De reden waarom Marvel's 'Agent Carter' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De reden waarom Marvel's 'Agent Carter' werd geannuleerd
De reden waarom Marvel's 'Agent Carter' werd geannuleerd
Anonim

De MCU is tegenwoordig de grootste filmfranchise ter wereld en ze hebben een ongelooflijk filmisch universum opgebouwd dat maar weinig franchises kunnen evenaren. Samen met Star Wars gebruikt Disney deze franchises om miljarden te verdienen aan de kassa, en recente televisie-inspanningen zijn een geniale zet gebleken.

Jaren geleden leek Agent Carter een kleine hit voor de MCU, maar het verdween al snel na slechts twee seizoenen van ABC. De annulering zorgde ervoor dat fans zich afvroegen waarom het destijds werd afgeschaft.

Laten we de show eens nader bekijken en waarom deze werd beëindigd.

De televisiegeschiedenis van de MCU

Als een ware titaan van de cinema staat de MCU vooral bekend als een filmfranchise die in een oogwenk een kaskraker van een miljard dollar kan maken. Onlangs is de franchise naar het kleine scherm gegaan met enorme aanbiedingen zoals WandaVision en Loki, maar in de afgelopen jaren had de franchise zijn tenen in televisie ondergedompeld met ernstig gemengde resultaten.

Agents of SHIELD en Inhumans zijn twee voorbeelden van eerdere MCU-shows, hoewel hun plaats in de canon van de franchise op dit moment zeker ter discussie staat. Agents of SHIELD was een hit, maar Inhumans was een catastrofe die vrijwel niemand zich herinnert.

Netflix-shows zoals Daredevil (die op dit moment niet canon lijken te zijn), terzijde, Marvel heeft in het algemeen weinig kleine schermaanbiedingen gehad. Een show die de franchise wel had, was echter Agent Carter.

'Agent Carter' stond op het punt een hit te worden

In februari 2015 maakte Agent Carter zijn debuut op ABC, en er was veel hoop dat de serie zou uitgroeien tot een grote hit voor de MCU op het kleine scherm. De franchise was al een krachtpatser op het grote scherm en een overname op het kleine scherm leek bijna onvermijdelijk toen Agent Carter in première ging.

Met Hayley Atwell als Peggy Carter en met artiesten als Chad Michael Murray en James D'Arcy, nam Agent Carter mensen mee terug in de tijd naar een tijdperk van Marvel dat een belangrijk verhaal te vertellen had. Terwijl fans op het grote scherm geweldige dingen van Peggy Carter leken, was deze serie vastbesloten om het personage veel meer diepte en exposure te geven.

Toen we het hadden over Peggy's populariteit en dat was de reden waarom Marvel haar een nieuwe serie gaf om in te schitteren, zei Atwell: "Het is precies dat. Ik denk dat het de populariteit van het personage is. We werken erg graag samen - ikzelf en het Marvel-team - en dus denk ik dat het daarop was gebaseerd, en op basis van de reacties die de fans gaven, de feedback. Vooral op sociale media, zoals Twitter. Eh, ik denk dat mensen meer van haar wilden zien. En dus deed de Marvel-kudde er iets aan!"

Ondanks dat de show veel te bieden had op het moment van zijn debuut, had hij een vrij korte run op het kleine scherm, wat nogal een schok was voor de fans.

Waarom het werd geannuleerd

Dus, waarom werd agent Carter geannuleerd? Nou, het netwerk wilde dat Atwell zou schitteren in iets meer mainstream met het potentieel om betere beoordelingen naar beneden te halen dan wat agent Carter kreeg.

Volgens Atwell: Ja. Het is jammer dat het netwerk het heeft geannuleerd en me in iets meer mainstream wilde plaatsen. Weet je, Marvel wilde niet dat het zou eindigen. Er zijn veel online campagnes om haar terug te halen Fans hielden van haar. Ik denk dat het gewoon een economisch iets van het netwerk was: 'Laten we Hayley Atwell in iets meer mainstream plaatsen dat minder genre-specifiek is en kijken of we hogere beoordelingen kunnen krijgen.'”

"En helaas is dat, als acteur, niet iets waar ik controle over heb. Maar misschien, in kleine opzichten, effenen personages als Peggy Carter heel langzaam de weg om het mogelijk te maken voor andere vrouwelijke - leidde tot het bestaan van verhalen. We maken allemaal deel uit van hetzelfde gesprek, " vervolgde ze.

Digital Spy merkte op dat de kijkcijfers voor de show behoorlijk sterk daalden, wat het netwerk ertoe bracht zo'n overhaaste beslissing te nemen. Het was jammer om te zien dat de show van de televisie werd gerukt, vooral gezien het feit dat Marvel-fans oprecht genoten van wat de show op tafel bracht.

Gelukkig heeft Atwell de kans gehad om Peggy nog een paar keer te spelen sinds het einde van de show, inclusief een recente stemacteren op What If…?. Hierdoor is er een hernieuwd optimisme dat Hayley Atwell de kans zal krijgen om Peggy Carter te spelen in toekomstige MCU-projecten.

Aanbevolen: