het verschijnen in films die zijn gemaakt voor streamingdiensten. Ze verscheen in Tall Girl uit 2019 als ondersteunend personage Harper Kreyman op Netflix. Ze zal ook haar rol hernemen in het vervolg van de film, dat momenteel in postproductie is. Ze speelde ook in Netflix' danskomedie Work It, waar ze niet alleen een single voor uitbracht, maar ook uitvoerend produceerde. In het eerste weekend was de film het meest bekeken op Netflix. Dat Netflix-geld in de wacht slepen is niet genoeg voor haar, het lijkt erop dat ze in hetzelfde jaar schitterde in de musicalfilm Clouds die werd uitgebracht op Disney+. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, kwam het gelijknamige nummer voor de tweede keer op nummer 1 binnen.

1 Een nieuw tijdperk voor Sabrina Carpenter

Nadat het Joshua Bassett-schandaal uitbrak, bracht Carpenter de single "Skin" uit, die debuteerde op nummer 48 op Billboard 200 en het eerste Carpenter-nummer was dat de Hot 100 binnenkwam. Onlangs heeft ze ook nog een single uitgebracht, " Skinny Dipping” en plaagde haar aankomende vijfde studioalbum. Haar gecombineerde discografie bevat momenteel meer dan 1 miljard streams op Spotify. En het lijkt erop dat zingen en acteren niet de enige dingen in haar repertoire zijn, aangezien Sabrina eind 2020 haar eigen productiebedrijf At Last Productions oprichtte. Dit leek een grote stap te zijn, want slechts enkele dagen nadat haar bedrijf was aangekondigd, verkocht ze een pitch voor zeven cijfers aan Netflix. Carpenter is een moderne kijk op de fantasierijke wereld van Alice in Wonderland en zal de film produceren en schitteren. Ze zal ook de hoofdrol spelen en produceren voor de verfilming van het survival-liefdesverhaal The Distance From Me to You van Marina Gessner.

Het is moeilijk met zekerheid te zeggen of Sabrina Carpenter meer geld heeft verdiend met zingen of acteren. Haar Spotify-streams en concerttours hebben zeker veel geld opgeleverd, maar haar Disney-werk levert zeker ook forse salarissen op.

Aanbevolen: