Wie zijn de beroemdste 'ER'-castleden van vandaag?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de beroemdste 'ER'-castleden van vandaag?
Wie zijn de beroemdste 'ER'-castleden van vandaag?
Anonim

Medisch drama ER kwam in 1994 op de schermen en tegen de tijd dat de vijfde aflevering slechts een maand later werd uitgezonden, zou het de nummer één show op de Amerikaanse televisie zijn. Het geluk van ER hield daar niet op. De show zou in de komende anderhalf jaar 15 seizoenen duren, een van de meest Emmy-genomineerde programma's aller tijden worden en sterren maken van zijn jonge en getalenteerde cast. Met een kerncast van 26 spelers die gedurende de 15 seizoenen kwamen en gingen, zou de show uiteindelijk meer dan 5000 acteurs casten in gast-, ondersteunende en hoofdrollen, van eenmalige optredens van toekomstige sterren zoals Zac Efron en Ewan McGregor tot steunpilaren zoals Noah Wyle, die in 254 afleveringen speelde, de meeste van alle castleden.

ER is gemaakt door scenarioschrijver, auteur en arts Michael Crichton, oorspronkelijk gebaseerd op een script dat hij schreef over zijn ervaringen tijdens het behalen van zijn medische graad. De show werd geproduceerd door het televisiebedrijf van Steven Spielberg en hun samenwerking in de show leidde tot de oprichting van de Jurassic Park-franchise.

Toen vorig jaar in een aflevering van Stars in the House verscheen, dacht de kerncast na over het idee om de serie opnieuw op te starten. En terwijl Noah Wyle, Laura Innes, Julianne Margulies en Anthony Edwards enkele van de meest herkenbare gezichten op televisie waren tijdens de show, lijkt ER een lanceerplatform te zijn geweest voor jonge acteurs om hun carrière te beginnen, met veel beroemde gezichten vandaag. hun tanden in het medische drama toen hun carrière net begon.

10 'ER' had een ongelooflijke selectie gaststerren

ER heeft in de loop der jaren een reeks ongelooflijke sterren gehad. Kat Dennings speelde een slachtoffer van ouderlijke mishandeling gedurende vijf afleveringen van 2005 tot 2006 en zou haar nettowaarde van $ 25 miljoen verdienen door haar werk aan 2 Broke Girls en in de MCU. Mariska Hargitay speelde van 1997 tot 1998 een receptionist voor 13 afleveringen en is nu een begrip vanwege haar werk in de Law & Order-franchise. Stanley Tucci was een oude acteur in 2007 toen hij tien afleveringen speelde als Dr. Kevin Moretti, maar heeft sindsdien internationale erkenning gekregen door zijn rollen in The Hunger Games, Spotlight en Easy A.

9 'Star Wars'-acteur Ming-Na Wen was op 'ER'

Ming-Na Wen had een terugkerende rol in seizoen één van ER, later in seizoen zes in een hoofdrol. Ze staat bekend om het uiten van Mulan in de geanimeerde Disney-functie, het direct-naar-video-vervolg, en de daaropvolgende optredens van het personage in videogames en Disney-film Ralph Breaks the Internet en had een cameo als gewaardeerde gast in de live-action remake. Wen is momenteel te zien als Fennec Shand in Star Wars-programma's The Mandalorian, The Bad Batch en The Book of Boba Fett.

8 Oscar-genomineerde William H. Macy speelde een dokter op 'ER'

Oscar-genomineerde William H. Macy staat bekend om het spelen van onderdrukte personages, en de acteur veranderde zijn talent om die onaangename personages vertederend te maken tot een zeer groot salaris. Macy, als Frank Gallagher in Shameless, zou naar verluidt $ 350.000 per aflevering verdienen. Voor Shameless speelde hij Dr. David Morgenstern, hoofd chirurgie en hoofd van de ER.

7 'RHOBH'-ster Kyle Richards speelde een verpleegster op 'ER'

Kyle Richards is misschien het best bekend voor haar optreden als zichzelf in de langlopende realityserie The Real Housewives of Beverly Hills, maar Richards acteert ook sinds haar eerste rol in de jaren 70 en speelde samen met Jamie Lee Curtis in de eerste Halloween-film. Ze trad in 1998 toe tot ER als verpleegster Dori Kerns en zou de komende acht jaar in 21 afleveringen optreden. In 2021 hernam ze haar Halloween-rol in Halloween Kills.

6 Thandiwe Newton was op 'ER'

Britse actrice Thandiwe Newton is vooral bekend van haar rol als alerte A. I. Maeve Millay in Westworld van HBO (ook oorspronkelijk gemaakt door Michael Crichton), maar van 2003 tot 2009 speelde ze Makemba 'Kem' Likasu, partner van Noah Wyle's John Carter, in ER. Newton speelde onlangs in Solo: A Star Wars Story en staat bekend om haar werk aan de Mission: Impossible-franchise en Oscar-winnaar Crash.

5 Linda Cardellini speelde een verpleegster op 'ER'

Linda Cardellini is vandaag misschien het best bekend bij het publiek als Laura Barton in het Marvel Cinematic Universe, of Judy Hale in het veelgeprezen Netflix-drama Dead to Me, maar tussen 2003 en 2009 stond ze bekend als verpleegster Samantha Taggart op ER. Ze voegde zich bij de cast nadat ze indruk had gemaakt op het publiek met haar kijk op Velma in de live-action Scooby-Doo-film.

4 'ER' maakte van Noah Wyle de best betaalde acteur op tv

Noah Wyle is misschien niet een van de zwaarste slagmensen van Hollywood in 2022, maar de ooit best betaalde acteur op televisie is onlosmakelijk verbonden met ER vanwege zijn sympathieke vertolking van John Carter en zijn reis van medisch student tot chef bewoner van de spoedeisende hulp. Wyle, die in de pilot-aflevering bij de show kwam, was slechts twee van de 15 seizoenen van de show afwezig en verscheen in 254 van de 331 afleveringen, de meeste van alle castleden. Sindsdien speelde hij de hoofdrol als de titulaire bibliothecaris in de TNT-film/tv-franchise The Librarian, en was hij te zien in films White Oleander tegenover Renee Zellweger en Enough tegenover Jennifer Lopez.

3 John Stamos was een medisch student op 'ER'

John Stamos was misschien een beroemd gezicht toen hij in 2005 bij de cast van ER kwam, maar de acteur, die geneeskundestudent Tony Gates speelde, zou in de daaropvolgende jaren alleen maar een nog grotere ster worden. Stamos was onlangs in de Full House-revival Fuller House, You, en is momenteel te zien in de originele Big Shot van Disney+.

2 Angela Basset speelde een dokter in 'ER'

Angela Basset was al een grote ster toen ze zich in het laatste seizoen bij de cast van ER voegde als behandelend arts Catherine Banfield. De krachtpatser is nog steeds een van de meest begaafde sterren van Hollywood en heeft onlangs een nieuw publiek gevonden nadat hij bij het MCU was gekomen en vijf seizoenen van American Horror Story speelde. Ze is vervolgens te zien in Black Panther: Wakanda Forever.

1 George Clooney is een van de beroemdste acteurs in 'ER'

Voor altijd beroemde George Clooney acteerde al meer dan tien jaar toen hij zich bij de cast voegde voor de pilot-aflevering van ER (de tweede keer dat hij in een tv-show met die titel zou verschijnen), maar het was deze show die echt maakte hem tot de begrip die hij nu is. Clooney speelde kinderarts Doug Ross in een hoofdrol tijdens de eerste vijf seizoenen van ER, maar vertrok om zijn interesse in films na te streven. Hij keerde terug in het vijftiende en laatste seizoen in 2009.

Aanbevolen: