Hoe 'The Polar Express' een nieuw type animatie creëerde

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Polar Express' een nieuw type animatie creëerde
Hoe 'The Polar Express' een nieuw type animatie creëerde
Anonim

De Polar Express is een van de populairste vakantiefilms en wordt elk vakantieseizoen door miljoenen fans bekeken. Toen het voor het eerst uitkwam in 2004, hadden kijkers gemengde gevoelens over de techniek die werd gebruikt om de film te maken. Motion-capture werd tot dan toe alleen gebruikt voor visuele effecten, dus de technologie was nog nieuw en kijkers dachten dat de levensechte personages er een beetje 'griezelig' uitzagen. Maar na een tijdje raakten de kijkers enthousiast over het idee en zijn ze nu dol op de kerstklassieker.

Regie Robert Zemeckis en een team van filmmakers is de reden waarom The Polar Express bestaat. Zonder hun innovatieve ideeën zouden ook veel andere films vandaag de dag niet bestaan. Hier is hoe The Polar Express een nieuw type animatie creëerde en een nieuw tijdperk in Hollywood begon.

6 ‘The Polar Express’ was de eerste film die volledig werd gemaakt met Motion-Capture Animation

De Polar Express zal niet alleen altijd een vakantiefavoriet zijn, het zal ook altijd de eerste film zijn die volledig wordt gemaakt met motion-capture-animatie. Volgens CNN is motion-capture-animatie een "proces [dat] een filmmaker in staat stelt echte mensen te gebruiken die hun rollen op een leeg geluidsbeeld uitbeelden, en ze vervolgens samen te voegen tot een driedimensionale, door de computer gegenereerde wereld." Tot The Polar Express in 2004 uitkwam, was motion-capture slechts een techniek voor visuele effecten. Niemand durfde te proberen een film volledig te maken met dit soort animatie. Maar regisseur Robert Zemeckis en een team van filmmakers hebben daar verandering in gebracht.

5 De filmmakers creëerden een complex systeem om de uitvoeringen van de acteurs vast te leggen

Om te kunnen doen wat anderen nog niet eerder hebben gedaan, moesten Robert Zemeckis en het team van filmmakers hun eigen systeem creëren om motion-capture voor een hele film te gebruiken. Het is een complex systeem dat filmmakers tegenwoordig gebruiken, maar het bestond niet vóór het begin van de jaren 2000. Volgens Animation World Network, … hebben ze een van de meest complexe opnamesystemen ooit geassembleerd: vier Vicon-systemen met elkaar verbonden, met 72 camera's in een gebied van 10 vierkante meter. Deze configuratie maakte het mogelijk om het lichaam en gezicht in re altime vast te leggen van maximaal vier acteurs die met elkaar in wisselwerking staan. Het vastleggen van gezichtsprestaties werd gedaan met 152 gezichtsmarkeringen, elk met een diameter van ongeveer twee mm. De gegevens die uit de gezichtsmarkeringen werden verkregen, werden omgezet in een spiersysteem dat speciaal voor deze productie was ontworpen, en de tuigage van het gezicht werd aangedreven door de spiercompressie voor elke spier die in het systeem wordt vertegenwoordigd.

4 De acteurs moesten hun prestaties overdrijven om de sensoren te laten werken

Aangezien de filmmakers hun eigen motion-capture-systeem moesten maken, was de technologie nog vrij nieuw en werkte niet altijd precies zoals ze wilden. Tom Hanks speelde vijf verschillende personages met behulp van het motion-capture-systeem (en hij werd rijkelijk beloond voor zijn werk), maar hij moest zijn uitvoeringen overdrijven om het te laten werken, zodat de sensoren al zijn bewegingen konden oppikken.

Volgens Byrd Theater: Vijftien jaar geleden waren de sensoren niet zo sterk, dus moesten de door beweging vastgelegde artiesten … zelf worden geanimeerd. Tegenwoordig kunnen sensoren de kleinste beweging registreren, dus die meer ‘theatrale’ voorstellingen zijn niet meer nodig.” Dankzij wat de filmmakers deden op The Polar Express, hoeven acteurs zich geen zorgen meer te maken over het overdrijven van hun uitvoeringen om motion-capture animatie te kunnen gebruiken.

3 De filmmakers creëerden een nieuwe manier om de animatiefilm op te nemen

Samen met het nieuwe systeem dat ze creëerden, creëerden de filmmakers een nieuwe manier om de scènes op te nemen. De meeste 3D-animatiefilms zijn gepland met scènes die vanuit bepaalde camerahoeken worden opgenomen, maar de filmmakers bedachten een andere manier om een motion-capture animatiefilm op te nemen. Ze creëerden een manier waarop je een scène niet binnen een bepaalde camerahoek hoeft op te nemen. Volgens Animation World Network: "Grote scènes, bijvoorbeeld met vastgelegde uitvoeringen, werden aanvankelijk gemaakt zonder een specifieke camera … Deze eerste scène, 'ruwe integratie' genaamd, bevatte alleen lichaamsbeweging en kon in re altime vanuit elke hoek worden afgespeeld door een directeur van fotografie (DP). Dankzij deze aanpak kon de DP opnamen maken door een 'wiel'-interface te gebruiken voor het positioneren en verplaatsen van de camera in de scène terwijl de ruwe opname in re altime werd afgespeeld, in een modus die vergelijkbaar is met live-actie."

2 De filmmakers gebruikten nog steeds een beetje frame-by-frame-animatie

Hoewel de filmmakers een andere manier gebruikten om de film op te nemen, gebruikten ze nog steeds een klein beetje beeld voor beeld-animatie om eventuele bewegingen te corrigeren die de sensoren niet goed oppikten.

“De opnamen gingen door tot ‘volledige integratie’ van lichaams- en gezichtsopname nadat ze waren goedgekeurd door de regisseur en het redactieteam. Toen deze fase klaar was, gingen de shots door naar de animatieafdeling, waar de originele uitvoeringen op verschillende manieren werden verfijnd', aldus Animation World Network. De animators animeerden vooral het haar van de personages omdat de sensoren geen haarbewegingen konden oppikken, maar ze repareerden ook enkele lichaamsbewegingen met frame voor frame animatie.

1 We gebruiken nu de hele tijd Motion-Capture

Nadat The Polar Express uitkwam, zijn er meerdere films gemaakt die volledig zijn gemaakt met motion-capture-animatie, waaronder Monster House, Mars Needs Moms, A Christmas Carol en Avatar. De populaire Avatar-franchise zou niet eens bestaan zonder de technologische vooruitgang die Robert Zemeckis en zijn team bedachten. We gebruiken ook elke dag motion-capture met onze telefoons - "memoji's" is een vorm van motion-capture omdat het uw bewegingen en stem in re altime opneemt. Hoewel het een onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, wordt motion-capture-animatie nog steeds meestal gebruikt voor visuele effecten in films (bijv. Rise of the Planet of the Apes, King Kong, Lord of the Rings), maar het wordt langzaamaan populairder om voor hele films te gebruiken. Het zal waarschijnlijk nog populairder worden zodra de Avatar-sequels in de komende jaren worden uitgebracht.

Aanbevolen: