De echte reden waarom Marvel's 'Blade'-serie werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Marvel's 'Blade'-serie werd geannuleerd
De echte reden waarom Marvel's 'Blade'-serie werd geannuleerd
Anonim

Grote filmfranchises beginnen langzaam het kleine scherm over te nemen, en dit is goed nieuws voor hun miljoenen fans. Er is een golf van nieuwe Marvel-, DC- en Star Wars-shows die worden aangeboden, en in dit tempo zullen tal van andere franchises volgen.

Marvel heeft door de jaren heen veel shows gehad, waaronder Blade: The Series. Die show beloofde veel, maar het kwam aan het kortste eind en kwam voortijdig ten einde, ondanks dat er een cliffhanger in het spel kwam.

Dus, waarom werd Blade: The Series voortijdig geannuleerd? Laten we terugkijken en zien.

Marvel heeft een lange tv-geschiedenis

Marvel is een krachtige franchise op het grote scherm en ze hebben door de jaren heen een aantal interessante tv-aanbiedingen gehad. Sommige shows, zoals de recente Loki, waren buitengewoon succesvol. Anderen, zoals de noodlottige Inhumans, kwamen uit de poort en veranderden onmiddellijk in blindgangers.

Op het kleine scherm maakt Marvel al sinds de jaren 70 shows en hun shows zijn zowel in geanimeerde als in live-action-formaten. De dingen zijn zeker naar een ander niveau getild nu de MCU in een versnelling is geschoten en de drijvende kracht van Marvel, en fans worden verwend met aanbiedingen zoals Hawkeye.

Omdat Marvel zo'n lange geschiedenis op televisie heeft, is het logisch dat veel shows zijn gekomen en gegaan zonder veel lawaai te maken. Sommige van deze shows hadden iets voor hen en hadden waarschijnlijk de kans moeten krijgen om door te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is Blade: The Series, dat een enorm potentieel had terwijl het nog afleveringen op Spike TV uitzond.

'Blade' werd uitgebracht in 2006

In 2006 maakte Blade: The Series zijn debuut op Spike TV, en het geliefde personage, dat eerder door Wesley Snipes op het grote scherm werd gespeeld, kreeg een nieuwe kans om te gedijen in de reguliere media.

Met Sticky Jones in de hoofdrol als het titulaire personage, wist Blade bij de lancering een aanzienlijk publiek binnen te halen, waardoor het een veelbelovende jonge show werd die het potentieel had om uit te groeien tot iets waar fans echt hun tanden in konden zetten.

"Spike TV's twee uur durende aftrap van "Blade: The Series" trok woensdag 2,5 miljoen kijkers, waarmee het de meest bekeken originele seriepremière in de geschiedenis van het netwerk is, " meldde Variety.

De recensies voor de show waren niet geweldig, maar het feit dat mensen afstemden was een enorme overwinning voor Spike TV, dat toen nog een jong netwerk was. Hierdoor leek het er zeker op dat Blade voor de lange termijn zou blijven. Koppel dat aan een seizoensfinale met cliffhanger en fans waren klaar voor het volgende hoofdstuk van de show.

Helaas kreeg de show nooit de kans om door te gaan, omdat Spike TV de beslissing nam om het van het netwerk te verwijderen.

Waarom het werd geannuleerd

Dus, wat is er met Blade: The Series gebeurd na het enige seizoen op Spike TV? Nou, er werd geen officieel woord gegeven, en het nieuws zelf kwam als een behoorlijke verrassing voor zowel de fans als de crew die aan de show werkte.

IGN rapporteerde aan het einde van de serie en schreef: "Dit is een verrassing, want hoewel Blade geen groot succes was, was het de eerste dramatische serie van Spike TV en had het een behoorlijk groot publiek. Bovendien sprak uitvoerend producent David Goyer deze zomer op Comic-Con vaak over een tweede seizoen, alsof het bijna zeker was."

Nogmaals, niets was officieel bedoeld als reden waarom de show abrupt tot stilstand kwam, maar Geoff Johns, die als uitvoerend producent van de show diende, gelooft dat het simpelweg neerkwam op het prijskaartje van de show.

"Het netwerk wilde het niet annuleren, ik denk gewoon dat Spike TV nog een jong netwerk is, en de prijs die het kostte om te maken… ze waren gewoon niet in staat om het te doen, "zei Johns.

Dit was voor iedereen jammer nieuws, omdat de cliffhanger van de show nooit is opgelost. Het heeft Blade ook jarenlang uit de reguliere media gehaald.

Gelukkig, nu de MCU de rechten op het personage heeft, zal Blade in de toekomst deel uitmaken van de MCU. In feite maakte hij technisch gezien zijn debuut al in de post-credits scene voor Eternals, aangezien Mahershala Ali's stem kan worden gehoord in gesprek met Kit Harington's Dane Whitman, die op het punt staat Black Knight te worden.

Blade: The Series had een tweede seizoen moeten krijgen, maar helaas, het was een vermeende kostenkwestie die de veelbelovende show tot zinken bracht.

Aanbevolen: