One Tree Hill's Legacy is aangetast door deze ernstige beschuldigingen

Inhoudsopgave:

One Tree Hill's Legacy is aangetast door deze ernstige beschuldigingen
One Tree Hill's Legacy is aangetast door deze ernstige beschuldigingen
Anonim

Gedurende de hele televisiegeschiedenis zijn er een handvol tv-programma's geweest die als een van de beste aller tijden worden beschouwd. Als het gaat om die elite-series, is het volkomen logisch dat de meeste van hen dood zijn besproken door zowel fans als haters. Er is echter een andere groep shows waar net zo veel over wordt gepraat, ook al worden veel ervan niet als geweldige tienerdrama's beschouwd.

Natuurlijk, gezien het feit dat zelfs over tienerdrama's van lage kwaliteit veel wordt gepraat, zou het niemand moeten verbazen dat fans echt gepassioneerd zijn door de beste shows uit het genre. Voordat het bijvoorbeeld na verloop van tijd bergafwaarts ging, waren de vroege seizoenen van One Tree Hill meestal uitstekend, dus er zijn nog steeds mensen die de show vele jaren na het einde aanbidden. Helaas is de erfenis van One Tree Hill in de loop der jaren aangetast door enkele zeer ernstige beschuldigingen.

De eerste aantijging tegen One Tree Hill-maker Mark Schwahn

Als de meeste mensen aan One Tree Hill denken, komt de getalenteerde cast van de show als eerste in je op. Daarna zullen ongetwijfeld beelden verschijnen van de beste relaties van One Tree Hills en de meest memorabele momenten uit de show, waaronder de tragische en wrede dood van Keith. Helaas hebben de aantijgingen rond de maker en showrunner Mark Schwahn van One Tree Hill het voor sommige fans moeilijk gemaakt om zich alleen op die positieve aspecten van de show te concentreren.

In november 2017 kwam een voormalige One Tree Hill-schrijver genaamd Audrey Wauchope Lieberstein naar voren op Twitter om haar verhaal over Mark Schwahn in een lange draad te vertellen. Aanvankelijk schreef Wauchope Lieberstein hoe opgewonden ze was om de kans te krijgen om aan de show te werken en hoe anders ze zich voelde toen haar dienstverband eindigde."Om te zeggen dat we enthousiast waren, was een understatement. Om te zeggen dat we die baan gedemoraliseerd en verward hebben verlaten, is ook een understatement." Van daaruit ging Wauchope Lieberstein verder met het beledigende gedrag van Schwahn, waaronder het ongewenst aanraken en voorstellen van vrouwelijke werknemers.

One Tree Hill's cast en crew wegen op het gedrag van Mark Schwahn

Soms wanneer vrouwen naar voren komen om te onthullen dat een man aan de macht beledigend is geweest, krijgen ze geen steun en komt de beschuldigde vrijuit. Als het gaat om de beschuldigingen van Audrey Wauchope Lieberstein tegen de maker van One Tree Hill, stonden veel van haar voormalige collega's achter haar. Na het posten van de Twitter-thread schreef een grote groep vrouwen die aan One Tree Hill werkten tenslotte een brief waarin Schwahn werd beschuldigd van intimidatie.

“Velen van ons werden, in verschillende mate, psychologisch en emotioneel gemanipuleerd. Meer dan een van ons is nog in behandeling voor posttraumatische stress. Velen van ons werden in ongemakkelijke posities geplaatst en moesten snel leren terug te vechten, soms fysiek, omdat ons duidelijk werd gemaakt dat de begeleiders in de kamer niet de beschermers waren die ze moesten zijn. Velen van ons werden aangesproken op een manier die uiteenliep van diep verontrustend, tot traumatiserend, tot ronduit illegaal. En enkelen van ons werden in posities geplaatst waar we ons fysiek onveilig voelden.”

Gelukkig voor Sophia Bush, Hilarie Burton en Bethany Joy Lenz zijn de drie meest opvallende vrouwelijke sterren van One Tree Hill zeer goede vrienden geworden. Als resultaat kwamen de drie acteurs samen om een podcast te lanceren genaamd Drama Queens. Aangezien alle drie de acteurs zich echter hebben aangemeld bij de bovengenoemde brief, is het duidelijk dat hun One Tree Hill-ervaring soms erg negatief was. Tijdens een aflevering van hun podcast Drama Queens herinnerde Burton zich hoe de mensen achter One Tree Hill de vrouwelijke hoofdrolspelers van de show seksualiseerden en hoe ze zich daardoor voelde.

Zoals Burton onthulde, riep een One Tree Hill-scène haar personage op om Lucas van Chad Michael Murray "helemaal langs zijn lichaam" te kussen en vervolgens zijn riem af te doen. Het is zijn verdienste dat Burton zei dat "Chad cool was om een witte tanktop onder zijn overhemd met knoopjes achter te laten, dus ik kuste niet alleen zijn blote lichaam omdat dat raar is". Helaas bleef Burton uiterst ongemakkelijk met de scène en de manier waarop One Tree Hill-baas Mark Schwahn omging met vrouwelijke personages in het algemeen.

“Ik zat te huilen in mijn trailer. Ik had zoiets van: 'Ik wil dit niet doen. Het voelt vies aan. Het voelt alsof ze alles proberen te sexen, 'Ik voelde me een prostituee. Het was het eerste moment dat ik dacht: 'Ik kus iemand voor geld.'

Naast de opmerkingen van Hilarie Burton, was Sophia Bush zelfs nog explicieter over de manier waarop haar One Tree Hill-baas haar behandelde tijdens een optreden op Ashley Graham's Pretty Big Deal-podcast. "Ik herinner me dat mijn baas scènes bleef schrijven voor mij om in mijn ondergoed te zijn. En ik dacht: 'Ik doe dit niet, dit is ongepast.' Zoals: 'Ik denk niet dat dit is wat we 16-jarige meisjes zouden moeten leren doen en op deze manier bevestiging moeten zoeken.'"

Nadat haar baas had geantwoord: "Nou, je bent geen 16.", escaleerde het alleen maar meer. "Ik zei: 'Maar ik speel 16, en als je wilt dat iemand het zo graag doet, laat dan iemand anders het doen. En hij zei letterlijk tegen me: 'Nou, jij bent degene met het grote (expletieve) rek dat iedereen wil zien.' En ik had zoiets van: 'Wat? Nou, ik doe het niet!'"

Aanbevolen: