Hoe 'Buffy The Vampire Slayer' onbedoeld 'Batman Beyond' creëerde

Inhoudsopgave:

Hoe 'Buffy The Vampire Slayer' onbedoeld 'Batman Beyond' creëerde
Hoe 'Buffy The Vampire Slayer' onbedoeld 'Batman Beyond' creëerde
Anonim

Batman Beyond is een cult-klassieke animatieshow voor DC geeks. Hoewel het niet de fanbase heeft die Justice League heeft, en het was zeker niet zo geprezen als Batman: The Animated Series, zijn fans nog steeds enthousiast over een Batman Beyond live-action show. Met de begeleidende serie van Batman Beyond, Static Shock, die overgaat in de ontwikkeling van live-actie, geloven fans dat dit een deur zou kunnen openen naar het zien van een echte Terry McGinnis.

Voor een hele nieuwe generatie Batman-fans gaf Batman Beyond kinderen het gevoel dat ze The Dark Knight konden worden. Dit komt omdat de show een tiener liet zien die de cape en de kap aanbrak in een futuristische wereld waar Bruce Wayne een oude man was en al lang met pensioen was. Maar deze beslissing over het verhaal kwam niet van een natuurlijke uitbreiding van Bruce Wayne's karakterboog… het kwam van de populariteit van Dawson's Creek en Buffy The Vampire Slayer.

Ja… Buffy The Vampire Slayer inspireerde Batman Beyond. Hier is hoe…

Niemand wilde 'Batman Beyond' maken

Dankzij een geweldige documentaire over de creatie van Batman Beyond door IGN, weten we nu dat het de populariteit van de WB/CW-shows was die het idee van een veel jongere Batman voortbracht.

Batman Beyond Moon
Batman Beyond Moon

Na het succes van Batman: The Animated Series besloot het WB-netwerk (nu bekend als de CW) om het uiterlijk van de show volledig opnieuw te doen en dat vervolgens aan te passen aan een groter universum met mensen als Wonder Vrouw, Groene Lantaarn en Superman. Rond dezelfde tijd creëerden ze Batman Beyond.

Hoewel 'de Batman van de toekomst'-show alleen liep van 1999 tot 2001, heeft het vandaag nog steeds een fanbase. Dit is verbazingwekkend gezien het feit dat niemand het echt wilde maken…

Bruce Timm en Alan Burnett, twee van de meesterbreinen achter Batman: The Animated Series, waren altijd nieuwsgierig naar de toekomstige zorg voor Kevin Conroy's uitstekende Bruce Wayne/Batman, maar de netwerken waren gewoon niet geïnteresseerd… Pas toen het idee om van Batman een tiener te maken ontstond.

Deze specifieke vraag had de producenten van de show in een konijnenhol van vreselijke ideeën kunnen brengen… Het heeft echter echt iets unieks en heel speciaals gecreëerd.

Beïnvloed door Buffy

Nadat The New Batman Adventures (het vervolg op Batman: The Animated Series) vreemd genoeg werd geannuleerd ondanks dat het succesvol was, wilde de maker van de serie Bruce Timm echt iets meer met het personage doen.

Hoewel we geen definitief antwoord hebben op de reden waarom The New Batman Adventures werd geannuleerd, heeft het volgens IGN waarschijnlijk iets te maken met de populariteit van Dawson's Creek, Felicity en Buffy The Vampire Slayer. In die tijd waren ze de populairste shows van het WB-netwerk. Dit betekende dat het publiek dat het netwerk aantrok, meestal iets ouder was dan de kinderen waarop Batman: The Animated Series en The New Batman Adventures zich richtten. Dit betekende dat het netwerk zich alleen op die demografie wilde richten, en daarom zouden meer Batman-verhalen dat moeten doen.

En zo werd de tiener Batman geboren.

"Ik weet niet of het te maken had met toyline of zo, maar ik denk dat Buffy het heel goed deed van [het netwerk], dus ik denk dat ze een versie van Batman wilden die vergelijkbaar was met Buffy," Batman Beyond producer Glen Murakami vertelde IGN.

De tiener Batman maken

Omdat een tienerversie van Batman niet paste in de mythologie van het geanimeerde universum van het personage en ook niet in de stripcanon, moesten de schrijvers van de show met iets anders komen. In zowel The Animated Series als de strips werd Bruce Wayne tenslotte pas Batman toen hij achter in de twintig was. Daarom was er gewoon geen manier om Bruce Wayne als tiener te gebruiken.

Toen Bruce Timm en het team achter The Animated Series met de WB gingen zitten, werd het idee om een Batman-verhaal in de nabije toekomst te verkennen eindelijk geaccepteerd. Dit komt omdat zowel het netwerk als de schrijvers de continuïteit die ze in hun vorige serie hadden gevestigd, wilden behouden, Batman in de toekomst wilden zien en een jongere man een realistische kans wilden bieden om de cape en de kap op te nemen.

"Het is alsof een nieuwe generatie samoerai zijn zwaard doorgeeft aan zijn beschermeling", zei een van de netwerkmanagers, volgens Bruce Timm in zijn IGN-interview.

Dit idee maakte het netwerk enthousiast en gaf Bruce Timm en zijn team het 'groene licht' om een heel seizoen te produceren voor de volgende herfst.

Dit was echter stressvol voor het creatieve team omdat ze niet helemaal zeker waren van de pitch die ze zojuist hadden verkocht. Maar toen Bruce Timm het idee begon te bespreken met producer Glen Murakami, begon hij er enthousiast over te worden. En veel van die opwinding kwam voort uit de vergelijking met een andere superheld… Spider-Man… Een tiener die zijn school en sociale leven in evenwicht moet brengen met zijn plicht om een superheld te zijn.

Gelukkig werden de makers van de show er enthousiast over. Als ze dat niet hadden gedaan, zouden fans nooit zo'n sterke show hebben gekregen als Batman Beyond.

Aanbevolen: