Deze grap was verboden terrein bij de Comedy Central Roast van Donald Trump

Inhoudsopgave:

Deze grap was verboden terrein bij de Comedy Central Roast van Donald Trump
Deze grap was verboden terrein bij de Comedy Central Roast van Donald Trump
Anonim

The Comedy Central Roast van Donald Trump in maart 2011 was een van de meest spraakmakende sinds het basiskabelkanaal zijn eigen speciale braadspecialiteiten voor beroemdheden begon te hosten. Het heeft misschien niet zoveel kijkers getrokken als die van Pamela Anderson of William Shatner.

Echter, zelfs voordat hij president was, was de persoonlijkheid van Trump altijd zo mercurial dat er zeker veel aandacht zou zijn voor zijn speciale braadstuk. Komiek Seth MacFarlane was de gastheer van de avond.

Een illustere lijst van branders op het panel omvatte Larry King, Snoop Dogg en Mike 'The Situation' Sorrentino. Par voor de cursus, iedereen had een aantal scherpe weerhaken voorbereid voor de Donald. Er was maar één gebied dat ze niet mochten aanraken en, niet verwonderlijk, het had te maken met de legitimiteit van zijn beweringen dat hij extreem rijk was.

Bekend om op te scheppen over zijn rijkdom

Trump is er nooit iemand voor terugschrikken om op zijn eigen hoorn te toeren. Zolang hij in de publieke belangstelling staat, staat hij er altijd om bekend op te scheppen over hoe rijk hij is. Slechts een jaar geleden plaatste Forbes hem op nr. 335 van alle rijkste mensen in de VS Op dat moment werd hij geschat op iets meer dan $ 3 miljard.

De bedrijven die het meest hebben gefloreerd in deze COVID-pandemische tijden zijn online retailers en oplossingen voor werkruimten, onder andere in dezelfde lijn.

De voormalige president heeft het grootste deel van zijn vermogen geïnvesteerd in onroerend goed en onroerend goed, een van de gebieden die het zwaarst zijn getroffen door de financiële gevolgen van de pandemie. Als zodanig is het vermogen van Trump gekelderd tot een desalniettemin nog steeds indrukwekkende $ 2,5 miljard. Het gevolg hiervan is dat hij uit de top 400 van rijkste Amerikanen op de Forbes-lijst is gestapt.

Trump heeft voornamelijk geïnvesteerd in onroerend goed en onroerend goed
Trump heeft voornamelijk geïnvesteerd in onroerend goed en onroerend goed

Gezien zijn gigantische ego, is dit iets dat Trump zal hebben geschokt, misschien meer dan welke grap dan ook die op hem gericht was tijdens zijn gebraad. In ieder geval bleek na de gebeurtenis dat de mogul alle grappen had verboden die gericht waren op zijn rijkdom - of vragen over de geldigheid ervan.

Gedreven door ijdelheid

In de 40 jaar sinds Trump voor het eerst president werd van het zakenimperium van zijn vader en het omdoopte tot The Trump Organization, zijn er altijd geruchten geweest dat hij zijn vermogen overdreef om zijn positie op de all-rich lijsten die doet ertoe.

Dit zou natuurlijk evenzeer gedreven worden door ijdelheid als een strategische zakelijke benadering. Hij zou eerder een aanzienlijke lening krijgen om een stuk grond te kopen, bijvoorbeeld als de fabel van zijn rijkdom al goed bekend is.

Ook bekend zijn de vier keer dat een aantal aan Trump gelieerde ondernemingen - voornamelijk hotels en casino's - faillissement hebben aangevraagd. Dit zou ongetwijfeld geweldig voer zijn voor een braadstuk, maar ook dit was naar verluidt verboden terrein bij zijn Comedy Central Roast.

De voormalige presentator van NBC's The Apprentice heeft vaak moeite gedaan om vol te houden dat hij persoonlijk nooit faillissement heeft aangevraagd. Hierover lijkt hij inderdaad de feiten aan zijn zijde te hebben. Alle Trump-bedrijven die deze extreme maatregel namen, waren beperkt en hadden daarom geen invloed op zijn eigen aansprakelijkheid.

Had de laatste lach

Komiek, acteur en producer Aaron Lee is verschillende keren ingehuurd om te schrijven voor Comedy Central Roasts. Hij was het die voor het eerst onthulde dat Trump de grens had getrokken over alles dat erop gericht was de spot te drijven met zijn beweringen over rijkdom.

Seth MacFarlane bij de Comedy Central Roast van Donald Trump
Seth MacFarlane bij de Comedy Central Roast van Donald Trump

In eerste instantie zinspeelde Lee - wiens kredieten Family Guy, The Cleveland Show en Superstore omvatten - dat er een echte lijst was met gebieden die wel en niet waren toegestaan. Later verduidelijkte hij dat het geen letterlijke lijst van goedgekeurde onderwerpen was, maar meer een verbale consensus om bepaalde grappen te vermijden.

Zelfs toen was er nog genoeg materiaal voor de panelleden om Trump op te roosteren. Niet in de laatste plaats was zijn ambitie om president te worden, wat toen werd gezien als niets meer dan een misleide fantasie, gedreven door zijn ego. MacFarlane leidde het spervuur: "Het wordt uitgesproken, 'ik heb waanvoorstellingen', niet 'ik ben kandidaat voor het presidentschap'", snauwde hij.

"Donald zegt dat hij president wil worden en verder wil gaan naar het Witte Huis. Waarom niet? Het zou niet de eerste keer zijn dat hij een zwart gezin uit hun huis duwt." Dat was rapper Snoop Dogg, die een grapje maakte over de meedogenloosheid van Trump als het ging om zijn onroerendgoedzaken.

Uiteindelijk lachte Trump natuurlijk het laatst, toen hij de presidentsverkiezingen van 2016 won. Tegelijkertijd bleef het verhaal van zijn financiële suprematie intact.

Aanbevolen: