The Lost Lincoln': hoe de show het historische Ford's Theatre opnieuw creëerde

Inhoudsopgave:

The Lost Lincoln': hoe de show het historische Ford's Theatre opnieuw creëerde
The Lost Lincoln': hoe de show het historische Ford's Theatre opnieuw creëerde
Anonim

'The Lost Lincoln' is een show om naar uit te kijken! De documentaire-achtige serie ging in première op 4 oktober op Discovery Channel en beschrijft het mysterie achter een mogelijk beeld van de voormalige president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln. Hoewel er slechts 130 foto's van Abraham Lincoln bekend zijn, wordt aangenomen dat er een foto van hem is gemaakt op zijn sterfbed, waardoor talloze mensen de nieuw ontdekte afbeelding hebben onderzocht en geverifieerd.

Dr. Whitny Braun neemt kijkers mee door de bewegingen van het blootleggen van de feiten over de foto, waardoor er een enorme historische context in komt. Dit leidde ertoe dat de show niet alleen scènes opnieuw creëerde die zich afspeelden tijdens het bewind van Lincoln als president, maar ook het iconische Ford's Theatre opnieuw moest creëren. Gelukkig stelde het decorontwerp bij dit soort producties nooit teleur, en zeker niet bij 'The Lost Lincoln'. Hier is een kijkje in hoe ze het historische Ford's Theatre precies goed hebben weten te krijgen!

Achter de schermen van 'The Lost Lincoln'

De verloren ontdekking van Lincoln
De verloren ontdekking van Lincoln

Hoewel shows met historische gebeurtenissen of artefacten een interesse blijven van velen, is het hoe de productie veel van de tekstboekscènes die de serie maken opnieuw heeft gecreëerd. 'The Lost Lincoln' is het perfecte voorbeeld van een documentaireshow die niet alleen de geschiedenis achter de verloren Lincoln-foto weergeeft, maar ook zoveel van Lincolns historische momenten herschept, waaronder zijn vroegtijdige moord in Ford's Theatre. De gebeurtenis die een einde maakte aan het bewind van de 16e president van de Verenigde Staten vond plaats op 15 april 1865.

Het was in die tijd dat er slechts 130 foto's van de president werden gemaakt, maar er wordt aangenomen dat er een schot is gemaakt van Lincoln op zijn sterfbed. Discovery Channel nam het project op zich, navigeerde door deze onlangs ontdekte foto en ze deden het allemaal met de hulp van decorontwerpbedrijf, Flip This Bitch Het bedrijf wordt geleid door Jeffrey Eyser, die de president en production designer verantwoordelijk voor sets als 'Jersey Shore', 'Floribama', 'Real World' en 'Double Shot At Love', om er maar een paar te noemen.

Hoewel ze exclusief met verschillende reality-tv-shows werken, was hun project op 'The Lost Lincoln' niet anders, en ze raakten zeker uit het park. Dit was een factor waarmee rekening werd gehouden en die de 'Lincoln'-set uiteindelijk zo authentiek maakte. Hoewel het soms moeilijk was, vooral met het bronmateriaal dat nodig was om de set van Ford's Theatre en Peterson House te ontwerpen, hebben Eyser en zijn team het gered!

De verloren ontdekking van Lincoln
De verloren ontdekking van Lincoln

"Toen ik 'The Lost Lincoln' deed, was het interessant omdat alles wat je in de documentaire ziet dingen zijn die we hebben gemaakt", zei Jeff Eyser. Het team van Flip This Bitch doorzocht eindeloos onderzoeksmateriaal om te gebruiken voor de historische set, die op dat moment zowel een fluitje van een cent als een uitdaging bleek te zijn. Aangezien dit de eerste keer was dat de decorontwerpers een historisch uurwerk coverden, was de druk zeker hoog! "We hebben veel te bewijzen om zoiets te kunnen doen, aangezien het onze eerste historische recreatie is, we wilden het uit het park slaan", zei Eyser.

De decorontwerpers hebben elk detail van het behang, de vloerbedekking, helemaal tot aan de deken waar Lincoln in lag, verwerkt. Er was enorm veel aandacht voor detail als het ging om technische opstellingen, waardoor specifieke items opnieuw konden worden gemaakt moeilijker dan anderen. Hoewel de taak soms een uitdaging was, slaagde de show erin om veel van de iconische stukken gemakkelijker te vinden.

Het team is gelukkig gevestigd in Los Angeles, met toegang tot prophouses op de vele kavels in Hollywood. Dit is een hulpmiddel dat door veel televisieprogramma's wordt gebruikt, en 'The Lost Lincoln' is niet anders. Aangezien de scène in Ford's Theatre zo vaak is behandeld, was het gemakkelijk om specifieke stukken te vinden om de set compleet te maken, inclusief een replica van de stoel waarin Abraham Lincoln werd opgenomen. Het spreekt voor zich dat het opnieuw creëren van een historische set geen gemakkelijke prestatie, maar kijkers van 'The Lost Lincoln' kunnen genieten van de briljant ontworpen set die de show zo geweldig maakt als hij is.

Aanbevolen: