De 8 meest succesvolle films gebaseerd op de mode-industrie

Inhoudsopgave:

De 8 meest succesvolle films gebaseerd op de mode-industrie
De 8 meest succesvolle films gebaseerd op de mode-industrie
Anonim

Mode speelt een sleutelrol in ons hele leven. Dit geldt vooral voor beroemdheden. Wanneer je constant in de schijnwerpers staat, hebben mensen verwachtingen van wat je zou moeten dragen. Dit is de reden waarom de meeste beroemdheden vertrouwen op stylisten om ze door de modepolitie te krijgen. Sommige beroemdheden proberen echter de mal te doorbreken, en dit kan van invloed zijn, of het kan een complete ramp zijn. Dit alles gezegd hebbende, de mode-industrie zit diep in Hollywood. Zo diep zelfs dat er veel films zijn die zich richten op de mode-industrie zelf. Blijf scrollen om te zien welke films uit de mode-industrie zeer succesvol zijn.

8 Grappig gezicht - 1957

Funny Face is niets minder dan een ode aan haute fashion. Deze op couture gerichte film schittert met iconen als Audrey Hepburn en Fred Astaire. In deze film staat het personage Jo Stockton, gespeeld door Audrey Hepburn, centraal. Jo Stockton heeft grote dromen en wordt de muze van een mode-supermacht, Dick Avery, in Parijs. Deze mode-supermacht is een gevierd fotograaf en staat bekend om zijn geweldige werk. De film zit vol met Parijse invloeden en prachtig gemaakte jurken. Het verdiende meer dan twee miljoen aan de kassa, waardoor het een echt succesvolle film over de mode-industrie is.

7 Mahonie - 1975

Deze film, geregisseerd door Berry Gordy, heeft culturele boodschappen die vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Het is een viering van mode die als over de top kan worden gezien. Met Diana Ross in de hoofdrol als de modeontwerper Tracy Chambers, is het geen wonder dat deze film uit de mode-industrie zo succesvol was. De film toont hoe Tracy worstelt met haar wens om de gentrificatie in haar geboortestad en haar glamoureuze modellencarrière in Europa te steunen en er een activiste te zijn. Hoewel deze film verrassend gewetensvol was, liet het echt zien hoe hol de mode-industrie kan zijn. Het verdiende vijf miljoen dollar aan de kassa en liet zien hoe succesvol het kan zijn.

6 The Devil Wears Prada - 2006

De innerlijke werking van de mode-industrie is notoir mysterieus. Weinig films zijn erin geslaagd een kijkje in de mode-industrie te geven als The Devil Wears Prada. In deze film speelt de iconische Meryl Streep de hoofdredacteur van het modetijdschrift Runway. De film volgt het verhaal van de niet zo stijlbewuste Andy Sachs, gespeeld door Anne Hathaway, terwijl ze rondrent in opdracht van deze hoofdredacteur. Deze film geeft eerlijk en hilarisch inzicht in de obsessieve aard van degenen die in de mode-industrie werken. Het onthult ook delen van onze eigen stijl die we misschien als vanzelfsprekend beschouwen. Deze film is introspectief, dus het is geen wonder dat hij succesvol was. Het verdiende meer dan 300 miljoen aan de kassa, wat absoluut adembenemend is.

5 Prêt-à-Porter -1994

Deze satirische film onthult hoe in de mode-industrie niets is wat het lijkt. Geregisseerd door Robert Altman, neemt de film een schijndocumentaire stijl aan die zijn handtekening is. Deze film bevat ook een groot aantal cameo's van beroemdheden, waaronder Sophia Loren, Lauren Bacall en Julia Roberts, dus het zou zeker een hit worden. Het verhaal volgt de gebeurtenissen rond de Paris Fashion Week die volgden op de dood van het hoofd van de moderaad van de stad, Olivier de la Fontaine. Hoewel deze film aanvankelijk niet werd gewaardeerd vanwege het kritische karakter, werd de mode-industrie er uiteindelijk wel dol op. Deze groei is representatief voor het succes op lange termijn van deze film.

4 Coco voor Chanel - 2009

Coco Before Chanel is niets minder dan een modefilmklassieker. Audrey Tautou speelt Coco Chanel in deze throwback naar de modegeschiedenis. Als je op zoek bent naar een manier om meer te weten te komen over het verleden van de mode-industrie, dan heeft deze film het allemaal. De film volgt het verhaal van Coco Chanel voordat ze de mode voor vrouwen herdefinieerde. In die tijd was Chanel slechts een eenvoudige naaister. Deze biopic biedt een nooit eerder geziene kijk op het leven van deze ontwerper. Het kostuumontwerp is een eerbetoon aan Coco Chanel, en ze zou trots zijn om het te zien. Het inzicht dat deze film biedt is ongeëvenaard, en het laat zien hoe succesvol de film was. Het verdiende meer dan vijftig miljoen dollar aan de kassa.

3 The Neon Demon - 2016

Hoewel deze Nicolas Winding Refn-film technisch gezien een psychologische horror is, is hij toch op een zeer unieke manier een eerbetoon aan de mode-industrie. De donkere delen verhullen niet de flitsende modepoppen die je door de hele film heen ziet. Met Elle Fanning als Jesse, een jong model dat net in de mode-industrie komt, was het doel van deze film om het goede, het slechte en het vuile te laten zien als het op de industrie aankomt. Hoewel het de donkere kant van het mode-universum misschien bloederiger en gruwelijker doet lijken dan het in het echte leven is, is het nog steeds een schuldig genoegen om naar te kijken. Deze film verdiende meer dan drie miljoen dollar aan de kassa, waardoor het super succesvol was.

2 Phantom Thread - 2017

Terwijl de meeste op mode gerichte films zich richten op de obsessieve aard van de mode-industrie, zijn er maar weinig films die het zo nauwkeurig weergeven als Phantom Thread. Deze film is borderline claustrofobisch en ronduit angstaanjagend. Paul Thomas Anderson bracht zijn A-game mee bij het maken van deze film, en dat maakt het een must-see. De film vertelt het verhaal van een high society haute couture ontwerper die verliefd wordt op een jonge vrouw. Deze ontwerper maakt van deze vrouw zijn muze, en je kunt waarschijnlijk wel raden wat er daarna gebeurt. Deze film schetst een beeld van mode in levendige details. Het is bijna dromerig, maar het plot lijkt meer op een nachtmerrie.

Deze film was zo goed dat hij meer dan $40 miljoen verdiende aan de kassa.

1 Cruella - 2021

Deze recentere film was een hit bij Disney. Deze kijk op de mode-industrie is niet helemaal juist, maar de verhalenvertellers doen een aantal dingen goed. Deze film volgt het oorsprongsverhaal van de Disney-schurk, Cruella DeVil. Ze begint met een droom om een wereldberoemde modeontwerper te worden. Terwijl ze deze droom met enig succes nastreeft, komen er donkere gebeurtenissen en thema's naar voren die haar verhaal voor altijd veranderen. Hoewel de mode niet nauwkeurig overeenkomt met de tijden die in de film worden geportretteerd, zijn het verraad en de concurrentie net zo brutaal als in de echte modewereld. Het zal je niet verbazen dat deze fantastische film de kassa opblies met een omzet van meer dan $ 230 miljoen, waardoor het een van de meest succesvolle modefilms tot nu toe is.

Aanbevolen: