Wat is er echt gebeurd tussen Elliot Page en Emma Portner?

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd tussen Elliot Page en Emma Portner?
Wat is er echt gebeurd tussen Elliot Page en Emma Portner?
Anonim

Iedereen die een echtscheiding heeft meegemaakt, kan je vertellen dat zelfs de meest eenvoudige echtscheiding moeilijk is voor de betrokkenen. Elk huwelijk en echtscheiding is anders en er zijn verschillende redenen die een echtscheiding moeilijker kunnen maken. Als je door een echtscheiding gaat, kan het voelen alsof je voor de rechter staat, en dit geldt vooral als je transgender bent.

Cijfers over het aantal echtscheidingen waarbij een transgender-echtgenoot betrokken is, zijn moeilijk te vinden, maar statistieken doen er uiteindelijk niet toe: als je als transpersoon door een scheiding gaat, zijn je ervaringen het belangrijkste. Dit is het geval voor Elliot Page en zijn vervreemde vrouw Emma Portner. Dus, wat is er echt gebeurd tussen het paar?

Bijgewerkt op 26 juli 2022: Sinds de oorspronkelijke plaatsing van dit artikel zijn er weinig tot geen details gedeeld door Portner of Page over waarom ze ervoor kozen om te scheiden. Beide partijen hebben in plaats daarvan al hun energie en tijd in hun carrière gestoken. Emma is doorgegaan met choreograferen en deelt veel van haar werken op haar Instagram-account. Elliot heeft dit jaar al in twee tv-shows gespeeld, The Umbrella Academy en ARK: The Animated Series, en heeft momenteel twee films in postproductie.

Elliot en Emma's reis samen

In 2017 ontmoetten Elliot Page en Emma Portner elkaar voor het eerst op sociale media. Elliot had Emma opgemerkt toen ze een dansvideo op Instagram plaatste en was "geneigd om haar een bericht te sturen". Hij haalde herinneringen op aan het verleden en zei naar verluidt: "Ik dacht verdomme, dit meisje is zo getalenteerd en zo cool. Ik wist meteen dat we allebei creatieve geesten waren.”

Ze hadden in juni van hetzelfde jaar hun eerste videosamenwerking online gedeeld. Emma plaatste later nog een film waaraan ze samenwerkten in augustus 2017, en noemde het een 'bewegingsfilm'. Ze werden samen gefotografeerd bij de première van Elliots film Flatliners in september.

Hoewel Emma eerder had verklaard dat het daten van een Hollywood-acteur veel publieke aandacht kreeg, trouwden ze in januari 2018. Het paar maakte de specifieke datum van het huwelijk of andere details niet bekend om hun privacy te behouden. Op 3 januari onthulde Elliot het nieuws op Instagram.

In december 2018 sprak Portner nog meer over hun "onvermoeibare connectie". Tijdens een interview vertelde ze over de grote impact die Elliot heeft gehad op haar danscarrière. “Hij en ik hebben een onvermoeibare band en dit onsterfelijke verlangen om bij elkaar in de buurt te zijn. Het kan nooit perfect zijn, maar we hebben echt respect voor elkaar. Liefde kan niet stromen zonder respect. Elliot is de beste, en ik huil nog steeds elke keer dat we uit elkaar gaan voor werk. Waarschijnlijk zal ik dat voor altijd doen, en dat vind ik oké.”

Elliot, die onlangs zijn buikspieren liet zien op Instagram, opende in januari 2019 na een jaar huwelijk over hun liefde en noemde hun huwelijksnacht "de meest magische nacht" van hun leven. In juni 2019 vierden ze samen de Pride Month en in augustus 2020 noemde hij zijn partner 'een van de meest getalenteerde mensen' die ze ooit hadden ontmoet.

Page kreeg Emma's volledige steun toen hij in december 2020 uit de kast kwam als transgender. "Ik ben zo trots op @elliotpage. Trans, queer en niet-binaire mensen zijn een geschenk aan deze wereld. Ik vraag ook om geduld & privacy, maar dat je elke dag met mij meegaat in de vurige ondersteuning van het transleven", schreef ze op Instagram. Maar 2021 is een triest jaar voor het paar. Na bijna drie jaar getrouwd te zijn, heeft het paar aangekondigd dat ze scheiden.

Elliot en Emma gaan uit elkaar

Drie jaar na hun privéhuwelijk in 2018 heeft Elliot Page een scheiding aangevraagd. Volgens rapporten heeft de Juno-acteur de documenten ingediend bij een rechtbank in Manhattan voor een betwiste scheiding. Alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze allebei de meeste foto's van elkaar verwijderd van hun sociale media-accounts.

Het paar zei in een gezamenlijke verklaring: Na lang nadenken en zorgvuldige afweging hebben we de moeilijke beslissing genomen om te scheiden na onze scheiding afgelopen zomer. We hebben het grootste respect voor elkaar en blijven goede vrienden.” Voorlopig hebben ze niet gezegd waarom ze uit elkaar zijn gegaan en zijn er geen details over bekendgemaakt – hoewel sommigen denken dat het te maken heeft met de overgang van Elliot, aangezien het nieuws over de scheiding slechts twee maanden komt nadat hij aankondigde dat hij transgender is.

Toch ondanks Emma's publieke steun aan Elliot, hebben veel mensen op sociale media het op zich genomen om de reden achter de scheiding van het paar vast te stellen. Een Twitter-gebruiker schreef: "Dus lesbiennes beginnen zichzelf een man te noemen en haar vrouw, die ook lesbienne is, wil scheiden. Geen fing manier.” Een andere volgeling, die niet eens de moeite nam om het juiste voornaamwoord van Elliot te gebruiken, merkte op: "OMG. Nadat ze een grote deal had gesloten over uit de kast komen en praten over hoe haar vrouw zo ondersteunend is.'

Hoewel velen dachten dat de scheiding verband zou kunnen houden met Elliots coming out als transgender, speculeren anderen dat zijn seksualiteit niet de reden was achter hun splitsing. Het uiteenvallen van het paar ziet eruit alsof het lang in de maak was, zoals ze in hun gezamenlijke verklaring hebben aangekondigd dat ze "vorige zomer", net voor de overgang van Elliot, uit elkaar gingen.

De waarheid is dat alleen Elliot en Emma de echte reden weten waarom ze uit elkaar zijn gegaan. Er kunnen een miljoen redenen zijn, maar de belangrijkste zijn dat mensen complex zijn, dat koppelen moeilijk is, en dat dingen niet altijd lukken, of dat ze dat een tijdje doen en dan is hun tijd voorbij. Dat is een positieve ontwikkeling. Het is geen kwestie van hetero of homo, trans of wat dan ook. Het is een menselijke conditie.

Aanbevolen: