Star Wars' jonge Anakin stopte om deze reden met acteren

Inhoudsopgave:

Star Wars' jonge Anakin stopte om deze reden met acteren
Star Wars' jonge Anakin stopte om deze reden met acteren
Anonim

De release van de eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi, de miniserie op Disney+ heeft Star Wars fans erg enthousiast gemaakt. Het verhaal speelt zich ongeveer tien jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith af, en de Schotse acteur Ewan McGregor keert terug naar de titelrol die hij speelde in de prequel-trilogie van Star Wars tussen 1999 en 2005.

De terugkeer van de Star Wars-wereld naar onze schermen heeft ook de herinneringen aan een andere acteur doen herleven, die een heel andere weg insloeg na hun betrokkenheid bij de franchise.

Jake Matthew Lloyd voegde zich bij McGregor in het eerste deel van de prequel-trilogie - getiteld Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Hij speelde een jonge versie van het personage Anakin Skywalker, die opgroeit tot de beruchte antagonist Darth Vader.

Helaas voor Lloyd was hij niet in staat om door de valkuilen heen te werken die kindacteurs moeten navigeren om succesvolle sterren te worden, en uiteindelijk stopte hij met het beroep.

8 Wie is de jonge Anakin Skywalker-acteur, Jake Lloyd?

Jake Matthew Lloyd werd geboren op 5 maart 1989 in de gemeente Fort Collins in Colorado. Hij werd gecast in de rol van Anakin Skywalker voor zijn 10e verjaardag, nadat hij meer dan 3.000 andere acteurs had verslagen die auditie hadden gedaan voor de rol.

Lloyd ging naar Carmel High School in Indiana en Columbia College Chicago, waar hij stopte na slechts één semester film en psychologie te hebben gestudeerd.

7 Jake Lloyd's acteercarrière voor 'Star Wars'

Net als veel andere kindacteurs begon Jake Lloyd zijn carrière door in commercials te spelen toen hij nog erg jong was. 1996 was het jaar van zijn doorbraak als kindacteur voor film en tv, want hij verscheen in twee afleveringen van NBC's medische dramaserie, ER.

Lloyd zou gaan schitteren in films als Unhook the Stars, Jingle All the Way en Apollo 11, voordat hij uiteindelijk de grote rol in Star Wars: The Phantom Menace kreeg.

6 Is Jake Lloyd blijven acteren na 'Star Wars'?

Het einde van Jake Lloyd's carrière als acteur was zo goed als in zicht na zijn betrokkenheid bij The Phantom Menace, maar het was niet de allerlaatste keer dat hij voor de camera stond. In 2000 speelde de jongere de personages Mickey Cooper en Mike McCormick in respectievelijk de dramafilms Die With Me en Madison.

Het was pas na deze twee rollen dat Lloyd officieel afstand nam van acteren als een beroep.

5 Waarom stopte Jake Lloyd met acteren?

Helaas was de reden waarom Jake Lloyd besloot Star Wars en andere acteerrollen af te zweren, dat hij op school werd gepest en in de pers werd lastiggevallen na zijn vertolking van Anakin Skywalker in The Phantom Menace.

"Andere kinderen waren echt gemeen tegen me", zei Lloyd in een oud interview. "Ze maakten het geluid van het lichtzwaard elke keer dat ze me zagen. Het was helemaal gek… ik heb geleerd het te haten als de camera's op me gericht zijn."

4 Jake Lloyd's strijd met psychische aandoeningen

In de jaren na zijn besluit om te stoppen met acteren en voortijdig te stoppen met school, heeft de familie van Jake Lloyd onthuld dat de voormalige acteur aan een psychische aandoening lijdt. Jarenlang werd hij naar verluidt al behandeld voor schizofrenie.

Een familieverklaring in 2020 onthulde echter dat bij hem officieel de diagnose paranoïde schizofrenie was gesteld, een aandoening die 'het voor de patiënt moeilijk maakt om een baan te houden, boodschappen te doen of vriendschappen te sluiten'.

3 Jake Lloyd's run-ins met de wet

Jake Lloyd heeft helaas een paar keer meegemaakt dat hij aan de verkeerde kant van de wet stond. In maart 2015 arriveerde de politie bij hun huis nadat werd gemeld dat hij zijn moeder, Lisa Riley, fysiek had aangevallen. Ze diende echter geen aanklacht in, waarbij ze zijn schizofrenie aanhaalde en onthulde dat hij op dat moment geen medicijnen meer had.

Later dat jaar werd Lloyd ook gearresteerd voor roekeloos rijden, rijden zonder rijbewijs en verzet bij arrestatie na een snelle politieachtervolging.

2 Is Jake Lloyd te zien in 'Obi-Wan Kenobi'?

Jake Lloyd stopte niet alleen met acteren, hij was ook een vocale criticus van bepaalde Star Wars-films en -personages. Het kan daarom voor sommigen verrassend zijn om te zien dat Obi-Wan Kenobi is toegevoegd aan zijn portfolio van shows waarin hij heeft gespeeld.

In feite verschijnt Lloyd wel in de eerste aflevering van de Disney+ gelimiteerde serie, maar alleen uit archiefmateriaal uit de film uit 1999. Zoals de zaken er nu voor staan, heeft hij nog steeds geen plannen om binnenkort in nieuwe scènes terug te keren naar het scherm.

1 Wat vinden fans van het besluit van Jake Lloyd om te stoppen met acteren?

Het is duidelijk dat Jake Lloyd veel liefde verdiende voor het spelen van de jonge Anakin Skywalker in The Phantom Menace, ondanks alle uitdagingen die hij in zijn privéleven na het optreden tegenkwam. Hij heeft ook veel sympathie en steun gekregen voor zijn beslissing om te stoppen met acteren.

"Ik haat de prequels, maar het was niet Jake's schuld [dat] ze slecht waren", schrijft een fan in het YouTube-commentaargedeelte van een Lloyd-interviewvideo. "Hij verdiende het pesten of de haat niet. Hij deed precies wat [Star Wars-maker George] Lucas wilde."

Aanbevolen: